Ringkøbing

Let it be: Fem mænd er klar med hyldest til The Beatles på toppen af et tag

Generator fejrer et Beatles-jubilæum med en koncert, der skal udspille sig på spillestedets tag i Ringkøbing. Hvis det regner mandag aften, bliver koncerten skubbet en dag eller to.

Ringkøbing: Når man kigger på billedet ved denne artikel, er der noget, der ikke helt harmonerer. Det er fem vestjyske mænd, der øver sig til en Beatles-koncert. Men de var jo kun fire ...

30. januar 1969 havde George Harrison dog sat sig for at peppe bandet lidt op ved at bede keyboardspilleren Billy Preston tage del i en overraskende koncert på taget af en kontorbygning midt i London. Og det er netop dette jubilæum på godt og vel 50 år, der i næste uge bliver markeret i Ringkøbing.

Generator har således planlagt en koncert, der skal finde sted på et fladt tag over spillestedets køkken. Der er sat rækværk op og lagt plader ud, der skal beskytte tagkonstruktionen.

- Vi har ikke tænkt os at lave en teaterforestilling, og derfor har vi eksempelvis ikke det samme tøj på, som Beatles havde på den dag. Det er mere idéen med at spille på taget, vi forfølger, siger daglig leder på Generator, Anton Bjerg, der indtager rollen som bassist ved koncerten, der er planlagt til mandag 19. august.

Vejret er en betydelig faktor, og hvis mandag aften truer med regn, bliver koncerten flyttet til tirsdag.

Der skal gerne være noget, folk kan nikke genkendende til, og vi har derfor valgt fire-fem sange, vi blander ind i koncerten

Anton Bjerg, daglig leder, spillestedet Generator i Ringkøbing

Klassikere også med

Når Anton Bjerg indtager den uvante scene i godt selskab med Christian Skov Ravn, trommer og sang, de to guitarister Niels Bjerg og Simon Alsing Busk samt Jens Bech Hald på tangenter, vil de fem herrer naturligvis give deres versioner af de fem sange, som The Beatles nåede at spille på den januardag i 1969, inden politiet fik bandet til at trække stikket.

- Nogle af sangene gentog de et par gange, men det regner vi ikke med at gøre, siger Anton Bjerg om den legendariske London-koncert, der varede i 42 minutter.

Ifølge den daglige leder på Generator hører sangene fra taget ikke til blandt de, man forbinder mest med The Beatles, og ved koncerten i Ringkøbing bliver der derfor tilføjet nogle klassikere:

- Der skal gerne være noget, folk kan nikke genkendende til, og vi har derfor valgt fire-fem sange, vi blander ind i koncerten, siger Anton Bjerg, der i den sammenhæng nævner sange som 'Hey Jude' og 'Let it be.'

De fem musikere - altså dem fra Vestjylland - har den seneste uges tid været samlet for at øve repertoiret, så der er lagt op til en minderig aften i næste uge.

Det orkester, der mandag aften i næste uge hylder The Beatles med en koncert under åben himmel på Generator i Ringkøbing, består af Jens Bech Hald (t.v.) på piano, trommeslager og forsanger Christian Skov Ravn, de to guitarister Simon Alsing Busk og Niels Bjerg samt bassist Anton Bjerg, der også er daglig leder på spillestedet. Foto: Jørgen Kirk

Beatles-sange på taget

Ved koncerten 30. januar 1969 på toppen af en kontorbygning midt i London spillede The Beatles disse sange:

'Get back' (tre gange)

'Don't let me down' (to gange)

I've got a feeling' (to gange)

'One after 909' (én gang)

'Dig a pony' (én gang)

Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Voldsom kritik af socialtilsynet i Schuberts Minde-sag: Det lugter af personlig hetz

Læserbrev

Højhuse og højspænding: Master, mandater og meninger

Læserbrev: I et læserbrev i Dagbladet søndag retter Bjarne Nielsen en skarp kritik af politikere i almindelighed og af mig i særdeleshed. Bjarne reflekterer over det forhold, at jeg har stemt for et etagebyggeri i Videbæk og nu personligt rammes af etableringen af 400 KV-ledningen, der antagelig bliver placeret meget tæt på Laugesens Have, hvor jeg er leder og hvor jeg har tjenestebolig med bopælspligt. I læserbrevet tillægger Bjarne Nielsen mig holdninger, jeg aldrig har haft, og udtryk, jeg aldrig har brugt. Jeg mener ikke, etagebyggeriet er uden betydning for de naboer, der bor tættest på. Og jeg har aldrig sagt det. Det ville højne kvaliteten af debatten, hvis Bjarne Nielsen ville holde sig til det, jeg faktisk mener, og det, jeg faktisk har sagt. Jeg har besøgt naboerne til etagebyggeriet. Jeg har talt med dem. Jeg har brugt langt mere tid på modstandere af projektet, end jeg har brugt på projektmagerne. I alle politiske sager mener jeg, det er en pligt at orientere sig grundigt, inden man tager stilling. Det har jeg gjort i den sag. Herefter har jeg taget stilling. I byrådet var der et flertal for etagebyggeriet. Det er mandaterne der tæller. Det er demokrati. Jeg forstår og anerkender fuldstændig de gener, det påfører beboerne på Dalsvinget. Det har jeg sagt gennem hele sagen. Det mener jeg stadig. Alle beslutninger i politik har konsekvenser for de mennesker, der bliver berørt af det. Særligt enhver form for udbygning eller udvikling - af hvad art tænkes kan. Vi ønsker øget bosætning i alle vores byer. Vi ønsker en bedre infrastruktur. Vi ønsker et bedre klima. Vi ønsker bedre og større bygninger til institutioner. Det er altid en knivskarp afvejning af fordele og ulemper. Det er et klassisk politisk dilemma. Vi er valgt til at træffe beslutninger. Det mener jeg, politikere skal gøre - og så i øvrigt tage ansvar for beslutningerne. For så vidt angår anlæg af en 400 KV-ledning tæt på Laugesens Have gælder præcis det samme forhold. Jeg er personlig berørt af projektet al den stund, at min bolig kan blive eksproprieret. Jeg er derfor inhabil i sagen - og må ikke deltage i den politiske behandling af sagen. Det beklager jeg. Men det er vel rimeligt, at politikere afholder sig fra at behandle sager, som de kan have personlige interesser i? Jeg er ansat som leder af Laugesens Have. Her er det min opgave at forsvare de forretningsmæssige interesser på stedet. Laugesens Have og jeg selv forventer at blive behandlet med samme rettigheder og pligter som alle andre borgere eller virksomheder. I den forbindelse vil jeg understrege, at Laugesens Have og jeg må tage de heraf følgende konsekvenser. Det er min mening. Jeg har aldrig sagt andet.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Mindreårig pige udsat for seksuelle overgreb af større dreng på Schuberts Minde

Skjern

Fredagen bød på flere færdselsuheld

Annonce