Annonce
Ringkøbing

Lilleholt: Mine børnebørn skal ikke se på kystnære havmøller

Meldingen er helt klar fra Lars Chr. Lilleholt. Arkivfoto: Mads Dalegaard

I et læserbrev tager energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt nu kraftig afstand fra kystnære havvindmøller ved Hvide Sande.

Annonce

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt kalder det for en alvorlig fejl, hvis der bliver bygget kystnære vindmøller langs kysten ved Hvide Sande. I et læserbrev skriver han blandt andet:

»Påvirkningen på kysterne nær Hvide Sande bliver massiv og vil skæmme horisonten de næste mindst 20 år. Jeg vil have det dårligt med at vise mine børnebørn en mur af 200 meter høje vindmøller langs kysten ved Hvide Sande velvidende, at jeg og andre var ansvarlige for dem. Det var en fejl at tage de kystnære vindmøller med i energiaftalen, og hvis jeg kunne skrue tiden tilbage, så ville jeg pille dem ud af aftalen.«

Borgmester Iver Enevoldsen (V) lægger ikke skjul på, at han er »overrasket« over det, han kalder energiminister Lars Chr. Lilleholts »bastante« udmelding om de planlagte møller i Vesterhav Syd.

»Det er noget, ministeren har haft tid til at vurdere på siden den energipolitiske aftale blev indgået i 2012,« siger borgmesteren.

»Med hensyn til vindmøller og udsigten, så skal vi nok tage ansvar for det lokalt; her er der bred opbakning til Vesterhav Syd. Det virker søgt at bringe det frem i 11. time,« fortsætter han, og tilføjer:

»Det er en offentlig hemmelighed, at Lars Chr. Lilleholt og dele af Venstre er imod de kystnære møller. Men det er ikke særligt erhvervsvenligt, at man på den måde skolder virksomheder, der har lagt megen tid og ressourcer i lave projekterne.«

Læs også: Havnedirektør: Minister skaber skræmmebilleder

Iver Enevoldsen fastslår, at ministerudmeldingen ikke ændrer hans syn på Vesterhav Syd.

»Vi har tidligere tilkendegivet vores holdning og appelleret til, at man holder fast i det energipolitiske forlig, og det gør vi fortsat,« siger han.

Annonce
Sport For abonnenter

Tommy Jepsen har været fodboldtræner i 42 år: - Jeg har da forsøgt at holde pause, men det er aldrig rigtig blevet til noget

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce