Fodbold

Lille forbedring fra forårets sæsonpremiere - Spjald tabte kun 3-1

Habib Hussein scorede Spjald IFs trøstmål i nederlaget til Sædding/Guldager. Arkivfoto: Søren Palmelund
Spjald IF åbnede sæsonen i serie 1 med et nederlag på 3-1 udebane mod Sædding/Guldager. Det var et enkelt mål bedre end i foråret, hvor Spjald samme sted tabte 4-1.

Sædding: I foråret tabte Spjald IF sæsonpremieren i serie 1 ude mod Sædding/Guldager med 4-1. Tirsdag aften åbnede Spjald så med et nyt nederlag samme sted.

- Denne gang tabte vi kun 3-1. Og vi var altså meget bedre med i dag, end vi var i foråret. Det var stadig en fortjent sejr til Sædding/Guldager, men vi var bedre med, fortalte Spjalds træner Peter Rewers.

Han mente, Spjald var kommet ok fra start.

- Vi spillede godt med. Der var tilløb til flere chancer, men der var kun en enkelt stor til Emil Riisberg, fortalte Peter Rewers.

I løbet af seks minutter ændrede tingene sig. Sædding/Guldager scorede først til 1-0 på godt hovedstød. Der var ikke noget at stille op. Det blev 2-0 på skud udefra.

- De mål rystede os lidt i resten af første halvleg. Men i pausen troede vi stadig på det. Desværre startede anden halvleg så med et mål til 3-0. Unødvendigt. Vi fik sparket væk i første omgang, men bolden ramte en modstander, og det gav en tilfældig chance. Så var det op ad bakke resten af tiden, sagde Peter Rewers.

Spjald fik scoringen rystet af sig. Resten af kampen spillede Spjald ganske godt. Det gav en reducering kort før tid. Martin Agerbo fandt Habib Hussein med en god bold, da Habib Hussein var rykket på tværs fra venstre side. Habib Hussein fyrede af fra kanten af feltet, og bolden gik i en bue over målmanden efter afretning på en forsvarer.

- Vi nåede at få en chance mere, men det blev ved 3-1. Det var egentlig ok, sagde Peter Rewers.

Serie 1 pulje 9

Sædding/Guldager IF-Spjald IF 3-1

Mål: 31. minut: 1-0. 37. minut: 2-0. 47. minut: 3-0. 88. minut: 3-1 ved Habib Hussein. En advarsel til Spjalds Frederik Steffensen efter 81 minutter. Spjald skiftede Jonas Mortensen ind for Thomas Riskjær efter 62 minutter, efter 67 minutter kom Frederik Steffensen på banen for Emil Riisberg, og efter 72 minutter kom Benjamin Steffensen på banen for Mikkel Bilgrav.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Vestjylland

Nørre Vosborgs sensommermarked har vokseværk

Skjern Håndbold For abonnenter

Elvar Jónsson blev både kampens spiller og topscorer i sin debut for Skjern Håndbold

Skjern

Følg med fotografen i marken: Hvad kornet gemte på

Navne For abonnenter

Slut efter 46 år i den kommunale verden: Nu tager jeg et fjolleår

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Kultur

Venskab og oplevelser for livet: Ringkøbinggarden i træningslejr i Kloster

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Agterlanternen Svend kunne se frem til en lang dag med lidende ultraløbere

Erhverv

Nu får Bente og Niels mere frihed: Købmandsparret i Stadil lukker butikken

Ringkøbing-Skjern

100 svedende hårde kilometer: "Spændende rejse" ventede 80 ultraløbere på vej Ringkøbing Fjord rundt

Annonce