Annonce
Ringkøbing

Liv i byens gader med pibeorgel, jazz og kunsthåndværkere

Skramle og Blæsekonen kan ses i gaderne i Ringkøbing i løbet af uge 30. Foto: Ringkøbing Handelsforening
Kunsthåndværkere fra hele landet indtager 15 forskellige steder i midtbyen.
Annonce

Ringkøbing: Der bliver masser af oplevelser for hele familien i uge 30 i Ringkøbing by. Man kan møde sjove karakterer, høre god musik og opleve kunsthåndværk af høj klasse.

Hvis man gæster Ringkøbing sommeren over, er byen fyldt med aktiviteter. Hvis solen svigter, og skyerne tager over, er der forskellige tilbud i Ringkøbing at bruge tiden på.

Fra mandag den 20. juli og frem til søndag den 2. august kan man opleve de lokale kunstnere Jane Hornskov, Marianne Dalgaard, Linda Stampe Eskildsen, Karin Høegsberg, Ulla Haussø Petersen, Irene Christiansen og Irene Slot udstille deres kunst på Ringkøbing Havn.

- De lokale kunstnere vil skabe kunsten, mens publikum kigger med, lyder det i en pressemeddelelse fra handelsforeningen.

Annonce

Kunsthåndværkere indtager byen

Kunsthåndværkere fra hele landet indtager 15 forskellige steder i midtbyen. En af disse er den lokale keramiker Jytte Toft fra Ulfborg.

Hun har en forkærlighed for den unikke og uforudsigelige i raku-brændingen, som skaber krakeleringer i glasuren. Derfor vil man kunne finde et stort udvalg af skulpturer og pyntegenstande, som er lavet i Raku.

Annonce

Pibeorgel og jazz

"De to Spillemænd" sørger mandag for underholdning på Torvet, der vil fyldes med skønne spillemandstoner fra gamle dage i Ringkøbing. Vægterne holder også det historiske i hævd med deres daglige aftenture rundt i byen, der om torsdagen afsluttes med en vægter-andagt ved Ringkøbing Kirke.

Kunsthåndværkere fra hele landet indtager 15 forskellige steder i midtbyen. Foto: Ringkøbing Handelsforening

- I den mere kulørte del af sommerunderholdningen findes Skramle & Blæsekonen, der er omrejsende gøglere med musikalsk håndelag udi rustnings- og køkkentøjsudretning. De er i byens gader og stræder tirsdag og onsdag, siger handelsforeningen.


De lokale kunstnere vil skabe kunsten, mens publikum kigger med.


Fredag fortsætter man lidt i samme spor, når Lirekassenmanden optræder. En lirekasse er et lille pibeorgel, der klinger, når en stiftvalse eller kartonrulle med huller aktiverer lufttilførslen. Valsen drejes af et håndsving eller med elektricitet, skriver handelsforeningen.

De to optrædener er en del af 1700 Festivalen, der i år er afløst af 1700 Dage på grund af forsamlingsforbuddet.

Musikalsk byder ugen på underholdning med Life of a Busker på mandag den 20. juli, mens Jutlandia New Orleans Quartet sender liflige jazztoner ud over Torvet lørdag den 25. juli.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

150 tilskuere blev krydset af på listen inden de kunne komme til pokalkamp mellem Rækker Mølle Håndbold og Mors-Thy Håndbold

Annonce