Indland

Liste: Kunsttyverier der skabte opmærksomhed

Det er på ingen måde første gang, at tyve er stukket af med kunst fra et museum. Flere gange er det lykkedes tyve at stjæle værker for flere millioner kroner.

Værker for 150 millioner)

I 1999 slap tyve afsted med to malerier af Rembrandt og Bellini fra Nivaagaards Malerisamling. De to værker, Rembrandt "Dameportræt" og Bellinis "Portræt af ung mand" blev dengang vurderet af eksperter til at kunne indbringe samlet 150 millioner kroner på en auktion. I forbindelse med sagen blev der udlovet en dusør på hele 14 millioner kroner. Historien om det store kunstkup gav senere inspiration til den danske spillefilm "Rembrandt," med blandt andre Nicolas Bro i en af hovedrollerne.

Malerier for 132 millioner)

Ved et større indbrud hos Kunsthal Rotterdam i Holland blev der i 2012 stjålet hele 7 værker af blandt andre Picasso og Monet. De syv værker blev dengang anslået at have en værdi på 18 millioner euro, dengang svarende til 132 millioner danske kroner.

Tre rumænske mænd blev tilbageholdt i sagen om kunsttyveriet, som blev kendt som det næststørste i Hollands historie. i 1991 forsvandt hele 20 værker af fra Amsterdams Van Gogh-museum.

Rambuktyveri)

I 2000 lykkedes det tyve at slippe afsted fra Ellekilde Auktionshus med to værker af den danske kunstner P. S. Krøyer til en værdi af otte millioner kroner. Kort efter tyveriet stoppede politiet en varevogn, som viste sig at indeholde de stjålne værker, som blev fundet intakte. En 28-årig mand meldte et par uger senere sig selv til politiet for sin medvirken.

0/0
Danmark

Danmarks billigste hus solgt i løbet af et døgn

Indland For abonnenter

Transportminister Ole Birk Olesen: - Vi bruger pengene fra Storebælt på bilister og ikke alt muligt andet

Indland

Få overblikket: Det vil politikerne med Radio24syv

Indland

Jysk Fynske Medier i spidsen for nyt samarbejde: Provinsmedier vil overtage Radio24syv

Indland

22 blå og røde borgmestre i opråb til Mette F. og Lars Løkke: Sæt børn og ældre øverst på dagsordenen

Indland

DA: 19.000 kunne få job med en bedre indsats i kommunerne

Indland

Redaktøren i den røde stol: Måske er vi mere forskellige, end vi tror

Indland

DF: Vi skal have flere politikredse

Indland For abonnenter

Efter Christchurch: Højreekstremister truer også Danmark