Debat

Let skatten i bunden og giv danskerne ret over egen pensionsalder

Læserbrev: Pensionsalderen er atter kommet til debat, efter at Socialdemokratiet har fremlagt et udspil, der skal give særligt udvalgte grupper ret til tidligere tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet.

Blækket var dårligt nok tørt, før der blev sået tvivl om finansieringen bag planen og spillet spørgsmålstegn ved, hvem det i virkeligheden skal gælde for.I stedet for at dvæle ved nye ugennemskuelige økonomiske planer fra Centrum-Venstre, så har vi i Liberal Alliance et bedre forslag. For hvorfor skal det ikke være op til enkelte dansker selv at bestemme, hvor længe de vil arbejde?

Vi har et fuldt finansieret forslag om, at ingen skal betale skat af de første 7.000 kroner, de tjener om måneden. Det vil give en skattelettelse på næsten 20.000 kroner ekstra udbetalt om året - hvert år. Det er inklusiv deltidsansatte. Se, det vil for alvor batte noget.

Det betyder nemlig, at den enkelte borger på seks år kan spare lige så meget op, som man vil få i folkepension på et helt år.

Hvis du fx starter på arbejdsmarkedet som 20-årig, så vil du 40 år senere have muligheden for at gå syv år tidligere på pension. Men det er helt op til dig. Hvis du godt kan lide at arbejde og føler dig frisk, så kan du blot blive ved at arbejde og spare endnu mere op.

For vi blander os ikke i, hvad du vil med dit liv. Du skal gøre det, som du selv har lyst til. Vi mennesker er nemlig forskellige, heldigvis. Nogle vil gerne arbejde, så længe de kan. Andre prioriterer at trække sig tilbage tidligere i livet.

Pointen er, at du skal have større økonomisk frihed til selv at bestemme over dit liv uden statslig indblanding.

Det er blandt andet derfor, vi siger, at skattelettelser også er velfærd. For det giver dig luft i økonomien og ikke mindst friheden til selv at bestemme over dit eget liv.

0/0
Ringkøbing

- Hvis man står stille og roligt nede i bageriet, kan du høre, at de skriger inde over køl og frost

Klumme

Kommer du til årets grundlovsfest?

Klumme

Ugens Prædiken: Mere kærlighed, end vi fatter og forstår

Klumme

Ugens Prædiken: Maria er Mor, og vi elsker hende for det

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Der skal fuldt blus på nyt mekka for de unge

Hvis man skulle lave en top 10-liste over faste samtaleemner blandt områdets unge, er der ingen tvivl om, at et af emnerne ville være, at der er alt for langt mellem steder, hvor unge kan mødes, hygge sig, lytte til musik, gå i byen og så videre. I flere år har det været et omkvæd, at: "Vi har kun McDonalds at hænge ud på" og "Der sker ikke en skid her i området". Måske ikke helt i takt med sandheden, men de unge har måske alligevel noget at have snakken i. Derfor er det også en god og spændende idé, som folkene bag Ringkøbing Invest - Boy Boysen, Jan Jessen og Bjarke Hansen - har sendt i luften her i påskeferien. De tre herrer har købt Ringkøbings gamle posthus, og deres ultimative drøm er at finde nogen, der har mod på og lyst til at drive et diskotek i den historiske bygning. "Det, synes vi, at Ringkøbing mangler" lyder meldingen, og de har fuldstændig ret. Om det så bliver døbt Diskotek Posthuset, må tiden vise, men det er på alle måder vigtigere end navnet, at tanken om et diskotek i Ringkøbing ikke kommer til at samle støv i en eller anden skrivebordsskuffe. Samtidig er det vigtigt, at ideen ikke bliver skudt i sænk med påstande om, at et diskotek da ikke kan løbe rundt i Ringkøbing. Det kan godt være, at der gennem årene er lukket forskellige diskoteker og andre steder af samme type i byen, men lige nøjagtig når det gælder det gamle posthus er der god grund til at tænke større. Hvorfor er der så det? Jo, det handler om bygningens placering. For det første ligger den tæt på både rutebilstation og banegård, og det vil gøre det forholdsvis nemt for gæsterne at nå både frem og hjem. For det andet ligger et af kommunens spillesteder, Generator, rundt regnet 10-11 spytklatter fra posthuset. Og for det tredje bliver der med Ringkøbing Udviklingsforum i spidsen arbejdet på højtryk for at gøre DSB's gamle stationsbygning til et hus for - ja, netop for de unge. Med tre så tætliggende steder, der på hver sin måde appellerer til de unge, er det lige før, det er i orden at sige, at 1+1+1 bliver til 4. Hvis - eller rettere sagt: Når der kommer mere konkrete planer for både et diskotek og et ungdomshus omkring Nørredige i Ringkøbing, vil de forskellige aktører forhåbentlig sætte sig sammen og udarbejde en fælles plan for et tæt samarbejde på tværs. På den måde kan et fælles fodslag være med til at sparke gang i noget, som mange ikke en gang har forestillet sig kunne blive virkelighed. Det kan godt være, det lyder lidt overdrevet, men en gang imellem skal man også turde lyde lidt overdrevet. Her fra skal overdrevet lyde sådan har: Der skal fuldt blus på et nyt mekka for de unge.

Klumme

Svar på de helt store spørgsmål