Annonce
Debat

Lem Kær: Kære Boi, der er intet paradoks

Læserbrev: Boi Nielsen skriver den 14. april i Dagbladet om Lem Kær-projektet, som han åbenbart ikke har så meget imod. Men hvorfor det er en god idé at placere endnu et stort energianlæg netop i Lem Kær, tæt på kyst, natur og tre velfungerende bysamfund, står til gengæld noget uklart.

Hovedpointen synes at være, at man må acceptere, at der er ”visse gener forbundet med” den grønne omstilling. Det er uomtvisteligt, men det gør ikke Lem Kær til et godt projekt.

Boi går videre og betvivler fornuften hos modstanderne af Lem Kær. For Boi er det et ”paradoks” og ”uforståeligt”, at man kan være for vindmøller, bæredygtighed og grøn omstilling, men imod et projekt som dette.

Annonce

Kære Boi, der er intet paradoks. Et projekt er ikke godt, bare fordi det er grønt. Omkostningerne for borgere, samfund og natur kan være for høje, og det er de her.

Projektet skal splittes op, og der skal findes bedre placeringer til hver del. Så får vi den grønne gevinst, samtidig med, at vi bevarer attraktive boligområder og beskytter landskab og natur. Og du og vi andre kan sove roligt om natten – uden lavfrekvent støj, blink, ødelagte udsigter og frygt for, hvad det næste kan blive.


Et projekt er ikke godt, bare fordi det er grønt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce