Annonce
Læserbrev

Lauge Bonde-sagen: Vi ser frem til, i god ro og orden fra begge sider, fortsat at arbejde under KA’s overenskomst.

Læserbrev: Når 3F selv sammenligner deres overenskomst med KA's overenskomst, i 3F's eget fagblad, er det da godt nok “overraskende”, at det falder ud til 3F's fordel!

Så skriver man i avisen, at hver medarbejder får minimum 6000 kroner mere i S/H-betaling om året. Det lyder så flot, men hvad hvis jeg bliver syg i ni uger? Så har vi et nyt regnestykke, og dem kan vi lave masse af på hver side af bordet, så det passer, som vi hver især helst vil have regnestykket til at falde ud.

Der er masser af forskelligheder på de to overenskomster blandt andet S/H-betaling, sygeløn, pensionsbidrag, administrationsomkostninger på pension, tab af erhvervsevneforsikringen og mange andre ting.

Men det er jo ikke det, der er sagens kerne. Det er jo netop, at vi medarbejdere ikke selv har valgt det og ikke ønsker overenskomst under 3F.

I 3F’s medlemsblad, har der været bragt en artikel om Lauge Bonde-sagen, hvor 3F blandt andet skriver følgende: “Nu er medarbejderne sikret ordnede løn- og arbejdsvilkår” og “i øvrigt er kampen mod løndumping en vigtig del af vores arbejde”.

Vi mangler simpelthen ord!

Det kan ikke være rigtigt, at vi medarbejdere skal føle os udstillet som en flok underbetalte, primitive og uvidende stik-i-rend drenge. Vi vil ikke og kan ikke acceptere den måde, 3F omtaler os medarbejdere og vores arbejdsplads på. Det føles ærlig talt krænkende.

Hvis I, 3F, virkelig forbinder Lauge Bonde A/S med løndumping, så er der godt nok mange virksomheder, I skal rundt til - også dem der har overenskomst under 3F.

Nu har 3F lavet denne sammenligning af overenskomster, som “sjovt nok” faldt ud til deres fordel. Så nu frygter man jo for, at 3F bare kører deres bulldozer videre! De kommer godt nok fremad og fremad, men ingen kigger sig tilbage, for det er jo “lovligt”, og de har magten på deres sidde. Ingen 3F’er, hverken hører eller ser, hvad der er kørt ned bag dem. Medlemstallet falder drastisk år for år, men det er jo lige meget for 3F, for det er jo “lovligt”, det de gør, og de har magt.

Man føler jo nærmest, 3F er stolt af, de er i våbenbesiddelse. Om det er godt eller skidt med våbenbesiddelse, vil jeg ikke forholde mig til. Men når man misbruger magt, våben og diktatur, mener jeg, det bliver en bombe under danske arbejdspladser og erhvervsliv. Det er et kæmpe problem, når 3F kæmper med næb og klør for at få magt frem for at overenskomstdække danske virksomheder.

Det undrer mig stadig, at Region Midt stiltidende ser til, at 3F misbruger deres magt på byggeriet ved hospitalet i Gødstrup. Ligeledes undrer det mig, at ingen politikere tør røre ved denne magtkultur i 3F, som bliver misbrugt. Kunne man forstille sig at samme såkaldte “konfliktvåben” bliver brugt mod politikerne, hvis ikke lige det går efter 3F’s dirigent? Bare en “tanke”.

Konklusion:

1: Vi medarbejdere er glade og tilfredse, nu da tiltrædelsesoverenskomsten med 3F er opsagt, og vi kan forsætte på KA's overenskomst.

2: Ledelsen ved Lauge Bonde er glade og tilfredse, da de også ønsker at forsætte med KA's overenskomst, som de har fulgt i 18 år.

3: 3F bør også være tilfreds, da processen jo har været helt frivillig, og som 3F har sagt flere gange “uden tvang”. Så når ledelsen og medarbejderne hos Lauge Bonde nu er tilfredse og stadig er overenskomstdækket af KA, bør 3F også være tilfreds.

Det må da være ren win-win, når alle er tilfreds.

Vi ser frem til, i god ro og orden fra begge sider, fortsat at arbejde under KA’s overenskomst.

Annonce
- Vi ser frem til, i god ro og orden fra begge sider, fortsat at arbejde under KA’s overenskomst, skriver Jørgen Klynge, medarbejder hos Lauge Bonde, i et læserbrev. Arkivfoto: Christian Baadsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Annonce