Annonce
Læserbrev

Lauge Bonde-sagen: Lad os holde fokus på sagens kerne

Læserbrev: Der er i den seneste tid blevet skrevet meget om vores overenskomster. Der er blevet nævnt løn, pension, s/h betaling, sygeløn, tab af erhvervsevne, lokalaftaler (som vi ikke har haft nogle af), og nu også gennemsnits-akkordløn. Jeg skal absolut ikke grave huller på akkord. Men det er jo ikke det, der er sagens kerne.

Sagens kerne er jo den måde, som 3F tromler hen over en ordentlig dansk virksomhed, som har en dansk, lovlig og anerkendt overenskomst. En virksomhed, som igennem årene har haft stort fokus på, at medarbejderne har stor trivsel og arbejdsglæde. Det er en forfærdelig magtarrogance, som ingen steder hører hjemme.

Lad mig slå helt fast, at sagen begyndte ved et opstartsmøde på byggeriet af hospitalskirken ved Gødstrup sygehusbyggeriet. Her har 3F et midlertidigt kontor ved indgangen til byggeriet. Et kontor, som jeg næppe tror de har lavet for at sidde og skrive læserbreve til avisen! Nej, det er et kontor, de har, fordi Region Midt og 3F har lavet aftaler om nogle sociale klausuler på sygehusbyggeriet. Sociale klausuler, man har lavet for at undgå social løndumping, eller billig udenlandsk arbejdskraft, som jeg kalder det. En aftale, som jeg grundlæggende synes, er helt ok.

3F sidder så åbenbart på dette kontor, under vores Regions vinger, og bruger det til at spotte ordentlige danske virksomheder, med en fuldt lovlig og anerkendt dansk overenskomst, der dog ikke er under 3F. Derefter tvinger de virksomheden, med deres sociale klausuler i hånden, til at skrive under på 3Fs overenskomst. Det er fuldstændig vanvittigt, og jeg tror næppe, at det har været Regionens hensigt, da man lavede aftaler om disse sociale klausuler med 3F.

3F har dog flere gange sagt, at de ikke har tvunget virksomheden, men kald det, hvad I vil. Vi kan også kalde det frivillig tvang. Jeg mener, at det er akkurat det samme, og derfor fuldkommen uacceptabelt.

3F har også flere gange sagt, at denne sag ene og alene handler om, at Kristelig Arbejdsgiverforening prøver bedrive købmandskab ud af den danske model. Man får jo næsten et billede i hovedet, hvor 3Fs medarbejder på kontoret i Gødstrup ryster over hele kroppen, da han ser Lauge Bondes bil køre ind på pladsen i Gødstrup - fordi han føler sig truet på den danske model!

Nej - det er noget, 3F laver sagen om til bagefter. 3F anede jo overhovedet ikke, om Lauge Bonde havde en overenskomst, og de undersøgte det ikke engang. De vidste blot, at han ikke havde overenskomst med 3F.

3F bruger deres ret til at skabe ordentlige løn og arbejdsvilkår? Nej! 3F misbruger deres magt, og det er lige nøjagtigt det, der er sagens kerne!

Vi ønsker ikke denne overenskomst med 3F, hverken arbejdsgiver eller arbejdstagere. Vi havde en rigtig god overenskomst, som alle var glade for. Jeg syntes det er tankevækkende med den opførsel, som 3F lægger for dagen. True en ordentlig dansk virksomhed, som har en fuldt lovlig og anerkendt dansk overenskomst. Og ligeså tankevækkende er det, at det tilsyneladende stiltiende accepteres af Regionen.

Kan det være derfor, at jeres medlemstal falder hos 3F?

Annonce
Foto: Christian Baadsgaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern For abonnenter

Nazi-hærværk mod jødiske gravsten: Samme bevægelse stod bag vandalisering af Per Arnoldi-kunst i Skjern og Tarm

Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Skjern Håndbold For abonnenter

Genlæs livebloggen: Spænding til sidst - men Skjern tabte til Aalborg

Annonce