Annonce
Debat

Lem Kær: Kæmpemøller halvanden kilometer fra Lem?

Lem Kær-projektet. Illustration: Anna Hilden

Læserbrev: Der er megen debat om Lem Kær-projektet, men hvor ligger det egentlig, og hvor mange mennesker kan blive berørt?

På figuren er planskitsen fra det såkaldte idéoplæg lagt oven på et billede af området fra Google Earth Pro. De foreslåede mølleplaceringer ligger i to rækker vist med lys baggrund midt i billedet. Alt inden for den gule linje ligger under fire kilometer fra de foreslåede placeringer.

Med rødt er vist de byområder, der ligger helt eller delvis inden for fire kilometers-linjen. Det gælder hele Lem, Højmark og Velling, og det gælder en del af den nye bydel, Ringkøbing K. Byområderne huser tæt på 2000 borgere. Tager man oplandet med i form af de berørte sogne, havner vi et godt stykke over 3000. Hvis drømmen om 1000 boliger i Ringkøbing K bliver til virkelighed, taler vi snarere om 6000.

Annonce

Hvorfor har jeg lavet denne figur?

Da havmølleparken Vesterhav Syd var i høring, mente et enigt byråd, at mølleparken skulle længere væk fra kysten end de fire kilometer, der oprindelig var lagt op til. Dette af hensyn til udsigten over Vesterhavet fra stranden og især fra sommerhusene i området. Nu kommer møllerne ud i en afstand på ni kilometer, og fint med det.

Nogle af de samme politikere mener nu, at man sagtens kan opstille nye, meget store møller i Lem Kær. Her er der færre sommerhusejere at genere, og solnedgangene er knap så prestigiøse som dem ved Vesterhavet. Til gengæld bor her altså flere tusinde mennesker hele året, nogle af dem langt tættere på end de fire kilometer. Faktisk ligger det nærmeste sammenhængende boligområde - Lems nordlige udkant - kun halvanden kilometer væk.

Ikke nok med det, møllerne i Lem Kær kan, hvis projektet bliver en realitet, blive endnu højere end dem, der bliver sat op på Vesterhav Syd. De normale krav om ensartethed vil heller ikke gælde, da der er tale om testmøller med forskellig størrelse og udformning.

Kære byrødder, tag jer nu sammen. Det er ikke i orden at udsætte 2-3000 borgere for de gener, et projekt af det omfang vil medføre. Det er ikke i orden at omdanne så store, værdifulde og attraktive boligområder til industrislum. Drop arrogancen og vis, at I sætter borgerne over tilfældige investorer. Stop Lem Kær.


Det er ikke i orden at omdanne så store, værdifulde og attraktive boligområder til industrislum. Drop arrogancen og vis, at I sætter borgerne over tilfældige investorer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

S-byrådsmedlemmer bag opsigtsvækkende forslag: Pil testmøllerne i Lem Kær ned efter seks år

Annonce