Annonce
Ringkøbing

Let it be: Fem mænd er klar med hyldest til The Beatles på toppen af et tag

Generator fejrer et Beatles-jubilæum med en koncert, der skal udspille sig på spillestedets tag i Ringkøbing. Hvis det regner mandag aften, bliver koncerten skubbet en dag eller to.

Ringkøbing: Når man kigger på billedet ved denne artikel, er der noget, der ikke helt harmonerer. Det er fem vestjyske mænd, der øver sig til en Beatles-koncert. Men de var jo kun fire ...

30. januar 1969 havde George Harrison dog sat sig for at peppe bandet lidt op ved at bede keyboardspilleren Billy Preston tage del i en overraskende koncert på taget af en kontorbygning midt i London. Og det er netop dette jubilæum på godt og vel 50 år, der i næste uge bliver markeret i Ringkøbing.

Generator har således planlagt en koncert, der skal finde sted på et fladt tag over spillestedets køkken. Der er sat rækværk op og lagt plader ud, der skal beskytte tagkonstruktionen.

- Vi har ikke tænkt os at lave en teaterforestilling, og derfor har vi eksempelvis ikke det samme tøj på, som Beatles havde på den dag. Det er mere idéen med at spille på taget, vi forfølger, siger daglig leder på Generator, Anton Bjerg, der indtager rollen som bassist ved koncerten, der er planlagt til mandag 19. august.

Vejret er en betydelig faktor, og hvis mandag aften truer med regn, bliver koncerten flyttet til tirsdag.

Annonce

Der skal gerne være noget, folk kan nikke genkendende til, og vi har derfor valgt fire-fem sange, vi blander ind i koncerten

Anton Bjerg, daglig leder, spillestedet Generator i Ringkøbing

Klassikere også med

Når Anton Bjerg indtager den uvante scene i godt selskab med Christian Skov Ravn, trommer og sang, de to guitarister Niels Bjerg og Simon Alsing Busk samt Jens Bech Hald på tangenter, vil de fem herrer naturligvis give deres versioner af de fem sange, som The Beatles nåede at spille på den januardag i 1969, inden politiet fik bandet til at trække stikket.

- Nogle af sangene gentog de et par gange, men det regner vi ikke med at gøre, siger Anton Bjerg om den legendariske London-koncert, der varede i 42 minutter.

Ifølge den daglige leder på Generator hører sangene fra taget ikke til blandt de, man forbinder mest med The Beatles, og ved koncerten i Ringkøbing bliver der derfor tilføjet nogle klassikere:

- Der skal gerne være noget, folk kan nikke genkendende til, og vi har derfor valgt fire-fem sange, vi blander ind i koncerten, siger Anton Bjerg, der i den sammenhæng nævner sange som 'Hey Jude' og 'Let it be.'

De fem musikere - altså dem fra Vestjylland - har den seneste uges tid været samlet for at øve repertoiret, så der er lagt op til en minderig aften i næste uge.

Det orkester, der mandag aften i næste uge hylder The Beatles med en koncert under åben himmel på Generator i Ringkøbing, består af Jens Bech Hald (t.v.) på piano, trommeslager og forsanger Christian Skov Ravn, de to guitarister Simon Alsing Busk og Niels Bjerg samt bassist Anton Bjerg, der også er daglig leder på spillestedet. Foto: Jørgen Kirk

Beatles-sange på taget

Ved koncerten 30. januar 1969 på toppen af en kontorbygning midt i London spillede The Beatles disse sange:

'Get back' (tre gange)

'Don't let me down' (to gange)

I've got a feeling' (to gange)

'One after 909' (én gang)

'Dig a pony' (én gang)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Nattelivet gav ballade og larm

Leder For abonnenter

Der går fisk i den på den gode måde

Det kan godt være, at fiskerierhvervet ikke er helt, som det har været. En tur forbi havnen i Hvide Sande viser selvfølgelig, at der ikke ligger så mange RI-kuttere ved kajen længere, og den udvikling er der sandsynligvis ikke meget at gøre ved. Til gengæld er der masser af gang i den på kajen rundt omkring havnebassinet. I den forgangne uge har der her i Dagbladet været to gode eksempler på, at det ikke er så tosset endda. For et år siden købte selskabet Amanda Seafood Hvide Sande-virksomheden Knud Søndergaard Fiskeeksport. Siden købet har der højest været 25 ansatte på fabrikken, men nu har Amanda Seafood meldt ud, at der bliver brug for det dobbelte antal, fordi der på Tungevej skal fremstilles fisk til en af landets største dagligvarekæder. Selv om de fisk, der skal bearbejdes, nok ikke vil blive landet i Hvide Sande alle sammen, er det altså noget af en god nyhed, at der pludselig bliver 25 nye arbejdspladser på havnen. Som om det ikke var nok, har Vestfisk, der også holder til på Tungevej - og ja, navnet kommer fra fisken tunge - meldt ud, at der skal skrues op for salget af frisk fisk på nettet. Webshoppen har fået nyt navn, der klinger bedre og skal være med til at lokke flere kunder indenfor. Selv om indehaverne et par gange har overvejet at lukke for netbutikken, er der nu plus på bundlinjen, og med Hvide Sande-fiskeskipper Verner Møller til at levere råvarerne fra kutteren RI468 Juli-Ane, er der i hvert fald sikkerhed for, at det er fisk leveret af lokale, der bliver solgt. Når udgangspunktet med den nye hjemmeside også er at give kunden en fornemmelse af at stå på kajen og handle fisk, og målet er at blive danskernes foretrukne fiskehandler, ser det ud til, at folkene bag friskfangetfisk.dk mener det alvorligt. Det kan godt være, at de to nævnte eksempler ikke får fiskerierhvervet tilbage til en havn, hvor kutterne lå tæt for at få plads ved kajen, men mindre kan også gøre det. I hvert fald ser det ud til, at der i det små er gået fisk i den på den gode måde.

Annonce