Annonce
Hvide Sande

Lige nu ligner det et mikado-spil: Men til sankthans er Lalandia klar til rejsegilde på gigantisk badeland

Lalandia-byggeriet nærmer sig rejsegilde. Til næste sommer bliver dørene slået op for badegæsterne. Foto: Johan Gadegaard
Lalandia-badeland har tiltrukket turister længe inde, der er kommet vand i bassinet på det op mod 30.000 kvadratmeter store badeland- og centerbyggeri.

Søndervig: Det er stadig  lidt for tidligt at puste baderingen op og hoppe i badetøjet.

Men opførelsen af Lalandias bade- og legeland skrider lige nu planmæssigt fremad og har sat kursen mod rejsegildet.

Det op mod 30.000 kvadratmeter store badeland og centerfaciliteter har længe trukket masser af opmærksomhed.

Annonce

Sidste sommer var det optoget af lastbiler, der kørte tonsvis af sand til byggepladsen, der fik turister til at lægge vejen forbi Søndervig for at følge byggearbejdet.

Siden var det den højlydte pilotering, da op mod 16 meter pæle blev banket ned i undergrunden for at sikre fundamentet til det kommende badeland, der fik folk til at spærre øjnene op.

Lalandiabadelandet set fra øst og Søndervig Landeve. Det er Bay Arch, der har fået tegneopgaven: Visualisering fra lokalplanen

Som det blev afsløret ved rejsegildet på de første af feriecentrets små 500 feriehuse, er det planen, at det tropiske badeland skal have et særligt vestjysk præg. Det vil allerede kunne opleves fra landevejen, fordi byggeriet - der er tegnet af Bay Arch - får et særligt vestjysk særpræg. Bygningen udefra er inspireret af klitlandskabet og vil have skrånende linjer og grønt tag.

Lalanida i tal

Det kommende Lalandia-feriecenter i Søndervig ligger på en 60 hektar stor grund.

Der er opført små 483 feriehuse, som allerede nu bliver lejet ud.

Ifølge lokalplanen er der givet tilladelse til at bygge badeland og centerfaciliteter på 30.000 kvadratmeter og et hotel med op mod 200 værelser.

Den samlede investering i byggeriet ligger på en lille milliard kroner.

Lalandia Søndervig ejes af familien Hansen (25 procent) og Parken Sport & Entertainment (75 procent).

Ferieparken ventes at kunne generere op mod en million ekstra turistovernatninger i feriecentres huse og andre sommerhuse i området.

Lalandia i Søndervig åbner næste sommer.

Og lige nu er det byggeriet af badelandet, som fylder. Hvordan det kommer til at se ud indvendigt, er foreløbigt en hemmelighed, oplyser Lalandia-direktør Jan Harrit.

- Vi venter lige med at vise tegningerne frem til rejsegildet, lyder det.

Lalandia byggeriet nærmer sig rejsegilde. Foto: Johan Gadegaard

Tidligere har det dog været fremme, at den indvendige udformning af det tropiske badeland også kommer til et emme af Vestjylland.


Vi venter lige med at vise tegningerne frem til rejsegildet.

Jan Harrit, Lalandia-direktør


Ifølge Jan Harrit bliver der inviteret til rejsegilde den 24. juni - eller sankthansdag. Feriehusene bliver allerede lejet ud, mens badelandet og centerfaciliteterne åbner i sommeren 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

S-byrådsmedlemmer bag opsigtsvækkende forslag: Pil testmøllerne i Lem Kær ned efter seks år

Annonce