Vestjylland

Lille købmand åbner webshop

Købmand Anita Sørensen, der har Letkøb i Staby åbner nu webshop. Arkivfoto

Den lokale købmand i Staby har åbnet en webshop - et tiltag, som hun forventer sig meget af, og som rummer nye og anderledes varer end dem, kunderne har været vant til at finde på hylderne.

Staby: Hos købmanden i Staby har man haft travlt med at tage billeder de seneste par uger. Alle varerne skal fotograferes - og det er der en helt særlig grund til. For midt på dagen den 5. december åbnede den lille købmand nemlig op for en webshop.

- Det er noget, vi gør for at sikre butikken i fremtiden, siger Anita Sørensen, der sammen med en lokal iværksætter er i fuld gang med at "digitalisere" hele varesortimentet.

Der mangler stadig at komme frugt, grønt og oste ind på webshoppen, så de næste ti dage frem skal ses som en "snigpremiere", fortæller indehaveren, der vil præsentere ideen for de lokale til fællesspisningen i Staby onsdag aften.

Netbutikken kommer i sin færdige version til at have flere tusinde varenumre, og det er tanken, at det udelukkende skal være borgere fra postnummer 6990, der kan få deres varer bragt ud.

- Det bliver dag-til-dag-levering. Bestilles varerne inden klokken 12, kan man have dem om eftermiddagen, og bestiller man efter, kommer varerne først næste dag, siger Anita Sørensen.

Høje forventninger

Butikken omsætter årligt for omkring syv millioner kroner, men Anita Sørensen håber, at webshoppen kan få omsætningen yderligere op:

- Mine forventninger er skyhøje - jeg tror simpelthen så meget på det. Og jeg kunne godt forestille mig, at webshoppen kunne omsætte for tre millioner kroner, hvis folk får kendskab til den, siger hun.

Samarbejde

Med webshoppen søsættes desuden det nye koncept "Fra små til små".

Ideen med konceptet er, at købmanden skal have et lille lager af varer fra små lokale producenter, som man kan bestille direkte fra købmandens webshop. Flere af varerne står ikke normalt på hylderne i den fysiske butik.

- Men så er ideen, at vi hjælper hinanden. Jeg får gjort min webshop mere interessant, og de kan få solgt nogle af deres produkter, siger Anita Sørensen.

Det er blandt andet Hedekaffe og Staby Ismejeri, der er med i samarbejdet.

- Og så får vi også friske fisk ind fra Thorsminde og en lokal honningproducent. Og vi skal have fat i Vedersø Vildt for at høre, om de er interesserede i at være med, fortæller hun.

Det døgnåbne initiativ

Letkøb i Staby har tidligere luftet ideen om at gøre butikken døgnåben - således, at kunderne selv ville kunne låse sig ind efter lukketid. De planer er dog indtil videre parkeret, lidt endnu.

- Jeg har fået at vide, at det bedst kan betale sig at søge om midler til næste år, så det kommer nok til vente lidt, siger hun.

0/0
Annonce
Annonce
Vestjylland For abonnenter

Flemming var rask, da han kom på sygehuset - men svækket og syg, da han slap ud

Annonce
Vestjylland

Prinsesse Marie kaster glans over Tirpitz

Vestjylland

Nymindegab Kro blev hædret som "bedste restaurantoplevelse" for tredje gang

Vestjylland

Dronningen og kronprinsesse Mary besøger Nymindegab

Tophistorier

Vestjylland

Håndboldherrer sendte hoteller på overarbejde

Vestjylland

Genvalgt HK-formand: Det er gået den helt forkerte vej med arbejdsmiljøet

Vestjylland

Dropper planer om vindmøllepark ved Husby