Annonce
Skjern

Lars undrede sig over små dynger jord: Fandt en meget målrettet muldvarp

Muldvarpen skyder sig frem med to meter pr. nat, og den gør det snorlige på fortovet. Foto: Lars Foged
Et hyggeligt naturfænomen kan i disse dage ses ved Kirke Å i Skjern.

SKJERN: Kom ikke og sig, at der ikke sker noget i coronatiden!

Lars Foged, formand for Skjern Udviklingsforum og stor naturelsker, følger i disse dage et drama uden lige, der udspiller sig på Fredensgade ved Kirke Å i Skjern. Hver eneste nat tilføjes en ny udvikling i sagen, og når det så bliver lyst, må Lars Foged en tur hen og se den seneste opdatering. Den kan nemlig aflæses direkte i fortovet...

For en lille uges tid siden passerede Lars Foged broen over Kirkeå, da han undrede sig over, at der lå en lille dynge jord. Det er da noget rod, at folk går og taber sådan noget, tænkte han, men dagen efter var der endnu en og så lignede det noget systematisk.

- Så gjorde jeg, som min far har lært mig, når man skal undersøge, om noget er et muldvarpeskud: Man skraber jorden til side og finder man et hul, så er det en muldvarp, fortæller Lars Foged.

Den var god nok! Det var en muldvarp, og i stedet for at svømme over åen, går den under jorden over broen. Hver nat skyder den to meter, og den følger linjen så præcist, at det flugter snorlige med fortovskanten. Nok er der mange, der lige nu ærgrer sig over, at fitness-centret er lukket, men de kan alligevel ikke komme til at hamle op med muldvarpens styrke. Det lille dyr vejer 100 gram, men kan presse med to kilo. Formentlig er det den samme muldvarp, som i efteråret har boet ved Soppesøen, hvor den har været flink til at lufte jorden med nye huller.

Nu inspicerer Lars Foged vandringen fra syd for broen til nord for broen hver eneste dag. Han er spændt på, hvor længe, der bliver ved, men håber på, at muldvarpen i hvert fald kommer helt op til Østre Allé.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Spritbilist standset i Stauning

Annonce