Annonce
Sport

Liverpool sætter Arsenal på plads i engelsk topkamp

Ben Stansall/Ritzau Scanpix
Mohamed Salah stod for to af målene i Liverpools 3-1-sejr hjemme over Arsenal i Premier League.

Liverpool gav Manchester City kamp til stregen i sidste sæsons udgave af Premier League, og der er ikke meget, der tyder på, at det bliver anderledes i denne.

I sikker stil vandt Jürgen Klopps mandskab lørdag aften 3-1 over Arsenal hjemme på Anfield og snuppede dermed sæsonens tredje sejr af tre mulige.

Mohamed Salah scorede to af målene for Liverpool, der med sejren bevarer førstepladsen foran Arsenal, som er toer før de resterende kampe i runden.

Begge hold kom ind til kampen som ubesejrede, men favoritværdigheden måtte Liverpool tage på sig.

Bolden blev da også oftest trillet rundt mellem de rødblusede i første halvleg, men gæsterne fra det nordlige London var bestemt ikke ufarlige.

Tættest på var Nicolas Pépé, da han slap alene igennem og brændte på Liverpool-keeper Adrian, men også Pierre-Emerick Aubameyang havde et tilbud, der ikke blev udnyttet.

Alligevel var Arsenal bagud ved pausen. Joël Matip steg til vejrs med fem minutter tilbage af første halvleg og pandede Trent Alexander-Arnolds hjørnespark i kassen til Liverpool-føring.

Efter pausen viste den tidligere Premier League-topscorer Salah, at han ikke har mistet målinstinktet.

Først scorede han stensikkert på et straffespark efter 49 minutter, og ti minutter senere udbyggede han føringen yderligere ved at lægge den kontrolleret i det lange hjørne til 3-0.

På trods af det solide forspring formåede Arsenal at skabe lidt panik i Liverpool-forsvaret i slutminutterne.

En sløj clearing af Trent Alexander-Arnold blev opsnappet af gæsterne. Bolden endte hos uruguayanske Lucas Torreira, der sparkede uden for Adrians rækkevidde og opildnede holdkammeraterne til at tro på udligningen.

Den kom ikke, og i stedet indkasserede Arsenal sæsonens første nederlag. Liverpool vil formentlig have et halvt øje på Manchester City, der søndag gæster Bournemouth.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Danske Handicaporganisationer tager kraftigt afstand fra resultatløn

I de seneste dage har vi kunnet læse om et resultatlønsprojekt i Ringkøbing-Skjern Kommune. Sagen er startet med en artikel om det samme emne i Altinget, hvor der er omtalt 24 kommuner, som sammen med et konsulentfirma har indledt nogle processer, hvor konsulentfirmaet eftersøger muligheder for ændringer i fagområderne. Firmaet bliver enten aflønnet med en konkret timesats eller en procentdel af en given gevinst for kommunen. Det er denne sidste aflønningsform, som er under kritik. Og det er den, som blandt andet Ringkøbing-Skjern Kommune har benyttet. Der er intet i vejen med, at kommunen arbejder med at gøre tingene bedre og billigere. Det er et fornuftigt og måske også hensigtsmæssigt synspunkt afhængigt af, hvilke fagområder der arbejdes med. Men præstationsaflønning (resultatløn) er ikke i orden. Navnlig ikke, når der arbejdes med fagområder, der arbejder med vore aller svageste medborgere. Denne aflønningsform vil nemt inspirere konsulentfirmaet til at gå efter gevinsten og dermed presse kommunen til at bevæge sig på kanten af lovgivningen og rimeligheden. Ringkøbing-Skjern Kommune hævder, at det ville firmaet aldrig kunne finde på! Hvor ved kommunen det fra? Hvordan har det i øvrigt været muligt at forelægge 25 konkrete sager for konsulenterne uden at komme i konflikt med persondataforordningen? Og er borgerne hørt, og har de givet samtykke? Social- og Sundhedsudvalget har nu også afvist denne aflønningsform. Man kan undres over, at politikerne og topledelsen i kommunens administration slet ikke kendte til aftalen forinden. Nogen, udover fagchefen, må have kendt til aftalen. Er der i øvrigt andre fagområder i Ringkøbing-Skjern Kommune, som har ”købt” ideen? Danske Handicaporganisationer (DH) i Ringkøbing-Skjern vil kraftigt tilslutte sig afvisningen af resultatløn i forhold til vore svageste borgere. Om cirka to år er der igen byrådsvalg. Til den tid er det vigtigt at det anbefales, at der ikke stemmes på politikere, der ikke står bag afvisningen. DH vil forfølge ordentlighed også i sådanne sager.

Annonce