Annonce
Ringkøbing

Ledere på mindre skoler: Vi ønsker ikke at vinde på sammenlægning af skoler

Torben Friis Svendsen, skoleleder på Holmsland Skole, vil have, at hvis man ønsker, sit barn skal gå på Holmsland Skole, skal det være et aktivt tilvalg - ikke et fravalg. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Lederne på Holmsland Skole eller Hee Skole har ingen ønsker om at lokke elever til, hvis forældre er utilfredse med sammenlægningen af de to skoledistrikter i Ringkøbing. Men Hee Skole er klar, hvis der bliver mulighed for at hjælpe med fordelingen af tosprogede elever.
Annonce

Kloster/Hee: I forbindelse med skolesammenlægningen i Ringkøbing er der blevet spekuleret i, om det vil få af betydning for de to nærliggende skoler i Kloster og Hee. På begge skoler er der plads til flere børn, men ingen af de to skoleledere ønsker at lukrere på en eventuel ballade i Ringkøbing.

- Vi har ingen interesse i, at det går skidt for skolerne i Ringkøbing. Der er en værdi i at have et mangfoldigt skolevæsen, hvor forældrene selv kan vælge den skole, som, de synes, matcher deres barn bedst. Og hvis man synes, at Holmsland Skole matcher sit barn bedst, så er man velkommen. Men det skal være et aktivt tilvalg af vores skole. Det skal ikke være et fravalg af en anden skole, siger Torben Friis Svendsen, der er skoleleder på Holmsland Skole.

- Vi bider os ikke i fingrene og går og tror, at vi får flere elever. Men alle skal være velkomne til at se og høre om, hvad det er for en skole, vi har i Kloster, siger han.

Annonce

Vil gerne hjælpe til

Det er meget de samme ord, der kommer fra skolelederen på Hee Skole, Birgit Paabøl Svendsen.

- Vi kan ikke rigtig vide, om vi får flere elever, men vi er her, og der er frit skolevalg. Vi er et alternativ, og det har vi altid været, fordi vi er en lille skole. Men vi ved jo heller ikke, hvor meget anderledes det kommer til at være i Ringkøbing, siger hun.

- Vi har plads til flere elever. Vi er 88 nu, og jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at vi ikke havde plads til flere. Vi vil gerne have flere elever, griner hun.

- Der er plads til alle hos os. Vi har også tosprogede elever her, og jeg synes, vi skal stå sammen om at løse den opgave. Integration er vigtigt, og det fungerer godt her. Antallet betyder selvfølgelig noget, så derfor er det fint at få det samlede antal delt ud på skolerne. Vi vil ikke lukrere på sammenlægningen, og vi ønsker ikke at hverve elever, men vi vil gerne hjælpe med opgaven omkring integration, siger Birgit Paabøl Svendsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vestjylland

Fastholder: - Jeg så ulven

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Kræmmer-Winnie er tilfreds med politi-undskyldning: Men hun forstår stadig ikke, at markedet skulle lukkes

Annonce