Annonce
Ringkøbing-Skjern

Lang kø til coronatest: - Når de opfordrer til det, så gør jeg det

Der var lang kø til coronatest i Videbæk Idræts og Fritidscenter. Foto: Johan Gadegaard
Mange var mødt op for at blive testet, da testcentret i Videbæk torsdag slog dørene op til massetest.
Annonce

Videbæk: Det er ikke hver dag, at folk i hobetal står i kø for at komme ind i Videbæk Idræts- og Fritidscenter, men det var tilfældet, da en ny coronatestenhed torsdag åbnede i centret.

På trods af, at det blot havde været muligt at bestille en tid til kommunens østlige testenhed i mindre end et halvt døgn, havde mange kastet sig over de ledige tider.

Karla, tre år, og Mille Ottosen, fem år, havde to forskellige oplevelser af coronatesten. Begge var de dog svært tilfredse med det, der ventede på den anden side. Foto: Johan Gadegaard

Nogle af dem var Tobias Ottosen, Sophie Hjerrild og deres døtre Karla og Mille. Familien, der bor i Herning, havde kortvarigt afbrudt deres ferie for at komme igennem testenheden i Videbæk.

- Der er nogle, der har feber og og ondt i halsen, og vi kan ikke rigtigt komme nogen steder, før vi har fået dem testet, sagde Sophie Hjerrild og pegede på først den ene og så den anden af sine døtre, der hver stod travlt optagede af hver deres slikkepind.

Annonce

Lang kø

Køen fra indgangen til testenhedens lokaler i idræts- og fritidscentret slangede sig rundt om parkeringspladsen, og ventetiden til testen var derefter.


Hvorfor skulle man ikke det, så man kan være med til at finde ud af, hvor smitten er og kredse den ind.

Anne Marie Thodsen, borger i Videbæk


- Vi har heldigvis ferie, så vi har tid til at stå i kø, og så kan vi blive testet og få svar, inden vi vender tilbage til hverdagen, siger Tobias Ottosen.

Køen var lang, men langt de fleste stod med coronaafstand og mundbind. Foto: Johan Gadegaard

Treårige Karla og Mille på fem viste med henholdsvis tre og to fingre, hvor mange gange de havde prøvet at få den lange vatpind ned i halsen, mens de med vide gab har sagt "aaaahhh", inden de kunne erstatte testpinden med en lidt sødere - og noget mere populær - en af slagsen.

- Det hjælper med belønning, og så gør vi en tur ud af det, og så går det hele nok, sagde Tobias Ottosen, inden familien fra Herning trissede hen mod bilen, så de atter kunne vende tilbage til deres feriebolig i Søndervig.

Annonce

En pligt at blive testet

Årsagen til, at så mange mennesker torsdag havde taget stilling i den mange meter lange kø rundt om parkeringspladsen, var, at myndighederne i denne uge indførte en massiv testindsats, efter mange i minkbranchen var blevet smittet med coronavirus.

Opfordringen fra sundhedsministeriet er derfor klar: Lad jer teste.

Anne Marie Thodsen blev torsdag testet for første gang, da testcentret i Videbæk åbnede. Hun ville dog have ladet sig teste, selvom der ikke var åbnet et teststed i nærheden. Foto: Johan Gadegaard

Den opfordring havde Anne Marie Thodsen taget til sig.

- Når de opfordrer til det, så gør jeg det. Hvorfor skulle man ikke det, så man kan være med til at finde ud af, hvor smitten er og kredse den ind. Og så synes jeg, at jeg har pligt til at følge opfordringen, sagde hun efter endt test oven på knap 40 minutters ventetid.

3150 borgere i kommunen er blevet testet for covid-19 de seneste syv dage. Ud af disse er 36 efterfølgende konstateret smittede.

Køen var lang til testen, men ventetiden blev forsødet af julemusik, der blev blæst ud over hele parkeringspladsen. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce