Annonce
Debat

Lem Kær-projektet: Nok er nok - det gør ondt i mit hjerte

Lem Kær Test Center

Læserbrev: Byrådet skal snart tage stilling til den videre proces om eventuelt kommende udbygning af testfaciliteterne i Lem Kær.

Vi bor midt i et skøn natur og dejlig rolige omgivelser, derfor har vi netop valgt Velling som den by, vi gerne vil leve længe i.

Vi kom hertil først, der var ingen møller tæt på os dengang. Efterhånden er der kommet 11 vindmøller op lige bagved vores hus og to mere på Tændpibe. Det var ikke lige i vores planer, at vi skulle stå i denne situation, hvor området måske skal laves om til et attraktivt industriområde.


Vil politikerne ødelægge alt det, vi har bygget op, med endnu et industriområde?


Min familie er en af de mange, som ikke helt kan forstå, hvorfor borgmesteren vil give grønt lys for dette kæmpe projekt lige midt mellem tre små, velfungerende samfund. Vil politikerne ødelægge alt det, vi har bygget op, med endnu et industriområde?

Hvis jeg kigger mig rundt, når jeg er ude at køre, så ser jeg ikke, at vi netop mangler flere vindmøller i området.

Nok er nok. Det gør ondt i mit hjerte, og hver gang jeg kører mod Velling fra Ringkøbing, kommer tankerne op i mig om hele denne situation, vi skal leve i, den uvished, som vi er blevet bragt i uden vores vilje.

Så store vindmøller høre ikke hjemme her, 1600 meter fra vores dejlige hjem.

P2X hører til i industriområder, det vil jeg ikke være nabo til.

Jeg har mange bekymringer og lever med en stor uvished. Derfor har jeg sendt en e-mail til borgmester Hans Østergaard. Han var så venlig at svare tilbage at:

- Den grønne omstilling står højt på vores dagsorden.

- Mon ikke vi er enige om at passe på vores natur og udlede så lidt C02 som muligt.

- Der kommer løbende nye teknologier, og der er brug for at teste disse.

- Vi skal indgå kompromisser, hvis vi skal komme i mål med projektet.

Tak for dine svar, kære borgmester. Hvornår står borgerne højt på jeres dagsorden?

Vi er helt enige om, at vi vil passe på vores natur og smukke område, derfor NOK ER NOK, ikke flere store møller i området.

De nye teknologier, der kommer løbende? De behøver ikke at presse endnu mere på her i vores smukke område. Der skal kunne findes andre løsninger, hvor de ikke generer naboerne.

Jeg vil ikke indgå nogen kompromisser. Hvad er det, jeg siger ja til? Og hvorfor skal vi overhovedet indgå kompromisser, når der var os, der kom først til Velling?

Jeg føler, at der er en magt, som gerne vil tjene penge. Jeg føler, at der mange mennesker, som ikke forstår vores situation, netop fordi de ikke bliver berørt af, og måske bor lidt længere væk fra Velling, og som ikke kan se eller høre de gener, der kommer til at være.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce