Annonce
Ringkøbing

Direktør: Lejerne skal nok komme til boligforeningens Ringkøbing K-huse

Boligforeningen er begyndt at skrive interesserede lejere op til de første 47 boliger i Naturbydelen, som bliver bygget til næste år. Tegning: Bjerg Arkitektur.
Lige nu dyster fem firmaer om at blive prækvalificeret til at opføre første etape af Ringkøbing-Skjern Boligforenings hidtil største satsning. De 47 boliger skal efter planen opføres næste år - og interessen er der allerede.

Ringkøbing: Mens det har knebet med at tiltrække beboere til Naturbydelens ejerboliger, så er forventningen, at det kommer til at gå noget lettere med lejerne.

Realdania By og Byg har netop åbnet for ansøgere til de 14 lejemål i det seniorbofællesskab, der er ved at blive opført. Og i Ringkøbing-Skjern Boligforening oplever man - allerede inden gravemaskinerne er gået i jorden - interesse fra potentielle beboere til de kommende udlejningshuse.

- Vi er begyndt at skrive folk op. De interesserede er både folk, der bor i en boligforeningsbolig og folk udefra. Det er vi meget tilfredse med. Derfor tror vi på, at vi nok skal få lejet de nye boliger ud, siger direktør Bo Lodbjerg.

Sidste år kunne boligforeningen afsløre sin historisk store satsning i Naturbydelen. Der skulle opføres i alt 87 lejeboliger i to etaper. Pris 166 millioner.

Lige nu kæmper fem virksomheder om at blive prækvalificeret til at opføre første etape. Til december bliver kuverterne åbnet, og derefter bliver det offentliggjort, hvem der skal bygge de første 47 energivenlige passivhuse.

Håbet er, at de kan gøre det indenfor den fastsatte prisramme. Når der bygges almene boliger, må priserne af hensyn til den fremtidige leje ikke stikke af.

Bo Lodbjerg håber også, at byggeplanerne fortsætter med at gå efter planen, som det har gjort endnu til nu. Sker det, vil håndværkerne først i det nye år rykke ind i området og begynde byggeriet af huse i to og tre plan.

Husene er tegnet af Bjerg Arkitektur, der har stor erfaring med grønne byggerier.

De kommende lejemål bliver på mellem 80 og 115 kvadratmeter og kommer ifølge boligforeningsdirektør Bo Lodbjerg til at ligge i den dyre ende. Til gengæld kan lejerne se frem til en meget lav varmeregning i det spritnye byggeri.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: En flot økonomisk julegave til Skjern

Det er en flot julegave i utide, Skjern står til at modtage; en julegave, der på sigt kan komme til at betyde meget for byens - og hele kommunens - musikliv. I Dagbladet kan vi fortælle, at Realdania har givet arbejdsgruppen bag Remisen Skjern tilsagn om 850.000 kroner til at redde byens gamle remise. Målet er, at der i løbet af de næste år skal skabes et nyt spillested i det tidligere garageanlæg for tog. Og Realdania må virkelig tro på ideen; arbejdsgruppen havde kun søgt om 750.000 kroner, men fonden har valgt at lægge 100.000 kroner oven i, så nu har Remisen Skjern 850.000 kroner til at gå i gang med at sikre bygningens klimaskærm. Planen er at gå i gang med at tætne taget og lukke huller i murværket til foråret. Dermed ser der ud til, at den 100 år gamle bygning reddes, og det er godt af flere grunde. Remisen er et levende minde om den faktor, der mere end nogen anden har skabt Skjern - nemlig jernbanen. Det ville være sørgeligt, hvis den karakteristiske bygning skulle forsvinde. I Ringkøbing er der vist stadig en del, der ærgrer sig over, at det ikke lykkedes at redde Ørnhøjbanens gamle remise. Til gengæld er det så lykkedes at redde det gamle elektricitetsværk og gøre Generator til et spillested af betydning for hele kommunen. Mon ikke det også kan lade sig gøre i Skjern; Remisen har i alt fald de rammer, der skal til for at skabe et spændende kulturmødested midt i byen. Der er lang vej endnu, meget skal afklares, men med 850.000 kroner på bogen er projektets realisering kommet et vigtigt stykke længere; ikke mindst vil Realdanias donation give initiativtagerne endnu mere blod på tanden. I det hele taget er der grøde i miljøet omkring Vestjyllands traditionelle transport-rygrad, Længdebanen. I Tarm er man i fuld gang med forvandle den gamle stationsbygning til et kulturelt mødested, og i Ringkøbing arbejder man også med tilsvarende planer i den fredede stationsbygning. Til næste år er det i øvrigt 145 år siden, længdebanen åbnede for trafik. Et bedre bevis på dens fortsatte relevans end de forskellige kulturprojekter, der er på vej i dens uudnyttede bygninger, kan man ikke få.

Skjern

3F sammenligner overenskomster i omstridt sag: Fyldt med fejl, lyder kritikken fra Kristelig Arbejdsgiverforening

Annonce