Annonce
Rejser

Langeland: Færdigpakket naturoplevelse til børnefamilier

Lisbeth Reuss foran et af sine sheltere ved Hønsebjerggård. Foto: Privat
Lisbet Reuss på Nordlangeland vil gøre det nemt for børnefamilier at komme ud i naturen.

Det kan være besværligt - og dyrt - at komme ud i naturen, hvis man skal overnatte og lave mad.

Telt, soveposer, liggeunderlag, kogegrej og andet udstyr - store indkøb, hvis man skal have det udstyr, der skal til for at "overleve" i naturen.

Derfor har Lisbet Reuss skabt et feriekoncept, som tilbyder familier en bæredygtig naturoplevelse med alt tilrettelagt og alt det nødvendige udstyr, som ovenikøbet fragtes til overnatningsstedet.

Lisbet Reuss kalder sig selv for friluftslivets svar på rengøringshjælp og vinduespudsning.

Hun flyttede for tre år siden med sin mand Thomas Borum Reuss til Hønsebjerggård på Houvej tæt på Lohals på Nordlangeland, og nu kender hun naturen omkring Hønsebjerggård som sin egen bukselomme, så hun kan skræddersy en naturoplevelse, så den passer til hver enkelt familie og deltagernes alder.

Hun tilrettelægger individuelle vandreruter, som er tilpasset de deltagende børns alder, og indlægger små opgaver og eventyr undervejs.

- De fleste tilrettelagte vandreture opererer med dagslængder på 20 kilometer, men det kan man jo ikke byde børn, siger Lisbet Reuss.

Annonce

Ud i naturen

Lisbeth Reuss driver sin turvirksomhed Quest på ejendommen Hønsebjerggård på Houvej tæt på Lohals.

Tæt på ejendommen ligger Bræmlevænget og Mørkholm Skov, hvor man kan møde det sjældne sorte egern.

Der er heller ikke langt til til Lohals Strand og Hou Nordstrand. Se mere på www.quest.nu.

Valgfri overnatning

Familierne kan selv vælge, hvordan de vil overnatte. Lisbet Reuss har selv nogle sheltere, og Naturstyrelsen har også stillet sheltere op i området. Men man kan også vælge bed and breakfast. Og i skovene omkring Hønsebjerggård har Naturstyrelsen nogle steder tilladt fri overnatning i telt.

- Mange familier er overraskede over, hvor intens en oplevelse det kan være at opholde sig i naturen med sine børn i 24 eller 48 timer.

- Det har jeg oplevet med mine egne børn, og det vil jeg gerne give videre.

En færdigpakket tur for en familie med to voksne og to børn fra fredag til søndag med tilrettelagte ruter, måltider, der er klargjort til bålet, brænde og alt det andet nødvendige udstyr koster 3000-3500 kroner.

Lisbet Reuss arrangerer også kortere ture, for eksempel en vandretur, der afsluttes med bålmad, eller en aften ved bålet plus overnatning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce