Annonce
Skjern

Leder efter nyslået lottomillionær i Skjern

En lottospiller er blevet millionær uden at have ramt de rigtige tal på en kupon købt i Skjern. Arkivfoto
En heldig lottospiller kan indkassere en million kroner i gevinst, selv om vedkommende ikke har ramt de rigtige lottotal. Kuponen er købt hos SuperBrugsen i Skjern.

Skjern: Lige nu går der formentlig en lottospiller rundt i Skjern og er millionær uden at vide det.

Spilleren har ifølge Danske Spil vundet en million kroner, vel at mærke uden at have ramt plet på denne uges lottotal. Lottokuponen blev lørdag trukket ud blandt alle de spillede rækker på Millionærgarantien fra Lotto.

Kuponen er købt i SuperBrugsen, men Danske Spil ved altså ikke, hvem der har købt den værdifulde lottokupon, og opfordrer derfor alle til at få tjekket deres kuponer hos en lottoforhandler, for at få undersøgt om de er den heldige kartoffel.

Hos SuperBrugsen i Skjern fortæller souschef Claus Hansen, har der endnu ikke været kø for at få tjekket lottokuponer.

- Det giver lidt ekstra spænding, når vi får besked om, at der er en million på vej til en kupon købt hos os. Det er faktisk første gang, at der er vundet så stor en gevinst her, siger han.

Hvis spilleren melder sig, bliver vedkommende ikke afsløret. Ifølge souschefen vil maskinen blot fortælle, at der er vundet mere end 10.000 kroner på kuponen. Det betyder, at den nyslåede millionær er sikret anonymitet, selv om vedkommende får sin kupon tjekket i brugsen.

Claus Hansen er dog overbevist om, at millionkuponen vil betyde lidt ekstra salg af lottokuponer den kommende tid.

- Når vi får hængt en stor check op, som fortæller, at der er vundet en million her i butikken, så frister det nok nogle til lige at købe en kupon med, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce