Annonce
Ringkøbing

Lennart Qvist genopliver kulturhus på Skolegrunden: Per Green åben for ideen

Sådan forestillede BayArch sig i 2016, at et kulturhus med bibliotek kunne se ud.
Det konservative byrådsmedlem mener, at der kan være god idé i at genoplive idé om kulturhus på centralt beliggende grund i Ringkøbing - nu også med borgerservice; ejer Per Green er imødekommende over for ideen.
Annonce

RINGKØBING: Byrådsmedlem Lennart Qvist (K) genopliver nu tanken om et kulturhus på Skolegrunden i Ringkøbing, der har ligget i dvale, siden grundens ejer, Per Green, søsatte set forslag i 2016.

- Lige nu er der en masse tanker i spil om, hvor kommunens forskellige afdelinger skal placeres. Jeg mener, at Per Greens forslag fra dengang set i lyset af den debat er spændende, fastslår Lennart Qvist.

Ifølge Per Greens oprindelige forslag skulle et kulturhus på Skolegrunden rumme bibliotek, teatersal og øvefaciliteter til Teatre OM. Lennart Qvist forestiller sig, at kulturhuset først og fremmest kunne rumme bibliotek og borgerservice.

- Det ville frigive plads på Rådhuset, som kunne bruges til andre kommunale funktioner, siger han.

Men mindst lige så vigtigt set med Lennart Qvists øjne er, at et kulturhus med bibliotek og borgerservice vil kunne skabe mere liv i Ringkøbings midtby.

- I Skjern ligger Borgerservice, Jobcentret og biblioteket lige nu samlet inde i midtbyen, og undersøgelser har vist, at det skaber en masse trafik af mennesker, der kommer og går, og som også påvirker biblioteket positivt, siger han.

Et kulturhus og borgerservice i samme bygning vil kunne skabe en masse liv i Ringkøbings midtby, mener Lennart Qvist.
Annonce

Flytteplaner

Den nuværende debat om, hvor kommunale afdelinger skal placeres, udspringer netop af, at Skjern Rådhus skal renoveres for flere millioner kroner, hvis den fortsat skal kunne bruges. Derfor har kommunen foreslået at flytte borgerservice og jobcenteret til Innovest, der ligger uden for byen.

Også i Ringkøbing står kommunen med nogle udfordringer, idet dele af administrationen holder til på andre adresser end Rådhuset. De 120 medarbejdere i Land, By og Kultur har således siden 2014 holdt til i en tidligere Vestas-administrationsbygning på havnen; lejekontrakten udløber i 2020, og hvad der så skal ske, har ligeledes skabt debat. Skal afdelingen forblive i Ringkøbing, eller skal den eventuelt flyttes til Innovest i Skjern?

- Det er i forbindelse med alle disse muligheder, der er i spil, at jeg finder ideen om at placere bibliotek og borgerservice på Skolegrunden interessant, siger Lennart Qvist.

At der skal bygges nyt, ser han ikke som nogen forhindring for at føre planerne ud i livet.

- Med så lavt et renteniveau, som vi har lige nu, kan man lige så godt bo billigt hos sig selv som at bo til leje, siger han.

Annonce

Per Green positiv

At det vil kunne være med til at holde liv i bycentrene, er et ekstra plus.

- Lige nu er spørgsmålet mest aktuelt i Ringkøbing og Skjern; men jeg kan sagtens forestille mig, at det også kan komme på banen i for eksempel Videbæk og Hvide Sande, siger Lennart Qvist.

Dagbladet har spurgt Per Green, om han stadig kan forestille sig et kulturhus på Skolegrunden, eller om han har andre planer.

- Jeg arbejder hele tiden med forskellige muligheder for, hvad der kan være på grunden, men er kommunen interesseret, vil jeg gerne hive projektet op af skuffen igen, siger han.

- Der kan sagtens laves noget flot på Skolegrunden, gerne i forbindelse med noget boligbyggeri, så hvis kommunen er klar til noget - for eksempel et bibliotek og måske også nogle andre funktioner - vil jeg gerne tale med dem, fastslår Per Green.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Bjergtagende solopgang

Annonce