Annonce
Danmark

Live: Mette F. - Gradvis åbning af Danmark efter påske er sandsynlig men der går tid før samfundet er normalt igen

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Spørgsmålene om corona-krisen er mange. Vi forfølger svarene og holder dig opdateret med den seneste udvikling i Danmark såvel som i resten af verden.

Annonce

Statsminister Mette Frederiksen (S) vil ikke sætte dato på, hvornår samfundet vil være tilbage i en normal tilstand. Det siger hun i programmet 21 Søndag på DR1 søndag aften.

Hun siger dog, at det fortsat er absolut sandsynligt, at vi kigger ind i en kontrolleret, gradvis, stille og rolig åbning af Danmark efter påske - hvis ellers befolkningen fortsat overholder retningslinjerne.

Læs mere her.

Annonce

18 nye dødsfald siden lørdag

Antallet af døde med coronavirus i Danmark er søndag steget til 179 fra 161 lørdag.

Det oplyser Statens Serum Institut.

Siden lørdag er der altså registreret 18 nye dødsfald. Virusset er ikke nødvendigvis dødsårsagen.

Antallet af indlagte på landets hospitaler falder derimod for fjerde dag i streg. 504 er nu indlagt mod 507 lørdag.

144 ligger på intensivafdelinger, og det er to flere end lørdag. 107 af patienterne har brug for respirator, hvilket er fem færre end lørdag.

Søndag er antallet af personer, der er testet positiv for smitte med coronavirus steget til 4369. Det er en stigning på 292 siden lørdag.

Der forventes imidlertid at være et større mørketal.

Det skyldes, at det ikke er alle med symptomer på coronavirus, som bliver testet. Derfor er det reelle antal smittede i Danmark højere, da der vil være smittede, som ikke indgår i statistikken.

Sundhedsstyrelsen har dog ændret retningslinjerne for, hvem der kan blive testet. De nye retningslinjer betyder, at også personer med milde symptomer får mulighed for at blive henvist direkte af egen læge til en test. Flere bliver derfor testet.

Fredag blev der foretaget 5999 coronatest fordelt på landets fem regioner, oplyste Danske Regioner. Dermed har regionerne i de seneste to dage indfriet Sundhedsstyrelsens ambitioner om at teste 5000 om dagen.

I næste uge forventer man at kunne foretage 10.000 test om dagen, og for ugen efter skal antallet op på 15.000.

1327 er nu blevet erklæret raske, efter at være blevet smittet med coronavirus. Det tal var lørdag 1283. Man kan tidligst blive klassificeret rask 14 dage efter den positive test. Der er derfor en vis forsinkelse på antallet af raske.

Vi fortsætter med livedækningen af coronakrisen i dag. Du kan følge med i livebloggen herunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Første tilfælde af brasiliansk variant fundet i Danmark

Annonce