Annonce
Hvide Sande

Lanternen rykkes ned: I stedet for det gamle værtshus skal der opføres tre-etagers ejendom med 10 lejligheder

Den gamle ejendom står i dag tom og forfalden hen. Foto: Johan Gadegaard
Teknik- og miljøudvalget har givet grønt lys for udarbejdelse af lokalplan, der skal gøre det muligt at opføre ejendom med 10 ældrevenlige boliger.
Annonce

HVIDE SANDE: Det tidligere værtshus Lanternen, beliggende på Nørregade 5, skal rives ned og erstattes af en ejendom med 10 ældrevenlige boliger.

Ejendommen har senest været brugt til bolig og diskotek, og endnu kan man se de karakteristiske zebra-striber fra dens seneste inkarnation som Diskotek Zebra.

Men står det til ejendommens ejer, Henrik Møller Sørensen, Vejle, skal den nedslidte bygning altså erstattes af et byggeri i tre etager.

Teknik- og miljøudvalget har netop drøftet, om ejeren af Nørregade 5 skal have lov til at udarbejde et plangrundlag, der skal gøre det muligt at erstatte den eksisterende bygning med den nye ejendom.

Det var der enighed om i udvalget, fortæller formand John G. Christensen (S).


Administrationen anbefalede, at der også skulle sikres rum til en vendeplads for en 12 meter lastvogn, men det finder vi ikke nødvendigt i udvalget, så den betingelse stiller vi ikke.

John G. Christensen, formand for teknik- og miljøudvalget.


- Administrationen anbefalede, at der også skulle sikres rum til en vendeplads for en 12 meter lastvogn, men det finder vi ikke nødvendigt i udvalget, så den betingelse stiller vi ikke, siger han.

Annonce

Tre etager

Ansøgeren ønsker at nedrive den eksisterende bebyggelse og opføre et nyt boligbyggeri i tre etager med op til 10 lejligheder på mellem 88 og 145 kvadratmeter. Der ønskes et byggeri på op til 12 meters højde med et samlet bruttoareal på 1125 kvadratmeter. Der vil blive etableret altan/terrasse til hver enkelt bolig.

Sådan kommer det foreslåede byggeri på Lanternen-grunden til at se ud. Illustration fra dagsorden.

Området er i forvejen i kommuneplanen udlagt til boligformål; dog gælder det, at der kun må opføres åben-lav boligbebyggelse i to etager i maksimalt 8,5 meters højde, og derfor kræver realiseringen af byggeriet et kommuneplantillæg.

Ansøgeren har tilpasset byggeriet på baggrund af en række krav fra kommunen; således er andelen af ansøgte boliger nedsat fra 12 til 10 i forhold til det oprindelige projekt. Han har dog ikke været i stand til at opfylde kravet om plads til 12 gange 12 meter vendeplads, så standsning og bakning langs Nørregade kan undgås.

På kortet ses - i forhold til hallen - hvor byggeriet skal ligge. Illustration fra dagsorden.

Politikerne i teknik- og miljøudvalget mener dog ikke, at vendepladsen er nødvendig, og dermed er denne sten ryddet af vejen.

Der igangsættes i forbindelse med planarbejdet en foroffentlighedsfase.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Redningsmand kom til hjælp i klipklapper og fik bøvl for det: Nu er han vandværkets nye driftschef

Ringkøbing-Skjern

I næste uge får tusindvis af kommunens borgere nyt internet og tv-signal: Sådan skal du forholde dig

Annonce