Annonce
Læserbrev

Lauge Bonde-sagen: Vi ser frem til, i god ro og orden fra begge sider, fortsat at arbejde under KA’s overenskomst.

Læserbrev: Når 3F selv sammenligner deres overenskomst med KA's overenskomst, i 3F's eget fagblad, er det da godt nok “overraskende”, at det falder ud til 3F's fordel!

Så skriver man i avisen, at hver medarbejder får minimum 6000 kroner mere i S/H-betaling om året. Det lyder så flot, men hvad hvis jeg bliver syg i ni uger? Så har vi et nyt regnestykke, og dem kan vi lave masse af på hver side af bordet, så det passer, som vi hver især helst vil have regnestykket til at falde ud.

Der er masser af forskelligheder på de to overenskomster blandt andet S/H-betaling, sygeløn, pensionsbidrag, administrationsomkostninger på pension, tab af erhvervsevneforsikringen og mange andre ting.

Men det er jo ikke det, der er sagens kerne. Det er jo netop, at vi medarbejdere ikke selv har valgt det og ikke ønsker overenskomst under 3F.

I 3F’s medlemsblad, har der været bragt en artikel om Lauge Bonde-sagen, hvor 3F blandt andet skriver følgende: “Nu er medarbejderne sikret ordnede løn- og arbejdsvilkår” og “i øvrigt er kampen mod løndumping en vigtig del af vores arbejde”.

Vi mangler simpelthen ord!

Det kan ikke være rigtigt, at vi medarbejdere skal føle os udstillet som en flok underbetalte, primitive og uvidende stik-i-rend drenge. Vi vil ikke og kan ikke acceptere den måde, 3F omtaler os medarbejdere og vores arbejdsplads på. Det føles ærlig talt krænkende.

Hvis I, 3F, virkelig forbinder Lauge Bonde A/S med løndumping, så er der godt nok mange virksomheder, I skal rundt til - også dem der har overenskomst under 3F.

Nu har 3F lavet denne sammenligning af overenskomster, som “sjovt nok” faldt ud til deres fordel. Så nu frygter man jo for, at 3F bare kører deres bulldozer videre! De kommer godt nok fremad og fremad, men ingen kigger sig tilbage, for det er jo “lovligt”, og de har magten på deres sidde. Ingen 3F’er, hverken hører eller ser, hvad der er kørt ned bag dem. Medlemstallet falder drastisk år for år, men det er jo lige meget for 3F, for det er jo “lovligt”, det de gør, og de har magt.

Man føler jo nærmest, 3F er stolt af, de er i våbenbesiddelse. Om det er godt eller skidt med våbenbesiddelse, vil jeg ikke forholde mig til. Men når man misbruger magt, våben og diktatur, mener jeg, det bliver en bombe under danske arbejdspladser og erhvervsliv. Det er et kæmpe problem, når 3F kæmper med næb og klør for at få magt frem for at overenskomstdække danske virksomheder.

Det undrer mig stadig, at Region Midt stiltidende ser til, at 3F misbruger deres magt på byggeriet ved hospitalet i Gødstrup. Ligeledes undrer det mig, at ingen politikere tør røre ved denne magtkultur i 3F, som bliver misbrugt. Kunne man forstille sig at samme såkaldte “konfliktvåben” bliver brugt mod politikerne, hvis ikke lige det går efter 3F’s dirigent? Bare en “tanke”.

Konklusion:

1: Vi medarbejdere er glade og tilfredse, nu da tiltrædelsesoverenskomsten med 3F er opsagt, og vi kan forsætte på KA's overenskomst.

2: Ledelsen ved Lauge Bonde er glade og tilfredse, da de også ønsker at forsætte med KA's overenskomst, som de har fulgt i 18 år.

3: 3F bør også være tilfreds, da processen jo har været helt frivillig, og som 3F har sagt flere gange “uden tvang”. Så når ledelsen og medarbejderne hos Lauge Bonde nu er tilfredse og stadig er overenskomstdækket af KA, bør 3F også være tilfreds.

Det må da være ren win-win, når alle er tilfreds.

Vi ser frem til, i god ro og orden fra begge sider, fortsat at arbejde under KA’s overenskomst.

Annonce
- Vi ser frem til, i god ro og orden fra begge sider, fortsat at arbejde under KA’s overenskomst, skriver Jørgen Klynge, medarbejder hos Lauge Bonde, i et læserbrev. Arkivfoto: Christian Baadsgaard
Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hjælp kommunen: Frivillig renholdelse

Læserbrev: Gudrun Pedersen havde den 28. december en meget relevant leder i Dagbladet – Giv kommunen en hjælpende hånd. Det var en leder, der igen satte henkastning af skrald på dagsordenen. Skrald på kommunens kyststrækning kan vi nok ikke beskylde kommunens borgere for – som hovedregel. Alt det skrald, der ligger og flyder langs landevejene og rundt omkring i vores byer – både store og små byer – skyldes som hovedregel kommunens egne borgere – desværre. I slutningen af byrådsperioden 2014 -2017 fremsatte Fjordlisten et budgetforslag, som faktisk blev vedtaget og indgik i budgettet. Jeg mener, det var for 2016 og frem. Det gik ud på, at der blev afsat et sekscifret beløb til deling mellem de foreninger, der vil bidrage med at fjerne affald fra vejområder, der er valgt af kommunens administration. Foreningens frivillige skal så renholde en bestemt strækning på nogle kilometer i et år, ikke bare en gang men flere gange i løbet af året. Pengene blev afsat i budgettet, men så vidt jeg ved aldrig effektueret til projektet. Som formand for Videbæk Borgerforening frem til marts 2018, ved jeg, at vi ikke har fået tilbudt muligheden fra kommunen. Var det ikke en ide at få sat det i gang hurtigst muligt. Der er i hvert fald steder nok at tage fat på i hele kommunen.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];