Annonce
Sport

Liverpool-stjerne er årets fodboldspiller i Afrika

Khaled Desouki/Ritzau Scanpix
Sadio Mané slog klubkammeraten Mohamed Salah i kampen om at blive årets bedste i Afrika.

For tredje år i træk er det en Liverpool-spiller, der kan kalde sig Årets Fodboldspiller i Afrika, men for første gang er det Sadio Mané, der tager prisen.

Senegaleseren blev hædret tirsdag aften ved et arrangement i den egyptiske badeby Hurghada.

- Jeg er meget lykkelig og samtidig meget stolt over at have vundet, og jeg takker min familie. Det er en stor dag for mig, lød det fra den 27-årige angriber.

Mané vandt foran klubkammeraten Mohamed Salah, som vandt i både 2017 og 2018. Manchester Citys Riyad Mahrez blev nummer tre.

Det er første gang i 17 år, en senegalesisk spiller bliver kåret til årets bedste. Det skete senest i 2002, da El Hadji Diouf vandt prisen.

Dengang var det primært på baggrund af store præstationer ved VM-slutrunden, mens Sadio Mané kåring primært skal ses i lyset af hans andel i Liverpools forrygende 2019.

Mané har spillet en central rolle på det hold, der vandt Champions League i foråret og som aktuelt er suverænt i spidsen af den engelske Premier League.

I alt har han været på banen i 61 kampe og scoret 34 mål i kalenderåret 2019.

Efter at have indledt sin europæiske karriere i franske Metz fik den hurtige forward et gennembrud i Red Bull Salzburg i Østrig, inden turen i 2014 gik videre til England og Southampton.

Her spillede han i to sæsoner, hvorefter manager Jürgen Klopp hentede ham til Liverpool og gjorde ham til en fast del af en velfungerende offensiv.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Forslagene efter Hilde-sagen: En dyr omgang tidsspilde

Siden nyopererede Hilde-Kristin Reed Mogensen Kristi Himmelfartsdag sidste år lagde en selfie op på Facebook, er hendes navn blevet til et begreb. Hilde-sagen får de fleste læsere af Dagbladet til at tænke på benhård tolkning af sygedagpengeregler og på jobafklaring på kanten af sygesengen. Dagen før sin operation fik Hilde besked fra kommunen om, at hun få dage efter ville komme i et såkaldt jobafklaringsforløb og få frataget sine sygedagpenge til fordel for den lavere ressourceforløbsydelse. Sygedagpengeperioden på 22 uger var udløbet, og kommunen fandt ikke grundlag for at forlænge perioden. En shitstorm, en lang række artikler i Dagbladet samt et par kommunale kovendinger senere er Hilde i dag færdig med sin efterbehandling og håber at være kommet fri af kræften. Hun er også lige så stille på vej tilbage til sit job som dyrlæge i Tim. Samtidig er kommunen færdig med sin 'efterbehandling' af denne og andre sygedagpengesager, og det har nu ført til en henvendelse til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard med forslag til ændringer af lovgivningen. Sygedagpengeperioden bør, mener kommunen, forlænges fra 22 til for eksempel 30 uger. Det vil selvfølgelig give den syge mere tid til at blive rask - men det er værd at minde kommunen om, at uanset om fristen er det ene eller det andet antal uger, så er en henvendelse som den, Hilde fik dagen før en alvorlig kræftoperation, helt hen i vejret. Men honnør for udspillet! Knap så højt løfter vi på hatten over de andre forslag fra kommunen. At det skulle gøre nogen forskel, om man kalder det jobafklaringsforløb eller jobudviklingsforløb, skal man vist have den store diplomuddannelse i bureaukrat-dansk for at forstå visdommen i. Det er nu en gang indholdet og ikke den sproglige indpakning, som betyder noget. Tilsvarende lyder forslaget om en landsdækkende kampagne, der skal fremhæve meningen med og værdien af jobafklaringsforløb, ærlig talt som en dyr omgang tidsspilde. Et godt råd: Brug i stedet kræfterne og pengene på at administrere både menneskeligt og fornuftigt i forhold til de muligheder, loven giver. Det kunne for eksempel have sparet Hilde for en opslidende kamp med myndighederne.

Annonce