Annonce
Rejser

Langeland: Færdigpakket naturoplevelse til børnefamilier

Lisbeth Reuss foran et af sine sheltere ved Hønsebjerggård. Foto: Privat
Lisbet Reuss på Nordlangeland vil gøre det nemt for børnefamilier at komme ud i naturen.

Det kan være besværligt - og dyrt - at komme ud i naturen, hvis man skal overnatte og lave mad.

Telt, soveposer, liggeunderlag, kogegrej og andet udstyr - store indkøb, hvis man skal have det udstyr, der skal til for at "overleve" i naturen.

Derfor har Lisbet Reuss skabt et feriekoncept, som tilbyder familier en bæredygtig naturoplevelse med alt tilrettelagt og alt det nødvendige udstyr, som ovenikøbet fragtes til overnatningsstedet.

Lisbet Reuss kalder sig selv for friluftslivets svar på rengøringshjælp og vinduespudsning.

Hun flyttede for tre år siden med sin mand Thomas Borum Reuss til Hønsebjerggård på Houvej tæt på Lohals på Nordlangeland, og nu kender hun naturen omkring Hønsebjerggård som sin egen bukselomme, så hun kan skræddersy en naturoplevelse, så den passer til hver enkelt familie og deltagernes alder.

Hun tilrettelægger individuelle vandreruter, som er tilpasset de deltagende børns alder, og indlægger små opgaver og eventyr undervejs.

- De fleste tilrettelagte vandreture opererer med dagslængder på 20 kilometer, men det kan man jo ikke byde børn, siger Lisbet Reuss.

Ud i naturen

Lisbeth Reuss driver sin turvirksomhed Quest på ejendommen Hønsebjerggård på Houvej tæt på Lohals.

Tæt på ejendommen ligger Bræmlevænget og Mørkholm Skov, hvor man kan møde det sjældne sorte egern.

Der er heller ikke langt til til Lohals Strand og Hou Nordstrand. Se mere på www.quest.nu.

Valgfri overnatning

Familierne kan selv vælge, hvordan de vil overnatte. Lisbet Reuss har selv nogle sheltere, og Naturstyrelsen har også stillet sheltere op i området. Men man kan også vælge bed and breakfast. Og i skovene omkring Hønsebjerggård har Naturstyrelsen nogle steder tilladt fri overnatning i telt.

- Mange familier er overraskede over, hvor intens en oplevelse det kan være at opholde sig i naturen med sine børn i 24 eller 48 timer.

- Det har jeg oplevet med mine egne børn, og det vil jeg gerne give videre.

En færdigpakket tur for en familie med to voksne og to børn fra fredag til søndag med tilrettelagte ruter, måltider, der er klargjort til bålet, brænde og alt det andet nødvendige udstyr koster 3000-3500 kroner.

Lisbet Reuss arrangerer også kortere ture, for eksempel en vandretur, der afsluttes med bålmad, eller en aften ved bålet plus overnatning.

Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold

Skjern sejrede sikkert mod oprykkerne - men de kunne have vundet større

Mest læste

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Annonce