Annonce
Fodbold

Lille forbedring fra forårets sæsonpremiere - Spjald tabte kun 3-1

Habib Hussein scorede Spjald IFs trøstmål i nederlaget til Sædding/Guldager. Arkivfoto: Søren Palmelund
Spjald IF åbnede sæsonen i serie 1 med et nederlag på 3-1 udebane mod Sædding/Guldager. Det var et enkelt mål bedre end i foråret, hvor Spjald samme sted tabte 4-1.

Sædding: I foråret tabte Spjald IF sæsonpremieren i serie 1 ude mod Sædding/Guldager med 4-1. Tirsdag aften åbnede Spjald så med et nyt nederlag samme sted.

- Denne gang tabte vi kun 3-1. Og vi var altså meget bedre med i dag, end vi var i foråret. Det var stadig en fortjent sejr til Sædding/Guldager, men vi var bedre med, fortalte Spjalds træner Peter Rewers.

Han mente, Spjald var kommet ok fra start.

- Vi spillede godt med. Der var tilløb til flere chancer, men der var kun en enkelt stor til Emil Riisberg, fortalte Peter Rewers.

I løbet af seks minutter ændrede tingene sig. Sædding/Guldager scorede først til 1-0 på godt hovedstød. Der var ikke noget at stille op. Det blev 2-0 på skud udefra.

- De mål rystede os lidt i resten af første halvleg. Men i pausen troede vi stadig på det. Desværre startede anden halvleg så med et mål til 3-0. Unødvendigt. Vi fik sparket væk i første omgang, men bolden ramte en modstander, og det gav en tilfældig chance. Så var det op ad bakke resten af tiden, sagde Peter Rewers.

Spjald fik scoringen rystet af sig. Resten af kampen spillede Spjald ganske godt. Det gav en reducering kort før tid. Martin Agerbo fandt Habib Hussein med en god bold, da Habib Hussein var rykket på tværs fra venstre side. Habib Hussein fyrede af fra kanten af feltet, og bolden gik i en bue over målmanden efter afretning på en forsvarer.

- Vi nåede at få en chance mere, men det blev ved 3-1. Det var egentlig ok, sagde Peter Rewers.

Serie 1 pulje 9

Sædding/Guldager IF-Spjald IF 3-1

Mål: 31. minut: 1-0. 37. minut: 2-0. 47. minut: 3-0. 88. minut: 3-1 ved Habib Hussein. En advarsel til Spjalds Frederik Steffensen efter 81 minutter. Spjald skiftede Jonas Mortensen ind for Thomas Riskjær efter 62 minutter, efter 67 minutter kom Frederik Steffensen på banen for Emil Riisberg, og efter 72 minutter kom Benjamin Steffensen på banen for Mikkel Bilgrav.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sidste bold er endnu ikke slået: 20 års kamp om rigmandens ulovlige tennisbane på Klitten

Annonce