Annonce
Læserbrev

Lauge Bonde-sagen: Vær mod andre, som I ønsker, de skal være mod jer

Annonce

Læserbrev: Svar til Henning Boye Christensen 3F.

Jeg fristes til at sige, at man ligger som man har redt! Når 3F opfører sig uanstændigt og misbruger Regionens og det danske systems tillid i Gødstrup, og ikke ”magter” at skelne mellem udenlandske underbetalt arbejdskraft og almindelig ordentlig dansk arbejdskraft, så må man forvente kraftig kritik og modvind! Også selv om vi befinder os i Vestjylland blandt sindige vestjyder! Vi følger landets love og regler, vi har ordnede løn- og arbejdsforhold og følger en lovlig dansk overenskomst! Der må være grænser for, hvad vi som virksomhed og medarbejdere skal ligge navn til og finde os i fra 3F’s side! Man kan stille spørgsmål ved, om 3F er værdige til at besidde denne vigtige tillidspost for at bekæmpe social løndumping, når deres ”dømmeevne” ikke er bedre?

Når arbejdsmarkedets parter ikke selv formår at administrere og forvalte den tillid og de magtbeføjelser, der er givet til 3F, så er det nødvendigt, at politikerne træder frem og irettesætter 3F! En gang for alle så 3F forstår, at de skal respektere, at der findes andre lovlige og anerkendte danske overenskomster og at danske virksomheder ikke nødvendigvis har samme holdning og indgangsvinkel til forhandling og overenskomster som 3F! Sammenligningen af overenskomster er endnu et forsøg fra 3F’s side på at flyttet fokus og ”sløre” de reelle fakta. Det har vi set gang på gang, når 3F forsøger at flytte fokus fra sagens kerne - 3F’s misbrug af magt og tillid for egen vindings skyld – over på social løndumping, ikke ordnede forhold, unfair konkurrence, forskelle i overenskomster osv.

Denne sag handler ikke om satser, tillæg og penge. Den handler om tillid mellem overenskomstparter og virksomhed og retten til selv frit at kunne vælge. Når medarbejdere og virksomhed er 100 procent enige om, at vi ikke ønsker 3F’s overenskomst med mulighed for strejke, blokade og konflikt, så bliver 3F nødt til at respektere dette! I har haft alle muligheder for at undgå denne situation, vi tilbød at trække os fra projektet, vi takkede pænt ”Nej tak” til jeres tilbud om overenskomst.

Ordet ”undskyld” eksisterer nok ikke i 3F regi? Men uanset hvor ”stor” man er og hvor meget magt man har, må man vedgå sine fejl, få dem rettet og lære af dem – også selvom man hedder 3F!

Tidligere i sagen har forskere udtalt, at overenskomster er meget mere end penge. Det er så sandt som det er sagt, for det handler mere om hvilke værdier og hvilken DNA en virksomhed har og værdsætter. Ingen kan være i tvivl om de værdier vi sætter højest: Tillid, troværdighed, frihed, dialog og ikke mindst respekt og accept af hinandens forskellige synspunkter.

Vores DNA passer ganske enkelt ikke sammen med 3F’s! Vi kan derfor ikke bruge en overenskomst - som tillægger forhold vi slet ikke bruger eller ønsker at være en del af – stor værdi. Her tænker jeg bla. på akkordarbejde samt strejke, blokade og konflikt. For øvrigt har vi hverken tiltro eller tillid til 3F mere, efter det vi har været igennem på det seneste! Derfor har vi også opsagt Tiltrædelsesoverenskomsten, når 3F ikke kan finde ud af at trække den tilbage!

Forslag til løsning af 3F’s magtmisbrugskultur: Foreningsfriheden skal være ret for alle – både arbejdstager og arbejdsgiver. Dernæst skal 3F ikke have lov at tvinge virksomheder over på deres overenskomst, hvis virksomheden selv aktivt har valgt en anden lovlig dansk overenskomst. Det valg tog vi for 18 år siden. Det er det rette valg for os – både medarbejdere og virksomhed. Det agter vi fortsat at have lov og ret til at følge!

Replik til 3F: Respekter alle andre lovlige og gældende danske overenskomster. Giv plads og accepter forskellighed, sådan som det er kendt i alle andre foreninger i Danmark i 2019! Vær mod andre som I ønsker, de skal være mod jer!

Lauge Bonde Borris faglig konflikt overenskomst 3F Kristelig Arbejdsgiverforening anlægsgartner
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce