Annonce
Ringkøbing Håndbold

Genlæs livebloggen her: Ringkøbing sled en smal sejr hjem over bundhold

Mateja Serafimova startede godt for Ringkøbing Håndbold i kampen mod SønderjyskE, men senere gik hun helt i stå. Der skal flere redninger til i aften mod Hadsten. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Efter skuffelsen med nederlag ude mod SønderjyskE i lørdags skal Ringkøbing Håndbold tilbage på sporet torsdag aften ude mod bundholdet Hadsten Håndbold.

Ringkøbing: Tre kampe på otte dage.

Det er det program, Ringkøbing Håndbold er inde i lige nu. Efter lørdagens kamp i Aabenraa er turen denne gang gået til Hadsten, inden perioden sluttes af med en hjemmekamp søndag mod Gudme HK.

Nederlaget mod SønderjyskE tog i første omgang hårdt på Ringkøbing-spillerne, der var irriterede over, de først og fremmest ikke løste opgaven rent defensivt. At de lukkede alt for mange lette mål ind, og at de efter en god start med fem tidligere redninger i målet kun havde tre redninger resten af kampen.

Men humøret var alligevel højt til træning mandag og tirsdag, hvor der blev knoklet hårdt på før kampen mod Hadsten. En kamp Ringkøbing er klare favoritter til at vinde. Hadsten har kun fire point. De to af de fire point er hentet på hjemmebane med en sejr over IF Stjernen, som stadig ikke har hentet point. De to øvrige point er hentet i udekampe mod Ringsted og Rødovre. Altså på ingen måde skræmmende resultater.

Hvis Ringkøbing skal hænge på i toppen, må den her kamp ikke tabes. Følg med undervejs på livebloggen herunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Cirklen-byggeriet i Skjern: Byrådsmedlems tålmodighed er brugt op - stemmer nej til halv etage mere

Ringkøbing

27-årig kørte i grøften

Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Annonce