Annonce
Ringkøbing

Live-oplevelse fredag eftermiddag: Præstegård danner ramme om musik komponeret af fanger i KZ-lejre

Artos Kvartetten står for musikken, når der fredag eftermiddag bliver sendt en live-koncert fra Kaj Munks Præstegård i Vedersø. Pressefoto: Artos Kvartetten
Fredag eftermiddag bliver der sendt direkte fra Kaj Munks Præstegård i Vedersø, hvor et musikalsk værk opføres i digterpræstens historiske stuer.
Annonce

Vedersø: Midt i nazisternes mest frygtede KZ-lejre eksisterede der - på trods - kulturel aktivitet. Det var en af de vigtigste måder for fangerne at bevare deres selvrespekt på i en verden domineret af nedgørelse og undertrykkelse.

Unge talenter skrev digte, og komponister skrev værker. Mens forfatterne og komponisterne ikke overlevede fangeskabet, så gjorde kunsten.

En del af denne skaberlyst kan opleves live fredag 12. februar om eftermiddagen, når stuerne i Kaj Munks Præstegård i Vedersø danner ramme for en online-koncert med musik komponeret af fanger i KZ-lejre under Anden Verdenskrig.

'Den Fordrejede Muse' er et musikhistorisk projekt, der tager udgangspunkt i musik komponeret i koncentrationslejrene Theresienstadt og Auschwitz. Musikken blev en overlevelsesstrategi i fangeskabet.

Som følge af corona-restriktioner bliver det ikke muligt for publikum at være lige dér, hvor det sker, men alle er inviteret med til en time i eftertænksomhedens og de stærke følelsers tegn - i selskab med Artos Kvartetten og under kunstnerisk ledelse af dirigenten Saul Zaks, der også vil fortælle om værkerne og læse udvalgte digte op undervejs.


Alle er inviteret med til en time i eftertænksomhedens og de stærke følelsers tegn


Kvartetten får følgeskab af mezzosopranen, Natalia Vartanian.

Efter besættelsen af Danmark talte Kaj Munk Hitler ret imod, og digterpræsten endte med at betale for det med sit liv, da han i januar 1944 blev myrdet af tyske håndlangere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vestjylland

Storfisker vil frifindes for anklage om kvotefusk - seks vestjyske fiskere er også tiltalt

Ringkøbing-Skjern

Lucas fra Hvide Sande er frustreret: Hans efterskole ligger 10 kilometer på den forkerte side og må ikke åbne på mandag

Annonce