Annonce
Ringkøbing-Skjern

Ledere af børnehaver og vuggestuer: Forældrene bakker flot op om at skabe tryghed

Corona-pandemien når helt ned i børnehavehøjde. Men forældre i Ringkøbing-Skjern Kommune er rigtig gode til at bakke op om de nødvendige tiltage, lyder det fra flere institutionsledere, der priser sig lykkelige for at smittetrykket er lavt her i landsdelen. Arkivfoto/Ritzau/Scanpix: Annelene Petersen
Ringkøbing-Skjern Kommunes dagtilbudsledere oplever stor opbakning fra forældrene, der i høj grad holder deres børn hjemme, hvis de kan. Vi er fælles om ikke at skabe unødig utryghed, lyder der fra enhedsleder Helle Sandkvist, Solstrålen i Tarm.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Lene Henriksen, der er leder af fire dagtilbud i Ringkøbing, er glad for, at smittetrykket ikke er så stort i Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Det gør, at vi kan opretholde en så normal hverdag som muligt, hvor vi stadig har fokus på det gode miljø for børnene, hvor de har mulighed for at udvikle sig. De leger, lærer og tumler stadig med hinanden. Det har corona ikke lavet om på, siger Lene Henriksen.

- I de fire børnehaver, som jeg er leder af, svinger antallet af børn, der holdes hjemme under nedlukningen fra cirka 20 til cirka 50 procent. Vi oplever virkelig god opbakning fra forældrene.  De har lyttet til statsminister Mette Frederiksen, og de, der kan holde deres børn hjemme, gør det. Det er virkeligt flo, at så mange holdes deres børn hjemme, siger Lene Henriksen.

- Vores arbejde er at give børnene tryghed. Hvis vi selv er usikre, skal vi ikke vise det overfor børnene. De tosprogede familier, som vi har, er også rigtig gode til at bakke op. De følger med i udviklingen og holder deres børn lige så meget hjemme som andre forældre, siger Lene Henriksen.

Annonce

Vi skal ikke opildne til uro

På Solstrålen i Tarm er det Helle Sandkvist, der er enhedsleder. Hun melder også om meget stor opbakning.

- Det er svært at sætte en procentsats på, fordi der er nogle børn, der bliver holdt helt hjemme hele tiden, mens andre har korte dage, og andre måske kun kommer få dage på en uge. Men vores forældre signalerer meget positivt, at de hjælper, så meget de kan, siger Helle Sandkvist.


Jeg tør næsten ikke sige det højt, men aktuelt er vi ikke så presset i vores hus, og i vores kommune. Derfor skal vi også lige trække vejret, før vi skaber uro.

Helle Sandkvist


- Jeg tør næsten ikke sige det højt, men aktuelt er vi ikke så presset i vores hus og i vores kommune. Derfor skal vi også lige trække vejret. Jeg er selv medlem af BUPL, og jeg synes, at det er alt ære og respekt værd, at de arbejder for at beskytte pædagogerne i en svær situation. Men vi skal ikke opildne til uro. Og jeg er ret sikker på, at hvis vi havner i en presset situation, så vil der blive taget hånd om det i Ringkøbing-Skjern Kommune, siger Helle Sandkvist.

- Vi gør alt for at skabe tryghed. Vi holder de retningsregler, der er, og forældrene bruger mundbind. Nu er det besluttet, at dagtilbud holder åben, og så må vi støtte op om det og huske at hjælpe hinanden med at vaske hænder og bruge håndsprit med videre, siger Helle Sandkvist.

Annonce

Svær situation

Fagchefen for dagtilbudsområdet, Flemming Nielsen, oplyser, at der ikke føres statistik med fravær, da kommunen ikke vil pålægge institutionerne den administration i en svær situation. Men de meldinger, han får, flugter meget godt med meldingerne fra de to ledere.

- Det er tydeligt, at der er pædagoger, der ikke helt forstår, at man ikke lukker helt ned for området. Den holdning har jeg stor forståelse for. Det er en svær situation. Vores held er, at vi i øjeblikket ser små smittetal. Og vi er klar til at gribe ind og hjemsende, hvis vi oplever smitte, siger Flemming Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Rotte-rekord i 2020: Se, om der var rotter i dit nabolag

Ringkøbing-Skjern

I næste uge får tusindvis af kommunens borgere nyt internet og tv-signal: Sådan skal du forholde dig

Annonce