Annonce
Hvide Sande

Lang ferie uden corona-nyheder: Hospice-chef direkte i karantæne efter drømmerejse

Ægteparret Herdis Hansen og Michael Møller Jensen er her taget en tur til den new zealandske landsby Hobbiton, hvor de små huse tidligere er brugt i forbindelse med optagelse af 'Ringenes Herre'-film. Privatfoto
Sammen med sin mand vendte chefen på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande, Herdis Hansen, for en uge siden hjem til Danmark efter en måned i autocamper i New Zealand. På grund af frygten for spredning af corona-smitte er ægteparret nu i karantæne i hjemmet vest for Ulfborg.
Annonce

Ulfborg/Hvide Sande: Herdis Hansen og hendes ægtemand gjorde det, der så ofte bliver anbefalet, når vi holder ferie; sluk mobilen, drop sociale medier og lad være med at tjekke nyheder i tide og utide.

- I den måned, vi kørte rundt i autocamper i New Zealand, mødte vi en masse skønne mennesker undervejs - også danskere. Der var ikke én, der nævnte noget om corona.

Da Herdis og Michael ved frokosttid torsdag i sidste uge landede i Kastrup Lufthavn, var det velkommen hjem til en ny virkelighed.

- Vi begyndte at få sms'er fra folk med en generel besked om, at vi skulle se at komme hjem, siger 57-årige Herdis Hansen, der er chef på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande.

Da afdelingssygeplejersken på det vestjyske hospice sagde til Herdis Hansen, at 'så skal du vel i karantæne,' tænkte chefen umiddelbart, at det da ikke kunne være nødvendigt.

En opringning til en corona-hotline fik dog hurtigt Herdis Hansen på andre tanker:

- Der var slet ingen diskussion. Selvfølgelig skulle jeg i karantæne i 14 dage.

Så dér sidder hun nu, Herdis Hansen, hjemme i privaten på Stabyvej et par kilometer vest for Ulfborg.

I den måned, vi kørte rundt i autocamper i New Zealand, mødte vi en masse skønne mennesker undervejs - også danskere. Der var ikke én, der nævnte noget om corona.

Herdis Hansen, chef, Anker Fjord Hospice

Annonce

Stewardesser med mundbind

Da ægteparret onsdag 12. februar rejste fra Danmark, var det med en vished om, at nyhedsbilledet især var præget af vinterens vejrlig med masser af regn og blæst.

Den dag kunne Dagbladet for eksempel fortælle, at der var målt 227 centimeter over dagligt vande i Hvide Sande.

Under den første mellemlanding i London bemærkede Herdis Hansen dog, at mange asiater gik med mundbind.

På den lange flyvning med selskabet Cathay Pacific til Hong Kong og derfra videre til Christchurch i New Zealand voksede hendes undren, da hun så, at stewardesserne bar både mundbind og handsker.

- Men vi havde jo hørt om tilstandene i Kina, så det gav alligevel god mening, at de tog deres forholdsregler, siger Herdis Hansen.

I Christchurch fik det vestjyske ægtepar sig installeret i en lejet autocamper, og gennem den store forrude var der udsigt til en måned med storslåede oplevelser i det smukke ørige i Stillehavet.

Annonce

Sandfluer bed fra sig

Herdis Hansen fortæller, at parret stort set havde lukket helt ned for nyhedsstrømmen via deres mobiltelefoner, da det er en dyrebar fornøjelse at have adgang til den form for it-netværk, når man er på langfart.

Korte kig på dr.dk gav dog ind i mellem Herdis og Michael et indblik i, at det dér corona-ord poppede mere og mere op.

Hospice-chefen studsede alligevel lidt over det, da hun i et opslag på Facebook så, at personalet var klar til at aflyse en mindesammenkomst på Anker Fjord i slutningen af marts:

- Nej, hør nu lige her … det var lidt med den attitude, jeg læste beskeden, siger Herdis Hansen.

Der er glød i hendes stemme, når hun fortæller om ægteparrets mange oplevelser i New Zealand, hvor naturen byder sig til med et skatkammer af en anden verden.

Eneste minus var østatens berygtede sandfluer, der alene på Herdis Hansens venstre fod leverede 68 stik, der gjorde det vanskeligt at benytte de medbragte vandrestøvler.

Efter en rundrejse i New Zealand er Herdis Hansen lige nu i hjemmekarantæne. Det betyder, at kalenderen kommer til at vise slutningen marts, inden hun kan vende tilbage til jobbet på Anker Fjord Hospice i Hvide Sande, hvor Herdis Hansen har været chef siden 2006. Arkivfoto: Joan Anette Karlsen
Annonce

Seks timer i Hong Kong

Da ægteparret onsdag morgen i sidste uge sad i en taxa med kurs mod lufthavnen i Auckland, konstaterede chaufføren, at 'nu kan man begynde at mærke det.'

Helt derude - stort set længst muligt væk fra Danmark - måtte Herdis og Michael da også sande, at frygten for spredning af corona-virus påvirkede og fortsat påvirker flytrafikken.

Den ene af Cathay Pacifics afgange til Hong Kong var aflyst, og i lufthavnen dér fik ægteparret derfor et ophold på seks timer i stedet for tre:

- Det var mærkeligt at være dér. Der var ikke så mange mennesker, og alle gik rundt med mundbind. Vi trak ud i periferien. Da vi kom til London, var der ikke noget at mærke - der var helt normale tilstande, siger Herdis Hansen.

Efter en sammenlagt rejsetid på 53 timer landede ægteparret torsdag 12. marts sidst på eftermiddagen i hjemmet på Stabyvej, hvor den nu står på hjemmekarantæne – også for Michael, der driver sit énmands-bilværksted på matriklen, hvor han tager sine forholdsregler ud fra myndighedernes klare anbefalinger.

- Jeg havde glædet mig til at komme hjem at arbejde, siger Herdis Hansen, der siden 2006 har været chef på Anker Fjord Hospice.

Annonce

Struktur på hverdagen

Forleden kom en sygeplejerske forbi med chefens computer, og da Herdis Hansen loggede sig på, lå der 936 ubesvarede mails i hendes inbox.

- Jeg har nogle opgaver liggende, som jeg kan gå i gang med. Og så skal jeg være tilgængelig for bestyrelsen og for Ina, siger Herdis Hansen - med henvisning til afdelingssygeplejerske Ina Lillevang, der nu står for den daglige ledelse af Anker Fjord Hospice.

Den karantæneramte hospicechef er blandt andet også beskæftiget med besvarelse af mails, opdatering af Anker Fjords hjemmeside og læsning af faglitteratur.

Herdis Hansen er helt tryg ved de udmeldinger, der kommer fra statsminister Mette Frederiksen og de danske sundhedsmyndigheder.

- Det er frustrerende at sidde her. Det er jo en ny situation for os alle sammen. Vi skal være rigtig gode til at snakke med hinanden og fortolke de anbefalinger, der kommer. Selv om man går hjemme, handler det meget om at få noget struktur på hverdagen og at forsøge leve så normalt som muligt, siger chefen på Anker Fjord Hospice.

Herdis Hansen vil forsøge at få fritiden til at gå ved blandt andet at læse nogle gode bøger og nogle af de artikler, hun har lagt til side; lagt til side i håb om en dag at få god tid til at fordybe sig i noget, det kan være svært at finde tid til i en travl hverdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce