Annonce
Ringkøbing

Ledere på mindre skoler: Vi ønsker ikke at vinde på sammenlægning af skoler

Torben Friis Svendsen, skoleleder på Holmsland Skole, vil have, at hvis man ønsker, sit barn skal gå på Holmsland Skole, skal det være et aktivt tilvalg - ikke et fravalg. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Lederne på Holmsland Skole eller Hee Skole har ingen ønsker om at lokke elever til, hvis forældre er utilfredse med sammenlægningen af de to skoledistrikter i Ringkøbing. Men Hee Skole er klar, hvis der bliver mulighed for at hjælpe med fordelingen af tosprogede elever.

Kloster/Hee: I forbindelse med skolesammenlægningen i Ringkøbing er der blevet spekuleret i, om det vil få af betydning for de to nærliggende skoler i Kloster og Hee. På begge skoler er der plads til flere børn, men ingen af de to skoleledere ønsker at lukrere på en eventuel ballade i Ringkøbing.

- Vi har ingen interesse i, at det går skidt for skolerne i Ringkøbing. Der er en værdi i at have et mangfoldigt skolevæsen, hvor forældrene selv kan vælge den skole, som, de synes, matcher deres barn bedst. Og hvis man synes, at Holmsland Skole matcher sit barn bedst, så er man velkommen. Men det skal være et aktivt tilvalg af vores skole. Det skal ikke være et fravalg af en anden skole, siger Torben Friis Svendsen, der er skoleleder på Holmsland Skole.

- Vi bider os ikke i fingrene og går og tror, at vi får flere elever. Men alle skal være velkomne til at se og høre om, hvad det er for en skole, vi har i Kloster, siger han.

Annonce

Vil gerne hjælpe til

Det er meget de samme ord, der kommer fra skolelederen på Hee Skole, Birgit Paabøl Svendsen.

- Vi kan ikke rigtig vide, om vi får flere elever, men vi er her, og der er frit skolevalg. Vi er et alternativ, og det har vi altid været, fordi vi er en lille skole. Men vi ved jo heller ikke, hvor meget anderledes det kommer til at være i Ringkøbing, siger hun.

- Vi har plads til flere elever. Vi er 88 nu, og jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at vi ikke havde plads til flere. Vi vil gerne have flere elever, griner hun.

- Der er plads til alle hos os. Vi har også tosprogede elever her, og jeg synes, vi skal stå sammen om at løse den opgave. Integration er vigtigt, og det fungerer godt her. Antallet betyder selvfølgelig noget, så derfor er det fint at få det samlede antal delt ud på skolerne. Vi vil ikke lukrere på sammenlægningen, og vi ønsker ikke at hverve elever, men vi vil gerne hjælpe med opgaven omkring integration, siger Birgit Paabøl Svendsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Skjern

Innovest II droppet: Byråd vil hellere renovere Skjerns gamle rådhus

Annonce