Annonce
DANMARK

Liveblog om coronavirus i Danmark: 442 er smittede i Danmark

En række myndigheder holder pressebriefing og giver en status på COVID-19-situationen i Danmark, onsdag den 11. marts 2020. Til stede ved pressebriefingen er direktør i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed, Anne-Marie Vangsted, direktør for organisation og borgerservice i Udenrigsministeriet, Erik Brøgger, kommunikationsdirektør i Rigspolitiet, Anders Frandsen, direktør i Erhvervsstyrelsen, Katrine Winding og direktør i Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, Carsten Falk Hansen.. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix)

442 personer var onsdag konstateret smittet med coronavirus i Danmark. Myndighederne er klar til at ændre strategi, så man forsøger at begrænse spredning fremfor at forhindre den.

DANMARK: Myndighederne er onsdag aften klar til at ændre strategi, så man forsøger at begrænse spredning fremfor at forhindre den. Det oplyser Bolette Søborg, som er overlæge ved Sundhedsstyrelsen, på et pressemøde onsdag. Det betyder, at man ikke prøver at forhindre smitte internt i Danmark, men i højere grad prøver at begrænse spredningen og prioritere behandling til dem, der har mest brug for det.

Antallet af bekræftede smittede ligger i skrivende stund på 442. Der er formentlig et større mørketal, der gemmer på flere smittede, og tallet forventes at stige i løbet af dagen. Der var onsdag 1303 i karantæne. Stort set alle tilfælde kan føres tilbage til udlandet, fortæller Kåre Mølbak, overlæge på Statens Serum Institut.

- Stort set alle tilfælde kan relateres til turister, der er kommet hjem fra skiferie. Enten folk, der er kommet direkte hjem, eller nogen, der er blevet smittet af dem, siger Kåre Mølbak.

- Vi har ikke kendskab til folk, der er alvorligt syge. Selv om det (tallet, red.) ser voldsomt ud, så er det inden for forventningerne.

***

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce