Annonce
Debat

Lem Kær: Alt det, der ikke bliver sagt

Læserbrev: Den 2. juni bringer Dagbladet Ringkøbing-Skjern en artikel med Vestas-chef Anders Vedel om et kommende testcenter for Vestas.

Artiklens overskrift er: ”Får vi ikke udviklingscenter i Lem Kær, må vi finde et testområde uden for Danmarks grænser.”

Når man læser artiklen, er der imidlertid ikke dækning for den skarpe overskrift. Faktisk er det vigtigste i artiklen det, der ikke står.

Annonce

Anders Vedel siger ikke, at Lem Kær er eneste mulighed for et testcenter. Han siger, at Vestas har behov for et testcenter i rimelig nærhed.

På temamødet torsdag gav Anders Vedel så udtryk for, at 30 kilometer mellem fabrikker og testcenter vil være acceptabelt. Dermed åbner Vestas reelt for andre lokationer end Lem Kær. Og hvorfor ikke undersøge alternative placeringer? F.eks. er Fjaldene ved Spjald velegnet; netop dette vindmøllesite lever allerede op til alle de krav, Ringkøbing-Skjern Kommune stiller, og testcenteret bliver inden for kommunens grænser. Der er sikkert også andre velegnede lokationer.

Det har været hentydet, at det kan have betydning for Vestas-fabrikkerne i Lem og Ringkøbing, hvis ikke testcenteret bliver placeret i netop Ringkøbing-Skjern Kommune. Det undrer mig. De resultater, som testcenteret vil generere, vil vel blive implementeret i al relevant vindteknologi, uanset hvor testcenteret og møllerne er placeret? Med andre ord: Selvom testcenteret står i Spjald eller Sydney, så kan vi vel formode, at Vestas vil bruge resultaterne derfra i alle led i produktionen, også på fabrikkerne i Lem og Ringkøbing. Dette kan Vestas sandsynligvis bekræfte.

Personligt synes jeg, at det vil være fantastisk, hvis Ringkøbing-Skjern Kommune og Vestas kan blive førende inden for endnu et grønt eventyr. Det skal naturligvis gå hånd i hånd med natur og lokalsamfund. Det er imidlertid ikke tilfældet med et testcenter ved Lem Kær, hvor lokalsamfundet åbenlyst takker nej. Det er et forståeligt nej, som alle involverede må have respekt for.

Det er ikke altid, man kan få det, præcis som man gerne vil have det, hverken som borger, virksomhed eller projektmager. Så må man kigge sig om efter alternative løsninger. De findes uden tvivl. Hvor der er vilje, er der vej - og plads til et testcenter.


Man kan ikke altid få det, præcis som man gerne vil have det, hverken som borger, virksomhed eller projektmager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Vestjylland

Sygeplejersker strejker fra på lørdag: Her er de midtjyske afdelinger, der bliver ramt

Annonce