Hvide Sande

Liverpool-fans får øl, der er brygget i Hvide Sande

40-årige Niels Sangill, der står bag Hvide Sande Bryghus, havde en god lørdag eftermiddag på Christiansborg, hvor han præsenterede omkring 150 Liverpool-fans for to nye øl. Arkivfoto Jørgen Kirk

Hvide Sande Bryghus har netop lanceret to nye øl - på bestilling fra fodboldklubben Liverpools officielle fanklub i Danmark.

Hvide Sande: Liverpool-fans i almindelighed var godt tilfredse, da den egyptiske stjernespiller Mohamed Salah lørdag eftermiddag scorede på et straffespark og dermed sikrede det engelske tophold endnu en sejr.

Niels Sangill lunede sig i særdeleshed, for manden bag Hvide Sande Bryghus har netop fremstillet to specialøl på bestilling fra Liverpools officielle fanklub i Danmark.

De to øl, Captain Fantastic og King Kenny, præsenterede Niels Sangill lørdag eftermiddag på Christiansborg, hvor fanklubben blandt andet bød på rundvisning og visning af Liverpool-kampen på storskærm.

Fra sin plads på talerstolen kunne brygmesteren blandt andet fortælle, at Captain Fantastic er lys og frisk, mens King Kenny er mørk og kraftig.

- Jeg er selv stor Liverpool-fan, så det var fedt at få lov til at lave de to øl, siger Niels Sangill, der i slutningen af 2018 overtog bryghuset på Auktionsgade i havnebyen.

Jeg er selv stor Liverpool-fan, så det var fedt at få lov til at lave de to øl

Niels Sangill, indehaver, Hvide Sande Bryghus

Liverpool-øl

De to nye, specialfremstillede øl fra Hvide Sande Bryghus hedder King Kenny og Captain Fantastic - og sælges i halvliters flasker.Sidstnævnte er en amerikansk inspiret IPA-øl (India Pale Ale), og den beskrives som værende lys og frisk, mens King Kenny er en mørk og kraftig English Brown Ale - brygget på britisk malt og humle.

Begge øl har en alkoholprocent på 5,5.

King Kenny er opkaldt efter Liverpool-legenden Kenny Dalglish, mens Captain Fantastic henviser til Steven Gerrard, der spillede i den røde Liverpool-trøje fra 1998 til 2015.

Indtil videre er der brygget omkring 1500 flasker af hver af de to, nye øl.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, er trofast Liverpool-tilhænger, og han deltog derfor også i fanklubbens arrangement lørdag eftermiddag på Christiansborg. Arkivfoto

Måske noget Mølby-bryg

Der var udsolgt til fanklubbens arrangement på Christiansborg, hvor den 150 mand store skare blandt andre talte de tre folketingsmedlemmer Kristian Thulesen Dahl (DF), Peter Hummelgaard Thomsen (A) og SF'eren Jacob Mark.

Finansminister Kristian Jensen (V), der er inkarneret fan af Liverpool, skulle også have deltaget, men han havde noget politik, der var vigtigere at tage hånd om.

- Vi fik en masse gode kontakter, og der var mange, der gerne ville have købt på dagen, siger 40-årige Niels Sangill, der dog hverken kunne sælge flasker eller byde på smagsprøver i de fine omgivelser på grund af reglementet på Christiansborg.

Til gengæld fik han delt mange visitkort ud, lige som der også blev indgået en aftale med en forhandler på Fyn:

- Der var stor interesse, og alt i alt kan det nok blive meget fornuftigt, tilføjer Niels Sangill, der til en start har brygget omkring 1500 flasker af hver af de to, nye øl.

King Kenny og Captain Fantastic er nu i fri handel i byer som Hvide Sande, Holstebro og Herning - og på et par webbutikker.

- Hvis vi sælger godt af de her to, kommer der måske en Jan Mølby-special. Det kan måske blive en juleøl, siger Niels Sangill, der har en ambition om at brygge mindst 1000 liter øl om ugen på Hvide Sande Bryghus.

Jan Mølby har status af klublegende i Liverpool FC, hvor han indtog rollen som central midtbanespiller i tiden fra 1984 til 1996.

0/0
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Vært på nyt boligprogram på TV 2: Jeg er tosset med Hvide Sande

Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

Erhverv For abonnenter

Hvide Sande-rejernes talsmand: En reje, der er fanget i Danmark, skal man da smage

Erhverv

DN-formand og landbrugsformand drøftede klimaforandringer

Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Hvide Sande

Nu skal Hvide Sande-vraget på Fanø fjernes - ellers koster det

Hvide Sande

Strid om fødevarefestival i Hvide Sande: Arrangør sætter advokat på sagen

Ringkøbing-Skjern

Sparerunde smitter af på eliteklubber: Ringkøbing Håndbold mister en fjerdedel af kommunal støtte