Annonce
Ringkøbing

Lars er i gang med at svømme rundt om Danmark

Billedet her blev taget tirsdag 5. juni, da Lars Simonsen gjorde sig klar til at gå i vandet for at svømme hele vejen rundt om Danmark. Foto: Jacob Schultz

42-årige Lars Simonsen har kastet sig ud i en svømmetur på cirka 1300 kilometer. Lige nu er han på vej op langs vestkysten - med sin mor som trofast følgesvend.

Annonce

Vestkysten: Da Lars Simonsen for en uge siden gik i vandet ved Vidå-slusen tæt på grænsen til Tyskland, var det med udsigt til en usædvanlig svømmetur. Den 42-årige eventyrer vil - som den første nogensinde - forsøge at crawle sig hele vejen rundt om Danmark.

Turen er omkring 1300 kilometer lang, og på et tidspunkt i løbet af sommeren vil Lars Simonsen komme til at svømme op langs Holmsland Klit, der afskærer Ringkøbing Fjord fra Vesterhavet.

Lige nu er han på vej vest om Fanø, så der går et stykke tid, inden Lars Simonsen når ind i farvandet ud for Danmarks geografisk største kommune:

- Hele turen kommer til at vare cirka tre-fire måneder, hvor jeg dagligt vil prøve at svømme mellem ti og tyve kilometer, siger Lars Simonsen.

På den lange tur har han følgeskab af sin mor, 67-årige Ilse Simonsen, der padler sig vej frem i en kajak.

Om bord har hun rundt regnet 80 kilo oppakning, der blandt andet omfatter telt, soveposer, kogegrej og diverse proviant.

Hele turen kommer til at vare cirka tre-fire måneder, hvor jeg dagligt vil prøve at svømme mellem ti og tyve kilometer

Lars Simonsen, eventyrer og langdistancesvømmer
Annonce

I kajak til Istanbul

Sammen med sine nærmeste har Lars Simonsen, der er gift og far til to, tidligere været ude på vilde eventyr.

Eksempelvis har familien sejlet i kajak fra København til Istanbul - en tur på 7300 kilometer, som det tog halvandet år at tilbagelægge:

- Suzi og børnene ville gerne have en sommer i vores hus, så det passede helt perfekt, siger Lars Simonsen om det projekt, han har gang i lige nu, mens hustru og børn holder fast i familiens base i Svanninge.

Lars Simonsen har aldrig tidligere gjort sig i langdistancesvømning, og som led i sine forberedelser til at svømme hele vejen rundt om Danmark har han blandt andet været i træningslejr hos en svensk ironman-atlet.

Det, som den 42-årige familiefar frygter mest, er at komme til at overbelaste sine skuldre i en sådan grad, at han er nødt til at give op:

- Men ellers kan jeg ikke forestille mig, at der vil kunne ske noget, der kan få mig til at stoppe, siger Lars Simonsen.

Efter planen når han sit mål ved Flensborg Fjord om et par måneder eller tre - måske fire.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Lærervikar smittet med corona: Ringkøbing Skole sender flere end 100 hjem

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Ringkøbing

Endnu en HHX-elev er covid-19-ramt: Nu er 50 elever sendt hjem

Annonce