x
Annonce
Sport

Landstræner med respekt for Island: De kommer tilbage blandt de bedste

Landstræner Nikolaj Jacobsen advarede om en farlig åbningskamp, inden han og EM-truppen fredag tog turen fra København til Malmø. Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix
Nikolaj Jacobsen advarer om et nyt EM-gruppespil, der ikke levner plads til sløseri mod et islandsk landshold, som han mener arbejder sig tilbage mod verdenstoppen.

ÅBNINGSKAMP: Nikolaj Jacobsen gentager det gerne.

Den danske landstræner fastholder, at Danmark ikke kan bade sig gennem det indledende EM-gruppespil, som danskerne lørdag aften åbner mod Island, der sammen med Danmark, Ungarn og Rusland kæmper om to pladser i mellemrunden.

- Jeg har jo været ude at advare alle – både jer og mine spillere – om, at det her modus skal man tage alvorligt. Det bliver ikke bare sådan lige, og kommer man skidt fra start, kommer man under pres. Det er nogle gange ikke altid det nemmeste at spille under. Der er ingen tvivl om, at det er et nyt modus, som kommer til at kræve en masse af os. Også oppe i hovedet, siger Nikolaj Jacobsen.

Danmark er EM-favorit, men skal den status bevares, kræver det tre indledende sejre, så danskerne får fire point med over i mellemrunden, hvor to hold fra den danske gruppe parres med fire stærke hold fra to andre grupper. Det kan eksempelvis blive Frankrig, Norge, Sverige og Slovenien, der skal kæmpe mod Danmark og Island om blot to billetter til semifinalerne i Stockholm.

Annonce

Den endelige trup

På fredagens pressemøde ville landstræner Nikolaj Jacobsen ikke afsløre hvilke spillere, der bliver skrevet endeligt ind i EM-truppen. Først fredag aften efter disse linjer blev skrevet, ville han komme med yderligere oplysninger.

Det ligger dog fast, at højrefløjen Johan Hansen bliver gardering for Hans Lindberg, indtil Lasse Svan eventuelt bliver kampklar igen.

Kampen mellem Danmark og Island spilles lørdag klokken 18.15 og kan ses direkte på TV2.

Kortene tæt til kroppen

Inden lørdagens nordiske brag i Malmø minder Nikolaj Jacobsen om, at Island har slået både Sverige og Norge i åbningskampe ved de seneste slutrunder, og han mener i det hele taget, Gudmundur Gudmundsson har et stærkt landshold trods mange unge spillere i truppen.

- Det er et godt hold. Jeg ved, Gudmundur slår på, at det er et ungt, fremadstormende hold. Deres startsyver er ældre end vores, så helt unge er de heller ikke. De har en god blanding. Om det bliver denne gang, næste gang eller om et par år, så tror jeg, at Island igen vil komme op og blande sig og være blandt de hold, der har en god chance for at kvalificere sig til nogle semifinaler, vurderer Jacobsen.

Han er ikke i tvivl om, at det bliver et islandsk forsvar i klassisk Gudmundsson-stil, så danskerne skal være oppe på tæerne for at vinde deres direkte dueller.

- Det bliver en kamp, hvor det bliver vilje, og hvem der har de hurtigste fødder. Det bliver en masse mand-mand-dueller, og der er ingen tvivl om, at Island vil gå langt frem i det forsvar, som Gudmundur altid har praktiseret med at have syv-otte sekunder i 6-0 og så gå frem i 3-3-forsvar, siger den danske landstræner, der helt bevidst har undladt at spille samtlige sine kort i træningskampene mod Norge og Frankrig.

Dertil har Jacobsen for stor respekt for sin forgænger på landstrænerposten, som han også mener bringer noget ekstra til lørdagens opgør.

- Det giver historik, og vi skal huske på, at det er en mand, der har vundet OL-guld til Danmark, og det skal vi være taknemmelige for. Det er en dygtig træner, og jeg ved, han er velforberedt og sidder og nørder sig ned i alle mulige detaljer. Det er også derfor, vi ikke har ladet ham få alle informationer i vores to testkampe, understreger Nikolaj Jacobsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Stram op – og hold fast i lukkeloven

Læserbrev: Over de sidste uger har butiksansatte knoklet r…. ud af bukserne. Uden at kny sørger medarbejderne i vores butikker for, at der er fyldt op på hylderne, så vi alle sammen kan få mad på bordet, toiletpapir og andre fornødenheder. Og mange danske familier har fået deres køkkenskabe fyldt godt op. De butiksansatte har brug for påskens fridage til et velfortjent hvil. Derfor bør man ikke suspendere lukkeloven henover helligdagene. I denne tid, hvor myndighedernes anbefalinger er at blive hjemme og undgå tæt kontakt til andre mennesker, løber butiksansatte en daglig risiko med kontakt med flere hundrede kunder om dagen. De sætter eget helbred på spil for at passe deres job. Butiksledelserne rundt om gør alt, hvad de kan, for at passe godt på de ansatte med håndsprit, hyppig håndvask, plexiglasplader ved kassen og ’Hold afstand’-skilte på gulvene. Stor ros for det. Men at arbejde under de forhold er anstrengende. Helligdagene i påsken med lukkede butikker kan også være med til at passe på de ansatte, så de kan blive ved med at passe deres arbejde, så længe corona-krisen varer. Derfor, kære politikere: Hold fast i lukkeloven! Og så skal familien Danmark altså stramme op. Lad nu være med at klathandle en liter mælk og en pakke gær. Køb ind til flere dage og lad én person klare det. Det er heller ikke nu, I skal hele familien afsted på ose-tur i de lokale butikker for at se på nye ipads, havetrampolin til ungerne eller lamper til stuen. Det er måske fristende for at skabe et afbræk i tiden med hjemmeskole, men lad være. Jo flere I kommer sammen, jo større risiko udsætter I butikspersonalet for. Ring til den lokale butik i stedet og lav en aftale om at få leveret varen – eller at I kan hente den pakket i en pose. Så kan I både støtte vores midt- og vestjyske butikker og passe godt på de ansatte og jer selv samtidig.

Annonce