Annonce
Ringkøbing

Let it be: Fem mænd er klar med hyldest til The Beatles på toppen af et tag

Generator fejrer et Beatles-jubilæum med en koncert, der skal udspille sig på spillestedets tag i Ringkøbing. Hvis det regner mandag aften, bliver koncerten skubbet en dag eller to.

Ringkøbing: Når man kigger på billedet ved denne artikel, er der noget, der ikke helt harmonerer. Det er fem vestjyske mænd, der øver sig til en Beatles-koncert. Men de var jo kun fire ...

30. januar 1969 havde George Harrison dog sat sig for at peppe bandet lidt op ved at bede keyboardspilleren Billy Preston tage del i en overraskende koncert på taget af en kontorbygning midt i London. Og det er netop dette jubilæum på godt og vel 50 år, der i næste uge bliver markeret i Ringkøbing.

Generator har således planlagt en koncert, der skal finde sted på et fladt tag over spillestedets køkken. Der er sat rækværk op og lagt plader ud, der skal beskytte tagkonstruktionen.

- Vi har ikke tænkt os at lave en teaterforestilling, og derfor har vi eksempelvis ikke det samme tøj på, som Beatles havde på den dag. Det er mere idéen med at spille på taget, vi forfølger, siger daglig leder på Generator, Anton Bjerg, der indtager rollen som bassist ved koncerten, der er planlagt til mandag 19. august.

Vejret er en betydelig faktor, og hvis mandag aften truer med regn, bliver koncerten flyttet til tirsdag.

Annonce

Der skal gerne være noget, folk kan nikke genkendende til, og vi har derfor valgt fire-fem sange, vi blander ind i koncerten

Anton Bjerg, daglig leder, spillestedet Generator i Ringkøbing

Klassikere også med

Når Anton Bjerg indtager den uvante scene i godt selskab med Christian Skov Ravn, trommer og sang, de to guitarister Niels Bjerg og Simon Alsing Busk samt Jens Bech Hald på tangenter, vil de fem herrer naturligvis give deres versioner af de fem sange, som The Beatles nåede at spille på den januardag i 1969, inden politiet fik bandet til at trække stikket.

- Nogle af sangene gentog de et par gange, men det regner vi ikke med at gøre, siger Anton Bjerg om den legendariske London-koncert, der varede i 42 minutter.

Ifølge den daglige leder på Generator hører sangene fra taget ikke til blandt de, man forbinder mest med The Beatles, og ved koncerten i Ringkøbing bliver der derfor tilføjet nogle klassikere:

- Der skal gerne være noget, folk kan nikke genkendende til, og vi har derfor valgt fire-fem sange, vi blander ind i koncerten, siger Anton Bjerg, der i den sammenhæng nævner sange som 'Hey Jude' og 'Let it be.'

De fem musikere - altså dem fra Vestjylland - har den seneste uges tid været samlet for at øve repertoiret, så der er lagt op til en minderig aften i næste uge.

Det orkester, der mandag aften i næste uge hylder The Beatles med en koncert under åben himmel på Generator i Ringkøbing, består af Jens Bech Hald (t.v.) på piano, trommeslager og forsanger Christian Skov Ravn, de to guitarister Simon Alsing Busk og Niels Bjerg samt bassist Anton Bjerg, der også er daglig leder på spillestedet. Foto: Jørgen Kirk

Beatles-sange på taget

Ved koncerten 30. januar 1969 på toppen af en kontorbygning midt i London spillede The Beatles disse sange:

'Get back' (tre gange)

'Don't let me down' (to gange)

I've got a feeling' (to gange)

'One after 909' (én gang)

'Dig a pony' (én gang)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Vognmand venter på retningslinjer: Hvis studenterne skal holde en meters afstand kan det ikke lade sig gøre

Annonce