Annonce
Ringkøbing

Lennart Qvist: Jeg vil blive overrasket, hvis jeg bliver væltet

Det vil komme bag på Lennart Qvist (løsgænger), hvis hans udmelding af Venstre kommer til at koste ham udvalgsformandsposten. Foto: Søren Palmelund

Lennart Qvist

Ringkøbing-Skjern: Lennart Qvist har ikke spekuleret i, at hans exit fra Venstre kunne bringe hans formands- og næstformandsposter i fare, og han vil blive overrasket, hvis han fratages posterne. Det fortæller han til Dagbladet.

- Jeg er bekendt med, at udvalgsflertallet bestemmer, men baseret på det gode samarbejde, vi har i socialudvalget, vil jeg være overrasket, hvis jeg bliver væltet som formand, siger Lennart Qvist.

Heller ikke det økonomiske perspektiv ved posterne har haft nogen indflydelse på hans beslutning.

- For mig handler det ikke om pengene. Jeg bruger mange timer på social- og sundhedsudvalget, og det er et arbejde, jeg er glad for. Sådan ser jeg det også med videnudvalget, sundhedsrådet og de andre poster, jeg har. Jeg har tænkt mig at levere præcis den samme indsats, som jeg hidtil har gjort.

Lennart Qvist er som løsgænger parat til at samarbejde med alle partier. - Jeg er en del af konstitueringsaftalen, og jeg ser også mig selv som en del af det kommende budgetforlig og det øvrige samarbejde i byrådet. Jeg stiller mig til rådighed for udvalgene og vil gerne fortsætte det gode arbejde, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce