Annonce
Hvide Sande

Linda og Nikolaj viser flaget ved VM i Rusland

21-årige Linda Katrine Holst Kjeldsen, der er i lære hos Hvide Sande Bageri, har afsluttet sin del af konkurrencen ved WorldSkills 2019, der har samlet flere end 1300 unge håndværkertalenter i den russiske by Kazan. Privatfoto
Linda Kjeldsen, der er i lære hos Hvide Sande Bageri, og Nikolaj Hansen, der er murerlærling hos HNN Byggefirma i Videbæk, deltager i disse dage i verdensmesterskaberne i godt håndværk. Det foregår i Rusland, hvor der uddeles medaljer tirsdag aften.

Hvide Sande/Videbæk/Rusland: Linda Katrine Holst Kjeldsen har vasket det sidste melstøv af hænderne, og med ro i sindet kan hun nu gå rundt og følge slagets gang ved WorldSkills 2019 i den russiske by Kazan.

Her kæmper flere end 1300 unge håndværkertalenter fra 60 nationer om at stryge til tops inden for 56 forskellige fag.

- Jeg er okay tilfreds med de produkter, jeg har fremstillet. Man kan altid lave noget bedre, men sådan er det jo. Nu er der ikke andet at gøre end at vente og se, hvad det giver af placering, siger 21-årige Linda Kjeldsen, der er i lære hos Hvide Sande Bageri.

Hun er i dyst med 20 andre bagerlærlinge, og da der ikke er plads til hele flokken på konkurrencestanden i Kazan, er feltet delt i to. Efter to lange dage afsluttede Linda Kjeldsen sin VM-præstation lørdag sidst på dagen:

- Når nu, man har trænet så meget, var det dejligt at komme i gang - og at få det overstået, tilføjer den vestjyske bagerlærling, der får spændingen udløst tirsdag aften.

Inden afrejsen til Rusland gjorde Linda Kjeldsen det klart, at 'min træner og jeg forventer som minimum en placering i top-ti.'

Der er ikke særligt mange mennesker, der kan engelsk her, så tit og ofte skal man bruge fagter for at få dem til at forstå. Og så er alt meget billigt i forhold til hjemme i Danmark

Linda Katrine Holst Kjeldsen, deltager ved WorldSkills 2019 i Rusland

Nervøs i dagene op til

Ved det store VM-arrangement i Rusland er Ringkøbing-Skjern Kommune også repræsenteret ved Nikolaj Skydsgaard Hansen, der er murerlærling hos HNN Byggefirma i Videbæk:

- Jeg synes, det er mega fedt at være kommet i gang. Jeg har bare gået og været nervøs i dagene op til selve konkurrencen.

Sammen med 12 andre, dygtige, unge håndværkertalenter rejste Linda Kjeldsen og Nikolaj Hansen allerede 16. august til Rusland, hvor der også har været tid til at lege turist i byen ved Volga-floden:

- Folk kan se, at man er med til WorldSkills, og alle er venlige, siger Nikolaj Hansen, der - som det kendes fra OL - er indkvarteret i stævnets helt egen landsby, hvor der bliver passet godt på VM-deltagerne:

- Vi har et kort, der skal bippes hver gang, man skal ind i det område, vi bor i, tilføjer murerlærlingen fra Videbæk.

Annonce

Alt er meget billigt

Om det at være turist i Rusland siger Linda Kjeldsen:

- Det er mærkeligt. Der er ikke særligt mange mennesker, der kan engelsk her, så tit og ofte skal man bruge fagter for at få dem til at forstå. Og så er alt meget billigt i forhold til hjemme i Danmark. Man føler lidt, man tager røven på dem, når man køber noget.

Linda Kjeldsen fortæller videre, at det danske VM-landshold blandt andet har haft tid til at besøg en skole og et museum:

- Vi har fået dannet nogle stærke bånd med hinanden, tilføjer bagerlærlingen, der omkring årsskiftet får bevis på, at hun er udlært hos Hvide Sande Bageri.

Ud over sin drøm om at slutte i top-ti satser Linda Kjeldsen også på, at hun modtager en 'Medaillon for Excellence', der gives til deltagere, som opnår mindst 700 af 800 mulige point ved WorldSkills 2019.

Nikolaj Hansens ambition er at yde sit bedste, 'så jeg kan være stolt over mit arbejde' - så han ikke bagefter tænker, at 'det kunne jeg have gjort bedre.'

Linda Katrine Holst Kjeldsen (i midten) fik sig torsdag aften i sidste uge en stor oplevelse, da hun på Kazan Arena Stadium deltog i åbningsceremonien ved WorldSkills 2019 i Rusland. Privatfoto
Annonce
Hvide Sande For abonnenter

PFOS-sagen: Forsyningsdirektør overrasket over giftstof i Atlantic Sapphire-vandet

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold For abonnenter

Nye græsgange: Skjern Håndbold skal sælge tidligere anfører Bjarte Myrhols produkt

Navne For abonnenter

En advarsel fra kroppen gjorde udfaldet: Kirkegårdsleder i Ringkøbing takker af efter 48 år

Skjern

Lokal fagforenings-krig fortsætter: Lauge Bonde slæbes i Arbejdsretten

Hvide Sande

Lalandia rydder op efter blæsevejr: - Plastik og  byggeaffald kan komme alle steder fra, men vi tager hånd om det

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Skjern For abonnenter

Farmor var kogekone i Sædding Forsamlingshus, og far har drevet flere restauranter: Mads Bøndergaard har altid vidst, han skulle være kok

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Leder

Dagbladet mener: Mere end svært at se logikken i lukningen af akutklinikken

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Sport

Pyt med landskamp på tv: 100 tilskuere valgte at se håndbold live i Rækker Mølle

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Erhvervsnavne: Nyt gulvfirma, nyt transportfirma og seks andre nye selskaber

Ringkøbing-Skjern

Se, om du er med på listen: Her er de 50 mest populære navne i kommunen

Annonce