Annonce
Læserbrev

Lauge Bonde-sagen: Lad os holde fokus på sagens kerne

Læserbrev: Der er i den seneste tid blevet skrevet meget om vores overenskomster. Der er blevet nævnt løn, pension, s/h betaling, sygeløn, tab af erhvervsevne, lokalaftaler (som vi ikke har haft nogle af), og nu også gennemsnits-akkordløn. Jeg skal absolut ikke grave huller på akkord. Men det er jo ikke det, der er sagens kerne.

Sagens kerne er jo den måde, som 3F tromler hen over en ordentlig dansk virksomhed, som har en dansk, lovlig og anerkendt overenskomst. En virksomhed, som igennem årene har haft stort fokus på, at medarbejderne har stor trivsel og arbejdsglæde. Det er en forfærdelig magtarrogance, som ingen steder hører hjemme.

Lad mig slå helt fast, at sagen begyndte ved et opstartsmøde på byggeriet af hospitalskirken ved Gødstrup sygehusbyggeriet. Her har 3F et midlertidigt kontor ved indgangen til byggeriet. Et kontor, som jeg næppe tror de har lavet for at sidde og skrive læserbreve til avisen! Nej, det er et kontor, de har, fordi Region Midt og 3F har lavet aftaler om nogle sociale klausuler på sygehusbyggeriet. Sociale klausuler, man har lavet for at undgå social løndumping, eller billig udenlandsk arbejdskraft, som jeg kalder det. En aftale, som jeg grundlæggende synes, er helt ok.

3F sidder så åbenbart på dette kontor, under vores Regions vinger, og bruger det til at spotte ordentlige danske virksomheder, med en fuldt lovlig og anerkendt dansk overenskomst, der dog ikke er under 3F. Derefter tvinger de virksomheden, med deres sociale klausuler i hånden, til at skrive under på 3Fs overenskomst. Det er fuldstændig vanvittigt, og jeg tror næppe, at det har været Regionens hensigt, da man lavede aftaler om disse sociale klausuler med 3F.

3F har dog flere gange sagt, at de ikke har tvunget virksomheden, men kald det, hvad I vil. Vi kan også kalde det frivillig tvang. Jeg mener, at det er akkurat det samme, og derfor fuldkommen uacceptabelt.

3F har også flere gange sagt, at denne sag ene og alene handler om, at Kristelig Arbejdsgiverforening prøver bedrive købmandskab ud af den danske model. Man får jo næsten et billede i hovedet, hvor 3Fs medarbejder på kontoret i Gødstrup ryster over hele kroppen, da han ser Lauge Bondes bil køre ind på pladsen i Gødstrup - fordi han føler sig truet på den danske model!

Nej - det er noget, 3F laver sagen om til bagefter. 3F anede jo overhovedet ikke, om Lauge Bonde havde en overenskomst, og de undersøgte det ikke engang. De vidste blot, at han ikke havde overenskomst med 3F.

3F bruger deres ret til at skabe ordentlige løn og arbejdsvilkår? Nej! 3F misbruger deres magt, og det er lige nøjagtigt det, der er sagens kerne!

Vi ønsker ikke denne overenskomst med 3F, hverken arbejdsgiver eller arbejdstagere. Vi havde en rigtig god overenskomst, som alle var glade for. Jeg syntes det er tankevækkende med den opførsel, som 3F lægger for dagen. True en ordentlig dansk virksomhed, som har en fuldt lovlig og anerkendt dansk overenskomst. Og ligeså tankevækkende er det, at det tilsyneladende stiltiende accepteres af Regionen.

Kan det være derfor, at jeres medlemstal falder hos 3F?

Foto: Christian Baadsgaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Annonce