Annonce
Ringkøbing

Lars er i gang med at svømme rundt om Danmark

Billedet her blev taget tirsdag 5. juni, da Lars Simonsen gjorde sig klar til at gå i vandet for at svømme hele vejen rundt om Danmark. Foto: Jacob Schultz

42-årige Lars Simonsen har kastet sig ud i en svømmetur på cirka 1300 kilometer. Lige nu er han på vej op langs vestkysten - med sin mor som trofast følgesvend.

Vestkysten: Da Lars Simonsen for en uge siden gik i vandet ved Vidå-slusen tæt på grænsen til Tyskland, var det med udsigt til en usædvanlig svømmetur. Den 42-årige eventyrer vil - som den første nogensinde - forsøge at crawle sig hele vejen rundt om Danmark.

Turen er omkring 1300 kilometer lang, og på et tidspunkt i løbet af sommeren vil Lars Simonsen komme til at svømme op langs Holmsland Klit, der afskærer Ringkøbing Fjord fra Vesterhavet.

Lige nu er han på vej vest om Fanø, så der går et stykke tid, inden Lars Simonsen når ind i farvandet ud for Danmarks geografisk største kommune:

- Hele turen kommer til at vare cirka tre-fire måneder, hvor jeg dagligt vil prøve at svømme mellem ti og tyve kilometer, siger Lars Simonsen.

På den lange tur har han følgeskab af sin mor, 67-årige Ilse Simonsen, der padler sig vej frem i en kajak.

Om bord har hun rundt regnet 80 kilo oppakning, der blandt andet omfatter telt, soveposer, kogegrej og diverse proviant.

Annonce

Hele turen kommer til at vare cirka tre-fire måneder, hvor jeg dagligt vil prøve at svømme mellem ti og tyve kilometer

Lars Simonsen, eventyrer og langdistancesvømmer

I kajak til Istanbul

Sammen med sine nærmeste har Lars Simonsen, der er gift og far til to, tidligere været ude på vilde eventyr.

Eksempelvis har familien sejlet i kajak fra København til Istanbul - en tur på 7300 kilometer, som det tog halvandet år at tilbagelægge:

- Suzi og børnene ville gerne have en sommer i vores hus, så det passede helt perfekt, siger Lars Simonsen om det projekt, han har gang i lige nu, mens hustru og børn holder fast i familiens base i Svanninge.

Lars Simonsen har aldrig tidligere gjort sig i langdistancesvømning, og som led i sine forberedelser til at svømme hele vejen rundt om Danmark har han blandt andet været i træningslejr hos en svensk ironman-atlet.

Det, som den 42-årige familiefar frygter mest, er at komme til at overbelaste sine skuldre i en sådan grad, at han er nødt til at give op:

- Men ellers kan jeg ikke forestille mig, at der vil kunne ske noget, der kan få mig til at stoppe, siger Lars Simonsen.

Efter planen når han sit mål ved Flensborg Fjord om et par måneder eller tre - måske fire.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skandale: Kan livet fortsætte uden Postnord?

Læserbrev: Hvordan har Postnord fundet af, at det kun er brevene, de taber på? De må have fundet løsningen på at skille koldt og varmt vand. Efter det er blandet... Meget fornuftigt har postbudene både breve og pakker med ud. Det er vel heller ingen ulempe for Postnord, at det er brevene, der er befordringspligt på. De har fået serveret en politisk malkeko. Det er ender vel med, at brevene må tage op til en måned om at komme frem... Allerede nu er det betydelig langsommere end med dagvognen på Christian Den Fjerdes tid. Hvem har fået problemerne? Politikerne. Hvem har skabt dem? Politikerne. Der er flere mistænkte. En af de hovedmistænkte er Kristian Jensen. Det passer med hans taktik fra skattevæsenet. De startede med at slagte aktiverne og fordele dem. Derefter trykkede de på digitaliseringsknappen. Så satte de sig ned. Undrede sig over, at svenskerne ikke løste problemet for dem... Man kan sige meget om svenskerne, men speciel dumme er de altså ikke... Det er en skandale med de milliarder, der allerede er pumpet i projektet. Senest har de sendt adskillige personer på permanent ferie, og har planer om at sende endnu flere samme vej. Bare rejsebureauerne har rejser nok til dem... Det er ren kukkeluk at bruge milliarder på det! Udbringning af pakker er der mange, der har kapacitet til. Skildpaddebrevene må kunne løses på anden vis. Quickbreve er næsten lige så dyre som pakker. Derfor kan man vel sende dem som en pakke? Anbefalede breve kan vel håndteres på samme måde? Udbringning af B- breve kunne for eksempel overdrages til kommunerne. Ved at tilføre flere ansatte kunne hjemmehjælperne sagtens løse opgaven. Der bliver hældt millioner/milliarder i Postnord, som kunne bruges til det. Samtidig kunne ældreplejen i eget hjem blive opgraderet. Hvis postbudet, ligesom i gamle dage, havde tjek på om alle var ok. på ruten. Sikken en tryghed, det kunne give. Skildpaddebrevene kunne måske alternativt distribueres sammen med reklamerne på ugebasis. Nu mener nogen i det politiske, at vi skal købe Postdanmark tilbage fra Postnord. Heldigt, at vi ikke har fået malet alle postkasserne endnu. Der bliver udgifter nok til biler, skilte, tøj og til svenskerne. Men big business for dem, der sælger maling og profiltøj. Kan livet fortsætte uden Postnorddanmark? Eller går det i stå?

Danmark For abonnenter

Hun blev mishandlet og indespærret: - Jeg ville stikke af, men jeg kunne ikke

Annonce