Annonce
Ringkøbing

Direktør: Lejerne skal nok komme til boligforeningens Ringkøbing K-huse

Boligforeningen er begyndt at skrive interesserede lejere op til de første 47 boliger i Naturbydelen, som bliver bygget til næste år. Tegning: Bjerg Arkitektur.
Lige nu dyster fem firmaer om at blive prækvalificeret til at opføre første etape af Ringkøbing-Skjern Boligforenings hidtil største satsning. De 47 boliger skal efter planen opføres næste år - og interessen er der allerede.

Ringkøbing: Mens det har knebet med at tiltrække beboere til Naturbydelens ejerboliger, så er forventningen, at det kommer til at gå noget lettere med lejerne.

Realdania By og Byg har netop åbnet for ansøgere til de 14 lejemål i det seniorbofællesskab, der er ved at blive opført. Og i Ringkøbing-Skjern Boligforening oplever man - allerede inden gravemaskinerne er gået i jorden - interesse fra potentielle beboere til de kommende udlejningshuse.

- Vi er begyndt at skrive folk op. De interesserede er både folk, der bor i en boligforeningsbolig og folk udefra. Det er vi meget tilfredse med. Derfor tror vi på, at vi nok skal få lejet de nye boliger ud, siger direktør Bo Lodbjerg.

Sidste år kunne boligforeningen afsløre sin historisk store satsning i Naturbydelen. Der skulle opføres i alt 87 lejeboliger i to etaper. Pris 166 millioner.

Lige nu kæmper fem virksomheder om at blive prækvalificeret til at opføre første etape. Til december bliver kuverterne åbnet, og derefter bliver det offentliggjort, hvem der skal bygge de første 47 energivenlige passivhuse.

Håbet er, at de kan gøre det indenfor den fastsatte prisramme. Når der bygges almene boliger, må priserne af hensyn til den fremtidige leje ikke stikke af.

Bo Lodbjerg håber også, at byggeplanerne fortsætter med at gå efter planen, som det har gjort endnu til nu. Sker det, vil håndværkerne først i det nye år rykke ind i området og begynde byggeriet af huse i to og tre plan.

Husene er tegnet af Bjerg Arkitektur, der har stor erfaring med grønne byggerier.

De kommende lejemål bliver på mellem 80 og 115 kvadratmeter og kommer ifølge boligforeningsdirektør Bo Lodbjerg til at ligge i den dyre ende. Til gengæld kan lejerne se frem til en meget lav varmeregning i det spritnye byggeri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Det kontantløse samfund: Corona-krisen kan skubbe mønter og sedler i graven

Annonce