Sport

Lasse Svan: VM-titel vil være større end OL-guld

Anders Zachariassen, Rene Toft Hansen og Lasse Svan under træningen i Royal Arena onsdag den 9. januar 2019.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

- Jeg er stadig skuffet over, at vi aldrig blev hyldet og fejret efter OL-guldmedaljerne i Rio, siger Lasse Svan.

København: - Vi drømmer om at skrige dansk håndboldhistorie, og hvis det lykkes at vinde VM, vil det være endnu større end OL-guldet i Rio i 2016.

Det siger Lasse Svan, der tager hul på sin 13. slutrunde.

- Vi syntes selv, det var stort, at vi vandt guldet i Rio, men der var ingen fest, da vi kom hjem. Vi var glade i Brasilien, men alle talte kun om den ballade, der havde været og spurgte, hvad der var sket. Vi havde glædet os til at feste for guldet, men det skete aldrig, siger Lasse Svan.

- Man ved jo aldrig, hvor længe man får lov at spille. Jeg tænker ikke på at stoppe på landsholdet. Hvis man stopper, kommer man aldrig tilbage. Jeg kører videre i det spor, vi har skabt, og Hans Lindberg og jeg har et niveau, der gør det svært for de unge at komme til. Johan Hansen banker på, og han skal nok få masser af landskampe. Han er en dejlig dreng og en ydmyg fyr fra Færøerne.

Jeg er dybt skuffet over, at vi aldrig blev fejret, da vi vandt OL-guld i Rio.

Lasse Svan

Opbakning hjemmefra

Lasse Svan har fuld opbakning på hjemmefronten.

- Min kone og jeg er gode til at kommunikere. Hun har altid bakket mig op, og vi har fået to børn, begge født i december, så det ikke er gået ud over en slutrunde.

- Jeg er også utilfreds med det hårde program i Champions League og Bundesligaen. Det er for meget, man byder os spillere. Kroppen kan stadig klare det, og jeg føler, at jeg er blevet en bedre håndboldspiller, fordi jeg er blevet mere afslappet, men jeg nyder også at have en fridag, hvor jeg kan samle kræfter hjemme på sofaen.

- Se bare på, at Rhein Neckar sidste år havde to kampe samme dag og to kampe på to dage. Det burde ikke finde sted.

Lasse Svan har døjet med hold i nakken, men er frisk igen og har vist sin styrke til træning.

- Vi har haft en forrygende sæson med 19 sejre i 19 kampe. Seks af sejrene var på et mål, så nu taler man om Flensburg-held, men hellere det end den evige toer, som Flensburg hed tidligere.

Frygter Frankrig

Lasse Svan frygter Frankrig ved VM.

- Da vi tabte EM-finalen i 2014, spillede Frankrig drømmehåndbold. Alt lykkedes for dem. Vi holder øje med dem hele vejen, men de skal også igennem en stærk halvdel, før vi kan møde dem.

- Norge og Sverige har udviklet sig fint og er hårde modstandere, og Tyskland har et stærkt forsvar og to gode målmænd. Netop deres stærke forsvar kan bære dem meget langt.

- Vi havde en off-day mod Ungarn, men det var nok meget sundt. Det var som et wake-up-call. Nu ved vi, at vi ikke kan tillade os at tage let på tingene, for så kan det ske igen, og så kan vi smide det hele væk, siger Lasse Svan.

0/0
Sport

Minut for minut: Danmark scorede tre mål i vild afslutning mod Schweiz

Håndbold

Rækker Mølle Håndbold tættere på 1. division

Ringkøbing IF

Færdig som fodboldspiller men ikke færdig i Ringkøbing

Tophistorier

Håndbold

Skjern 2 tromlet ned - nedrykning truer

Ringkøbing Håndbold For abonnenter

Derfor rykkede Ringkøbing Håndbold ned

Ringkøbing IF

Matchvinder med sin første scoring for Ringkøbing IF

Sport

Medaljeregn og gaveregn til lokale: Alle vandt metal til OL

Ringkøbing IF

Sen scoring vendte frustration til begejstring for Ringkøbing IF

Ringkøbing IF

Jesper Dalsgaard gør comeback for Ringkøbing IF