Annonce
Sport

Liverpool sætter Arsenal på plads i engelsk topkamp

Ben Stansall/Ritzau Scanpix
Mohamed Salah stod for to af målene i Liverpools 3-1-sejr hjemme over Arsenal i Premier League.

Liverpool gav Manchester City kamp til stregen i sidste sæsons udgave af Premier League, og der er ikke meget, der tyder på, at det bliver anderledes i denne.

I sikker stil vandt Jürgen Klopps mandskab lørdag aften 3-1 over Arsenal hjemme på Anfield og snuppede dermed sæsonens tredje sejr af tre mulige.

Mohamed Salah scorede to af målene for Liverpool, der med sejren bevarer førstepladsen foran Arsenal, som er toer før de resterende kampe i runden.

Begge hold kom ind til kampen som ubesejrede, men favoritværdigheden måtte Liverpool tage på sig.

Bolden blev da også oftest trillet rundt mellem de rødblusede i første halvleg, men gæsterne fra det nordlige London var bestemt ikke ufarlige.

Tættest på var Nicolas Pépé, da han slap alene igennem og brændte på Liverpool-keeper Adrian, men også Pierre-Emerick Aubameyang havde et tilbud, der ikke blev udnyttet.

Alligevel var Arsenal bagud ved pausen. Joël Matip steg til vejrs med fem minutter tilbage af første halvleg og pandede Trent Alexander-Arnolds hjørnespark i kassen til Liverpool-føring.

Efter pausen viste den tidligere Premier League-topscorer Salah, at han ikke har mistet målinstinktet.

Først scorede han stensikkert på et straffespark efter 49 minutter, og ti minutter senere udbyggede han føringen yderligere ved at lægge den kontrolleret i det lange hjørne til 3-0.

På trods af det solide forspring formåede Arsenal at skabe lidt panik i Liverpool-forsvaret i slutminutterne.

En sløj clearing af Trent Alexander-Arnold blev opsnappet af gæsterne. Bolden endte hos uruguayanske Lucas Torreira, der sparkede uden for Adrians rækkevidde og opildnede holdkammeraterne til at tro på udligningen.

Den kom ikke, og i stedet indkasserede Arsenal sæsonens første nederlag. Liverpool vil formentlig have et halvt øje på Manchester City, der søndag gæster Bournemouth.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Politisk opbakning til Sommerfuglen skyldes stedets kvaliteter

Læserbrev: Sommerfuglen er kommunes nye fritidstilbud til børn og unge med psykiske og fysiske funktionsnedsættelser. Kongstanken er at have ét lokalt fritidstilbud af høj pædagogisk kvalitet i stedet for at benytte aflastningspladser på forskellige institutioner i egen og andre kommuner. Jeg er citeret i Dagbladet søndag for at sige, at den politiske opbakning til Sommerfuglen skyldes behovet for at få stedet fyldt op. Det er en udtalelse, der taget ud af en sammenhæng. Den politiske opbakning til Sommerfuglen hænger helt og aldeles sammen med tilbuddets kvaliteter. Børn med funktionsnedsættelser har svært ved at finde fritidsaktiviteter, der kan rumme deres udfordringer, og det begrænser muligheden for at knytte venskaber. Børnene på Sommerfuglen går typisk på specialskole, og det betyder, at de fleste går i skole og skaber relationer uden for deres nærmiljø. Med Sommerfuglen prioriterer vi, helt i tråd med børne- og familiepolitikken, at give børn og unge med særlige behov mulighed for at dyrke fritidsinteresser og danne trygge og nære relationer med andre børn i kommunen. Relationer de kan bygge videre på gennem deres opvækst, så Sommerfuglen bidrager til ambitionen om at skabe gode overgange fra børneområdet til voksenområdet. Politisk har vi besluttet, at Sommerfuglen som udgangspunkt er kommunens tilbud, med mindre der er faglige begrundelser for noget andet. Det har vi, fordi det er et godt tilbud, og fordi målsætningen om at skabe relationer mellem børn og unge på tværs af kommunen fordrer, at de er sammen. Jeg forstår godt, at det kan være en stor mundfuld for børn, unge og forældre at skulle flytte fra et sted, de kender og er glade for. Men jeg ved også, at de børn og unge, der er begyndt i Sommerfuglen, er glade for og trygge ved det. Der er foretaget en faglig vurdering af, hvorvidt hvert enkelt barns behov kan rummes i Sommerfuglen. I de tilfælde hvor det modsatte er konklusionen, er der fortsat et alternativt tilbud. Jeg forstår også godt, at de institutioner, kommunen hidtil har købt pladser hos, er kede af at miste børn. Men i denne sammenhæng er vores opgave som kommune først og fremmest at give børn og unge med særlige behov de samme muligheder, som andre børn og unge i kommunen. Det er klart, at dialogen med de berørte familier og institutioner skal foregå på en god og respektfuld måde. Når vi hører, at det ikke er oplevelsen alle steder, er der naturligvis grund til at vurdere, om vi kunne have gjort det anderledes. Det er i øvrigt helt almindelig praksis.

Annonce