Annonce
Læserbrev

Lise Bonde: Vi har mistet tilliden til 3F

Vi accepterer og respekterer virksomheder og medarbejdere, der selv har valgt at samarbejde med 3F og jeres overenskomst. Vi forlanger bare, at 3F skal gøre det samme.
Annonce

Læserbrev: Som følge af vore dårlige oplevelser med 3F i Gødstrup, har vi desværre mistet tilliden til 3F og deres overenskomst. Resultatet er aldeles utilfredsstillende - en dårligere overenskomst for vores medarbejdere, når ikke der forhandles lokalaftaler eller arbejdes på akkord og tilmed en ringere pensionsaftale uden den vigtige del med tab af erhvervsevne.

Det er dybt beklageligt, at 3F på Gødstrup Syghusebyggeriet skal have lov at ødelægge vort respektfulde og fordragelige forhold til den lokale 3F afdeling. Et forhold baseret på sund fornuft, accept og god vilje fra begges sider, tilmed respekt og almindelig dialog engang imellem, og derved bevis for, at der fint er plads til os begge – uanset hvilken overenskomst vi følger!

Vi har aldrig haft gnidninger eller sammenstød med hinanden i de 23 år, virksomheden har eksisteret! 3F Gødstrups opførsel burde mildest talt koste en kraftig irettesættelse og en tilbagetrækning af den tvungne tiltrædelsesaftale – og ikke mindst en stor undskyldning! Mon ikke den lokale 3F-afdeling er ligeså træt af 3F Gødstrups urimelige opførsel, som vi er?

Hvordan skal et ”tvungent” samarbejde, som følge af 3F’s diktatur, trusler og tvang på en helt urimelig baggrund, nogensinde blive godt – lovligt eller ej? Det lader sig ganske enkelt ikke gøre! Det er ubehageligt og frygteligt, og vi kan ikke acceptere at være tvunget til at skulle samarbejde med 3F. Vi kan og tør ikke stole på 3F, end ikke selv om vi måtte have alt på skrift eller lydfil. Hverken vi eller vore medarbejdere ønsker samarbejdet – slut!

Jeg er i tvivl, om ordet ”samarbejde” findes i 3F regi, men for os betyder det: To eller flere partere (virksomheder, medarbejdere, organisationer, foreninger eller lignende), som i enighed indgår aftale om at arbejde sammen om en gældende opgave, overenskomst eller hvad det måtte være. Et samarbejde kan kun fungere optimalt gennem gensidig tillid, troværdighed, respekt og accept af hinandens forskellige synspunkter.

Ingen af disse dele har vi til 3F længere, efter jeres urimelige ”kapring” af vores virksomhed – en almindelig sund dansk virksomhed, som har været organiseret efter en anerkendt og lovlig dansk overenskomst de seneste 18 år. En overenskomst, som for øvrigt også er en del af Den Danske Model, netop fordi der aftales løn- og arbejdsvilkår gennem en landsdækkende overenskomst, der dækker bredt branchemæssigt. Overenskomsten er bare forhandlet med Det Faglige Hus og ikke 3F. 3F må og skal lære at acceptere, at der også findes andre lovlige gældende danske overenskomster!

Det glæder mig, at politikerne nu vil undersøge omfanget af trusler og tvang fra fagforeningerne på arbejdspladserne for at erhverve nye medlemmer. Jeg må bare sige, at problemet er mindst lige så stort på arbejdsgiversiden. Det er vi et tydeligt eksempel på!

Jeg gentager min replik til 3F: Vi accepterer og respekterer virksomheder og medarbejdere, der selv har valgt at samarbejde med 3F og jeres overenskomst. Vi forlanger bare, at 3F skal gøre det samme, altså acceptere og respektere virksomheder og medarbejdere, der selv har valgt at samarbejde med andre faglige organisationer & deres overenskomst. Det vigtigste må da være, at vi er organiseret og følger en anerkendt og lovlig dansk overenskomst!

Arkivfoto: Christian Baadsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Justitsminister har bedt om redegørelse af kræmmermarkedsag: Rigspolitiet og Midt- og Vestjyllands Politi beklager vildledning

Annonce