Annonce
Udland

Libyen udleverer Manchester-bombemands lillebror

-/Ritzau Scanpix
Lillebroren til den gerningsmand bag bombeangreb i Manchester er på vej til Storbritannien onsdag.

Hashem Abedi, som er lillebror til den gerningsmanden bag et bombeangreb i Manchester, bliver udleveret fra Libyen til Storbritannien.

Det oplyser Libyens antiterrorpoliti, Rada, ifølge nyhedsbureauet Reuters onsdag eftermiddag dansk tid.

- Jeg bekræfter, at Hashem (Abedi, red.) sidder i et fly på vej til Storbritannien, siger en talsmand fra Rada.

- Han er udleveret i overensstemmelse med en retlig afgørelse, siger talsmanden.

Briterne anmodede om at få Abedi udleveret i 2017, da politiet udstedte en arrestordre mod ham for drab, drabsforsøg og for at planlægge en eksplosion.

22 personer mistede livet og mange flere blev såret, da Hashem Abedis bror Salman Abedi ved en koncert med sangerinden Ariana Grande i maj 2017 detonerede en bombe.

Eksplosionen skete i foyeren i Manchester Arena kort efter klokken 22.30, da folk var på vej hjem efter koncertens afslutning.

Abedi-brødrenes forældre har libysk baggrund, men Salman Abedi blev født i Manchester i 1994.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

En ommer: Lad dog Skjern Produktforretning få lov at udvide

Læserbrev: Hvad er det, teknik og miljøudvalget spænder ben for? I disse grønne omstillingstider, endelig er der en virksomhed, der vil vækste, som I så vil bremse. Hvorfor kan produktforretningen ikke få lov at udvide med en ny hal? Jeg forstår da godt dit synspunkt, John Christensen, med at det er træls, at man har investeret i industrigrunde, som ikke er i brug. Det kunne ellers blive et flot syn med 4-6 meter høje rustne metalskrot-bunker i Skjern industrikvarter, har I tænkt på dette? Hvad så, hvis Ådum autoophug og Ringkøbing autoophug også vil udvide? Så skal de jo også flytte ind i industrikvarteret, som jo så snart ville blive for lille, men fantastisk farvestrålende at se på. Nej prøv for en gangs skyld ikke at se på kroner og øre, men brug den fornuftige del af hovedet. Er der nogle, der kan finde bedre placeringer til disse industrier end der, hvor de nu ligger? Hvem generes af Skjern produkthandel, hvor den er i dag? Jeg har læst om en tidligere miljømedarbejder ved kommunen, at der aldrig har været problemer med miljøet, så hvorfor prøve at tvinge dem til at flytte. Måske ud af kommunen, og væk er både arbejdspladser og skattekronerne. Men det har I jo prøvet før med HV transport i Hover. Synes I, det var en god ide? Hvor mange arbejdspladser og skattekroner kostede det? At man kan fejle én gang er da ikke ensbetydende med, at kommunen skal blive ved med dette. Jeg tror ikke, der er ret mange, som kører forbi Ringkøbingvej 17, der er klar over, hvad der ligger fantastisk flot gemt bag beplantede jordvolde og træer, nej lad blot dem udvide, hvis de har brug for dette. Måske til et par nye medarbejdere, som så kunne betale skat i kommunen. Og det kunne måske også være tænkeligt, at virksomheden også kunne lave mere overskud, som så kunne komme kommunekassen til gode. Det ville i hvert fald ikke ske, hvis den skulle flytte til industrikvarteret. Det er en ommer, teknik og miljøudvalg. Brug den fornuftige del af hovedet denne gang.

Annonce