Annonce
Hvide Sande

Liverpool-fans får øl, der er brygget i Hvide Sande

40-årige Niels Sangill, der står bag Hvide Sande Bryghus, havde en god lørdag eftermiddag på Christiansborg, hvor han præsenterede omkring 150 Liverpool-fans for to nye øl. Arkivfoto Jørgen Kirk

Hvide Sande Bryghus har netop lanceret to nye øl - på bestilling fra fodboldklubben Liverpools officielle fanklub i Danmark.

Annonce

Hvide Sande: Liverpool-fans i almindelighed var godt tilfredse, da den egyptiske stjernespiller Mohamed Salah lørdag eftermiddag scorede på et straffespark og dermed sikrede det engelske tophold endnu en sejr.

Niels Sangill lunede sig i særdeleshed, for manden bag Hvide Sande Bryghus har netop fremstillet to specialøl på bestilling fra Liverpools officielle fanklub i Danmark.

De to øl, Captain Fantastic og King Kenny, præsenterede Niels Sangill lørdag eftermiddag på Christiansborg, hvor fanklubben blandt andet bød på rundvisning og visning af Liverpool-kampen på storskærm.

Fra sin plads på talerstolen kunne brygmesteren blandt andet fortælle, at Captain Fantastic er lys og frisk, mens King Kenny er mørk og kraftig.

- Jeg er selv stor Liverpool-fan, så det var fedt at få lov til at lave de to øl, siger Niels Sangill, der i slutningen af 2018 overtog bryghuset på Auktionsgade i havnebyen.

Jeg er selv stor Liverpool-fan, så det var fedt at få lov til at lave de to øl

Niels Sangill, indehaver, Hvide Sande Bryghus

Liverpool-øl

De to nye, specialfremstillede øl fra Hvide Sande Bryghus hedder King Kenny og Captain Fantastic - og sælges i halvliters flasker.Sidstnævnte er en amerikansk inspiret IPA-øl (India Pale Ale), og den beskrives som værende lys og frisk, mens King Kenny er en mørk og kraftig English Brown Ale - brygget på britisk malt og humle.

Begge øl har en alkoholprocent på 5,5.

King Kenny er opkaldt efter Liverpool-legenden Kenny Dalglish, mens Captain Fantastic henviser til Steven Gerrard, der spillede i den røde Liverpool-trøje fra 1998 til 2015.

Indtil videre er der brygget omkring 1500 flasker af hver af de to, nye øl.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, er trofast Liverpool-tilhænger, og han deltog derfor også i fanklubbens arrangement lørdag eftermiddag på Christiansborg. Arkivfoto
Annonce

Måske noget Mølby-bryg

Der var udsolgt til fanklubbens arrangement på Christiansborg, hvor den 150 mand store skare blandt andre talte de tre folketingsmedlemmer Kristian Thulesen Dahl (DF), Peter Hummelgaard Thomsen (A) og SF'eren Jacob Mark.

Finansminister Kristian Jensen (V), der er inkarneret fan af Liverpool, skulle også have deltaget, men han havde noget politik, der var vigtigere at tage hånd om.

- Vi fik en masse gode kontakter, og der var mange, der gerne ville have købt på dagen, siger 40-årige Niels Sangill, der dog hverken kunne sælge flasker eller byde på smagsprøver i de fine omgivelser på grund af reglementet på Christiansborg.

Til gengæld fik han delt mange visitkort ud, lige som der også blev indgået en aftale med en forhandler på Fyn:

- Der var stor interesse, og alt i alt kan det nok blive meget fornuftigt, tilføjer Niels Sangill, der til en start har brygget omkring 1500 flasker af hver af de to, nye øl.

King Kenny og Captain Fantastic er nu i fri handel i byer som Hvide Sande, Holstebro og Herning - og på et par webbutikker.

- Hvis vi sælger godt af de her to, kommer der måske en Jan Mølby-special. Det kan måske blive en juleøl, siger Niels Sangill, der har en ambition om at brygge mindst 1000 liter øl om ugen på Hvide Sande Bryghus.

Jan Mølby har status af klublegende i Liverpool FC, hvor han indtog rollen som central midtbanespiller i tiden fra 1984 til 1996.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce