Annonce
Hvide Sande

Livreddere hjalp to ud af livsfare sidste år: Hjælpen er også nær på to lokale strande i år

Trygfonden og Dansk Svømmeunion samarbejder igen i år om at sende livreddere ud til de danske kyster. Sidste år var tjenesten ude for to situationer i Ringkøbing-Skjern, hvor livredderes aktioner reddede en person i livsfare. Pressefoto: Trygfonden
Vesterhavet lokker dagligt tusindvis af badegæster i havet ud for Ringkøbing-Skjern. Også i år sørger livreddere for at øge badesikkerheden.
Annonce

SØNDERVIG/HVIDE SANDE: 67.480 indsatser, og 12 af dem indsatser, hvor personer var i livsfare. Så mange gange kom Trygfondens livreddere i aktion sidste år rundt omkring ved de danske kyster og havnebade.

I år rykker livredderne så ud igen til i alt 37 strande og havnebade. Det sker også lokalt her på Ringkøbing-Skjerns kystlinje. For både Søndervig og Hvide Sande Sydstrand bliver udstyret med det rød-hvide livreddertårn og de gul-røde flag, som markerer området, hvor livredderne især holder øje.

Sidste år var der én aktion på hver strand, hvor aktionen blev vurderet til at hjælpe en person i livsfare.

I Søndervig blev en ung mand 18. juli slået omkuld af en bølge. Den yngre mand mistede bevidstheden. Men med hjælp fra livredderne, der sørgede for ekstra ilt, kom han til bevidsthed igen og kunne svare kort på spørgsmål, da ambulancen kom.

Tre dage forinden var en surfer i livsfare ved Hvide Sande Sydstrand. En kitesurfer måtte se linen til sin drage knække, og så røg kitesurferen i Vesterhavet 150 meter ude. Det var uden for livreddernes primære opmærksomhedsområde, men en livredder var ude at træne på sit vandredningsbræt og padlede hen til surferen, som ikke havde redningsvest på. Surferen blev bjærget og hjulpet af livredderen, så de kom helskinnede igennem brændingen.

Annonce

Skal mest af alt forebygge

I år skal livreddere så igen være klar, hvis badegæster eller surfere kommer i fare, men de skal især bruge tid på at forebygge, så farlige situationer ikke opstår.

- Livredderne er en ekstra sikkerhed på strandene, for uanset hvor rutineret en svømmer man er, kan man komme i vanskeligheder. Derfor bruger livredderne også størstedelen af deres tid på forebyggende indsatser, som både handler om at tale med badegæsterne og give gode råd og om at gribe ind, hvis de ser noget i vandet, der potentielt kan udvikle sig til en farlig situation, siger René Højer, der er programchef i Trygfonden, i en pressemeddelelse.

Livredderne holder til på de to lokale strande fra fredag 26. juni, hvor skolernes sommerferie begynder. Sidste dag med livredder i denne omgang bliver 19. august. Livredderne holder hver dag øje fra klokken 10 til 18.

De fem baderåd

  1. Lær at svømme
  2. Gå aldrig alene i vandet
  3. Læs vinden og vandet
  4. Lær stranden at kende
  5. Slip ikke børnene af syne
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Coronasmittede får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce