x
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Ledigheden vokser dag for dag: 305 flere ledige end samme tid sidste år

Ledigheden stiger for tiden, og det går stik imod den typiske udvikling på denne tid af året, hvor arbejdsløsheden plejer at falde. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Coronakrisen får mange til at melde sig ledige landet over, og borgerne i Ringkøbing-Skjern Kommune er ingen undtagelse. Tirsdag morgen var 63 flere blevet ledige end i går.

RINGKØBING-SKJERN: Meget lidt er, som det plejer at være her for tiden. Jobmarkedet er selvfølgelig ingen undtagelse.

Frem mod påske plejer ledigheden at falde i kommunen i takt med, at ferielandet så småt begynder at åbne, men i år er ledigheden steget markant.

Det viser spritnye ledighedstal fra jobcentret i Ringkøbing-Skjern Kommune.

931 er tirsdag morgen ledige i kommunen. Det er 63 flere end mandag og 49 procent flere ledige end samme tid sidste år, hvor der den 26. marts var 626 ledige.

Fyringerne sker i øjeblikket i mange forskellige brancher, men hos 3F Ringkøbing-Skjern oplever man, at medlemmerne i særligt to brancher er hårdt ramt.

- Tager man hele hotel- og restaurationsbranchen er de sendt hjem ind ad en kant, så der påvirker det rigtig, rigtig mange, siger formand Henning Boye Christensen og tilføjer:

- Det gør det bestemt også i den del af transportbranchen, der har med persontransport at gøre. Vi kan se, at der er en hel del bus- og taxachauffører, der er sendt hjem, og langt de fleste af dem er faktisk opsagt.

Coronavirussen COVID-19's mere eller mindre direkte påvirkning af ledigheden betyder også, at beskæftigelsesindsatsen i jobcentre og a-kasser midlertidigt er suspenderet.

Derfor vil ledige ikke blive sanktioneret, hvis de ikke deltager aktivt i samtaler og tilbud hos jobcenter og a-kasser, da de disse samtaler som udgangspunkt er indstillet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Med politiet på patrulje: God ro og orden under blå himmel i Søndervig

Læserbrev

Borgmester: Det du gør nu, gør en forskel

Læserbrev: Hvis du har tunet ind på Danmarks Radio for nylig, så har du med garanti hørt ovenstående sætning, som jeg har gået og tænkt lidt over. Vores handlinger er jo aldrig uden konsekvenser. Men særligt lige nu, hvor det første chok over de drastiske tiltag har lagt sig, og vi har en solbeskinnet weekend foran os, så kan det, vi gør lige nu, gøre en stor forskel til det værre eller det bedre. Derfor vil jeg appellere til, at vi holder fast i de gode vaner, vi efterhånden kender så godt: Hold afstand, bliv hjemme hvis du er syg, vask hænder og sprit af ofte, host og nys i albuebøjningen og hold ekstra fokus på rengøringen. Endnu ved vi ikke, hvor stejl kurven over coronasmittede bliver, men det er netop det, vi hver især har noget at sige i: Ved at lade være med at forsamles i forårssolen, ved lade være med at bagatellisere situationen og give os selv dispensation fra retningslinjerne. Vi skal have bremset coronasmitten lige nu. Og det gør vi ved at holde fast og holde ved. For det, vi gør nu, gør en forskel. Vi har alle et ansvar at tage på os, for at vi kommer hurtigst og bedst muligt ud på den anden side. Som kommune gør vi primært to ting: Vi følger de nationale anvisninger til punkt og prikke og har lukket ned for stort set alt, der ikke kan betegnes som kritiske funktioner. Vi opruster på antallet af aflastningspladser, og vi klæder personalet fagligt på til at kunne håndtere opgaven, når vi skal tage imod borgere, der bliver udskrevet fra hospitalerne i en dårligere helbredstilstand end normalt. Og så gør vi alt, hvad vi kan, for at støtte op om det lokale erhvervsliv: Senest har vi opfordret lokale advokater, revisorer og rådgivere til at yde gratis hjælp til lokale erhvervsdrivende i vanskeligheder. Vi har peget på muligheden for at sende medarbejdere på efter- og videreuddannelse som et alternativ til hjemsendelse eller fyring. Og vi har fremrykket investeringer i anlæg for 20 mio. kroner. På samme måde kan vi alle som private borgere gøre en forskel ved at lægge vores penge lokalt. Det, vi gør nu, gør en forskel. Forfatteren Anne-Cathrine Riebnitzsky, som fornyligt gæstede Ringkøbing-Skjern bibliotekerne, har givet sit bud på en opskrift til at komme godt igennem coronakrisen. Hun skriver blandt andet: ”Mennesker er lidt som appelsiner – det er først når man presser dem, at man finder ud af, hvad de egentlig indeholder. I krige og kriser er der altid mennesker, der får lov til at udvikle et stort og fantastisk mod. Eller blot øve sig på venlighed.” Lad os vise os selv og hinanden, at der er saft og kraft i os, at vi formår at holde ved og gøre en positiv forskel. Og hav så en god weekend.

Ringkøbing-Skjern

Fra frontlinjen: Restriktioner betyder kreative metoder - baby vejet på køkkenvægt

Annonce