Kultur

Lille regnvejrssky på havnen

Den lille regnvejssky - Ringkøbings nye "halvoffentlige" skulptur. Foto: Poul Osmundsen
Ringkøbing har fået en helt ny skulptur; opstillet på privat grund men fuldt synligt for offentligheden.

RINGKØBING: "Lille regnvejrssky" …

Skulpturens navn kunne ikke være mere passende i forhold til placeringen på Ringkøbing Havn bag Toldboden.

Manden bag Ringkøbings nyeste skulptur er Henrik Voldmester. Han arbejder ellers mest i sten, men har også lavet ting i jern - blandt andet "Lille regnvejrssky" fra 2003, der er lavet af 10 elementer i plade og 150 stykker rundjern.

Denne skulptur forelskede kunstneren Bente Merrild, der ejer Toldboden, sig i.

- Jeg har flere af Henriks skulpturer stående på terrassen, og denne her måtte jeg have, siger hun.

Da hun skulle have ryddet op i de noget vildtvoksende bede bag Toldboden, som kommunen i sin tid havde plantet, for at åbne mere op for indsigten til Toldboden, benyttede hun lejligheden til at anskaffe sig Voldmester-skulpturen.

Den står nu på et åbent areal, fuldt synlig for alle der passerer bag om Toldboden.

Arealet er privat, og det samme er skulpturen altså, men har forbipasserende fornøjelse af den, vil det kun glæde Bent Merrild.

- Hvis man flytter sig i forhold til skulpturen, vil man se, hvordan den skifter udseende, siger hun.

Akkurat ligesom det omskiftelige vestjyske vejr!

0/0

Tophistorier

Annonce
Tarm For abonnenter

Fra Holland til Tarm: Fiskesø var Willem og Jannies store drøm

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Kæmpe fremgang i Brugsen i Hemmet: Der er ansat mere personale for at følge med

Hvide Sande

Blandt legeland, bowling og spillemaskiner: - Fantastisk med sådan et sted til dårligt vejr

Kultur For abonnenter

E-force satsede på at vinde "the double" ved gadefodboldstævne i Hvide Sande

Tophistorier

Erhverv

21-årige Benjamin har åbnet sin egen webshop: Det kunne jeg gøre bedre

Vestjylland For abonnenter

Turister holder købmænd i live

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Mindeord

Mindeord: Michael bevarede humøret og det positive syn på livet

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

112

Badegæst i nød reddet op af havet

Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Annonce