Annonce
Ringkøbing

Larver, pupper og møl på vægge, loft og i nødder: Butik i Ringkøbing lukket af fødevarekontrollen

23-årige Muhammed Walo er ejer af Mini Bazar i Ringkøbing. I forvejen har han en butik i hjembyen Silkeborg. Arkivfoto: Jonas Kollerup.
Mini Bazar i Ringkøbing er på et opfølgende kontrolbesøg oven på en sur smiley blevet lukket af fødevarekontrollen. Butikken har ifølge den seneste kontrolrapport haft et længerevarende skadedyrsproblem.
Annonce

Ringkøbing: Mini Bazar, der blandt andet sælger nødder og mellemøstlig mad, er blevet lukket af Fødevarestyrelsens kontrolenhed, da den tidligere på måneden var på et opfølgende kontrolbesøg i butikken på Mylius Erichsens Vej i Ringkøbing.

Det bekræfter fødevarestyrelsen.

- Det er ret alvorligt, og man vurderede, at der var risiko for fødevaresikkerheden, og så kunne vi ikke forsvarere, at der var åbent. Det er faktisk noget af det mest indgribende, vi kan gøre, siger Tine Lykkeberg, der er sektionsleder i Fødevarestyrelsens sydvestlige afdeling.

Det er butikkens andet besøg af fødevarekontrollen på to måneder. Ved det seneste besøg, der skete efter en forbrugerhenvendelse, efterlod kontrolmyndigheden en sur smiley og en bøde på 10.000 kroner, da der ved besøget blev fundet levende larver i en lille pose med cashewnødder.

På det opfølgende kontrolbesøg den 8. oktober, hvor butikken blev lukket og forseglet, stod det dog noget værre til.

Annonce

Larver, pupper og møl

Det, der i fortsættende tilfælde kunne være kompromitterende for fødevaresikkerheden, var de mange levende larver, møl og pupper, som fødevarekontrollen fandt i butikken under det opfølgende kontrolbesøg.


Jeg har det selvfølgelig ikke godt med det. Men jeg har gjort fuldstændig rent over det hele.

Mohammad Walo, ind


I kontrolrapporten konstaterede man, at møl fløj rundt i butikken, mens mange levende larver og udklækkede møl havde fundet vej til seks beholdere med mandler og pistacienødder. Samtidig kravlede der ifølge kontrolrapporten larver på loft og vægge,  ligesom der i samlinger i loftet sad larver og pupper.

"Det er ligeledes Fødevarestyrelsens vurdering, at skadedyrsproblemet har været længerevarende, da der er mange larver og mange fuldt udklækkede møl", står der i kontrolrapporten.

Annonce

Indehaver har gjort rent

Forbuddet blev nedlagt, fordi Fødevarestyrelsen frygtede, at møllene ville kunne trænge ind i lukkede poser, hvis der ikke blev gjort noget ved skadedyrsproblemerne.

Forbuddet gælder, indtil Fødevarestyrelsen ophæver det igen.

Og det sker allerede onsdag, hvis man skal tro Mini Bazars indehaver, Mohammad Walo.

Han fortæller til Dagbladet, at Fødevarestyrelsen onsdag kommer for at tjekke butikken. Det ønsker fødevarestyrelsen dog ikke at kommentere på.

Selv ærgrer butiksindehaveren sig over hele miseren.

- Jeg har det selvfølgelig ikke godt med det. Men jeg har gjort fuldstændig rent over det hele, siger Mohammad Walo og fortæller, at alle nødder er smidt ud, og at der også har været en skadedyrsbekæmper forbi butikken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

Havde udset sig den perfekte søbred: Spjald-brudepar måtte i hast flytte vielse væk fra minkgravplads

Ringkøbing-Skjern

Torsdagens coronatal: En ny smittet i Ringkøbing-Skjern Kommune - smitten aftager yderligere

Annonce