Annonce
Skjern

Likør-producent inviteret i Folketinget

Mads Fuglede (V) besøgte mandag Westjysk Smag i Finderup. Han fik både smagsprøver og en snak om Benny og Dorte Agerbos udfordringer. Foto: Søren Palmelund.

Mandag fik Westjysk Smag besøg af folketingsmedlem Mads Fuglede (V). Dorte og Benny Agerbo fortalte om de udfordringer, de har oplevet med blandt andet Fødevarestyrelsen. De fik også en særlig invitation med på vejen.

Annonce

Finderup: Mandag 4. marts fik Benny og Dorte Agerbo fra Westjysk Smag en sjælden chance for at fortælle et folketingsmedlem om de udfordringer, der er ved at drive en fødevarevirksomhed.

Mads Fuglede (V), der er formand for Folketingets Vin- og Spiritussocietet, lagde vejen forbi flere vestjyske virksomheder. Ved frokosttid kom turen til likør-producenterne i Finderup.

- Det gik rigtig godt. Han var god til at spørge ind til de besværligheder, som vi har oplevet. Vi snakkede blandt andet om, at Fødevarestyrelsen sender forskellige mennesker ud hver gang. De fortolker alle sammen reglerne forskelligt, så der er ikke helt klare retningslinjer, siger Dorte Agerbo.

- Ja, og de skal ud til en slagter den første dag, en bager den anden dag og et bryggeri den tredje dag. Så de, der kommer, er ikke specialiserede. Vi kunne godt tænke os, at der kom en person her, der ved noget om bryggerier, og hvordan det er at drive et bryggeri. Måske en, der kun er ude ved bryggerier, siger Benny Agerbo.

Annonce

Bolsjer giver etiketudfordringer

Det behøver for Dorte og Benny Agerbos skyld ikke at være den samme person hver gang, der kommer besøg fra Fødevarestyrelsen, men måske bare en lille flok.

På den måde er det ikke en helt ny, man møder hver gang. En anden udfordring, de snakkede med Mads Fuglede om, var etiketten på deres mælkebøttebolsjer.

- Det er meget mere kompliceret at lave etiketter til bolsjer end til likør. Det skal udspecificeres meget præcist, siger Dorte Agerbo.

- Ved almindelige bolsjer med kunstige farver og kunstige smagsstoffer er der nogle E-numre, man bare kan skrive på. Men hvilket E-nummer har en mælkebøtte? Når det er plantesaft, aner de ikke, hvad de skal skrive, så vi har været nødt til at få professionel hjælp til at lave bolsjeetiketterne, siger Benny Agerbo.

Inden Mads Fuglede måtte videre på sin tur i det vestjyske, lovede han at tage nogle af udfordringerne til efterretning. Og så kom der en invitation.

- Jeg spurgte ham, om besøget førte til, at vi måtte komme i Folketinget, og det sagde han ja til. Så efter sommerferien, når Folketinget åbner igen, bliver vi inviteret derover, hvor vi får lov til at præsentere vores varer. Det glæder vi os til, siger Dorte Agerbo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce