Annonce
Debat

Lem Kær: Jeg tror, de fleste indfødte er for projektet

Velling Mærsk-møllerne. Foto: Mikkel Jezequel

Læserbrev: Der er stadig ingen afklaring af, hvordan byrådet stiller sig til anmodningen om at kunne stille højere møller op i et Lem Kær testcenter. Mødet i Velling Forsamlingshus med politikere gav ikke nogen afklaring, og ifølge omtale i Dagbladet er der lige nu dødt løb.

Modstandernes argumenter er at nu må det være andres tur til at leve i nærheden af vindmøller. Det til trods for, at det også blev sagt, at man har vænnet sig til de 11 nuværende møller. Imidlertid kan mange ikke forestille sig, at det vil være muligt, at leve med 8 møller, som ganske vist kan blive højere, men sandsynligvis vil være mindre støjgenerende, og langsomt roterende.

Der er forslag om et projekt med kun 6 møller, men heller ikke dette kan accepteres af modstanderne. Så hvis Vestas mener, at der er behov for 8 møller udover de to i Tændpibe, synes jeg ikke at 6 eller 8 kan være afgørende.

Annonce

Der er ganske vist nogen, som har en udbredt aversion mod Vestas generelt, og som gerne ser Vestas` udviklings-muligheder beskåret

Der er ganske vist nogen, som har en udbredt aversion mod Vestas generelt, og som gerne ser Vestas` udviklingsmuligheder beskåret, ja nogen udtaler endda, at vi helt kan undvære Vestas i kommunen. Jeg tror, det er et fåtal, og i hvert fald håber jeg ikke, at et flertal i byrådet er af den opfattelse.

Men at tage det som en trussel og som at få en pistol for panden, at Vestas melder ud, at de på sigt kan blive nødsaget til lægge deres udviklingsafdeling et andet sted, hvis ikke der er mulighed for det her i området, opfatter jeg som manglende realitetssans. At placere testcentret ved Stauning lufthavn er nok heller ikke muligt p.g.a. naboer, og sandsynligvis heller ikke selvom status ændres til flyveplads. Men hvis dette blev tilfældet, kunne der muligvis sættes flere testmøller op i Velling Mærsk -Tændpibe. De kraftige blink, som er en væsentlig anstødssten, bliver formentlig indenfor en overskuelig tidshorisont radarstyret, så de kun tændes, når der er fly i nærheden.

Med hensyn til solcelleparker vil jeg gerne erklære mig enig med Niels Rasmussen i, at de bør placeres på humusrige lavbundsjorde, og i mindre enheder. Lem Kær er oplagt til det, ligesom dele af Velling Mærsk, som alternativ til Gestenge, som dermed kunne gøres acceptabelt for naboer til dette.

Så jeg er fortsat af den opfattelse, at byrådet bør sige ja til projektet og vælger at se positivt på de muligheder, der er for arbejdspladser og udvikling. Jeg tror også, at flertallet af de, som er opvokset i området, har samme mening.

Annonce
Ringkøbing-Skjern

Tag kandidattesten her

Ringkøbing Håndbold For abonnenter

Karakterer og videoanalyse: To spillere fik et 10-tal - men overmagten endte med at blive for stor

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

700 læsere har talt: Her er en skole bedst placeret i Skjern

Hvide Sande For abonnenter

Læser er bekymret for udrykningskøretøjer ved ny smal vejstrækning: Ambulance sad fast

Vestjylland

Hans trailer hoppede af krogen

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Ringkøbing-Skjern

Stigende madpriser på vej: Priser på kunstgødning og sprøjtemidler stryger gennem loftet

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Debat

Naturkraft: Byrådet skal trække sig ud af organisationen

Ringkøbing

Venstre-kandidater siger nej til Vestas: Der skal ikke være tung trafik på V. Strandsbjerg

Danmark

Forsvaret har i flere år kendt til massive forureninger uden at bremse dem - eksperter kritiserer manglende indgriben

Navne

Manden bag genopretningen af Skjern Å er død: Fik hjertestop, mens han sov

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Når man er ligeglad med kørekortet, koster det bilen

Ringkøbing

Flere års uenighed er blevet til enighed: I år kommer der julelys i Nygade Nord

Annonce