Annonce
Debat

Lem Kær: Det reviderede forslag løser ikke problemerne

Læserbrev: Vestas og ansøgerne bag Lem Kær-projektet sætter hårdt mod hårdt. Kan man ikke få lov at teste 270 meter høje møller i Lem Kær, kan det nærmest være det samme. Dét, selv om det længe har været klart, at de færreste af byrådsmedlemmerne synes, at så høje møller er en god idé. Og her har vi end ikke nævnt den store folkelige modstand. Man siger, at man lytter - men man hører, hvad man vil høre.

Det reviderede projekt, som ansøgerne nu prøver at sælge ind, er godt nok reduceret med tre møller. Men hvem har nogensinde troet, at Vestas ville teste 11 møller samtidig i Lem Kær?

Man forsikrer om, at ”kun” to møller vil blive 270 meter. Men er det en reduktion i forhold til det oprindelige, lidt uklare forslag om ”op til en enkelte på max-højden 270 meter” (citeret ordret fra prospektet fra januar – grammatiske fejl loyalt gengivet)?

Annonce

Man vil flytte P2X-anlægget ud af kystnærhedszonen. Det er godt, men det burde aldrig have været tænkt placeret i kystnærhedszonen. Man taler ikke længere om et industriområde, kun om P2X – også godt, men X er fortsat X, og det står stadig ubesvaret, hvad man forestiller sig af industrielle anlæg i tilknytning til møllerne.

KD har lanceret et alternativt forslag, der lyder på at sætte flere testmøller op i Velling Mærsk. Vi regner med, at det var en lille fodfejl. KDs officelle politik er jo, at der skal være 10 gange møllehøjden til beboelse – det er der ikke ved de nuværende møller, som står under to kilometer fra Velling og flere ejendomme mellem Velling og Lem, og det vil der sandsynligvis heller ikke være ved flere møller, som vil komme nærmere Lem. Problemerne med kystnærhed, lysforurening og landskabspåvirkning er heller ikke mindre i Velling Mærsk end i Lem Kær.


Summa summarum, så er det nye forslag langt hen ad vejen en gratis omgang fra Vestas’ side.


Summa summarum, så er det nye forslag langt hen ad vejen en gratis omgang fra Vestas’ side. Det løser ikke de grundlæggende problemer ved at bygge så høje møller og så stort et industrielt anlæg tæt på tre boligområder.

Vi er imod projektet og mener, at byrådet må tage det af bordet – det ændre det nye forslag ingenting på. KDs alternativ har bedst af lige så stille at blive glemt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Vestjylland

Sygeplejersker strejker fra på lørdag: Her er de midtjyske afdelinger, der bliver ramt

Annonce