Annonce
Sport

Landstræner giver defensiven skylden for åbningsnederlag

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Det danske forsvar og målmændene kom aldrig i gang mod Island, og det kostede, mener Nikolaj Jacobsen.

De danske drømme om at kunne være indehaver af både OL-, VM- og EM-titlen på samme tid led et knæk i åbningskampen ved EM-slutrunden i Sverige.

I en lige og dramatisk kamp mod Island endte Danmark med at tabe 30-31, og som cifrene antyder, var det ikke, fordi danskerne ikke kunne finde vej til netmaskerne.

Den rød-hvide offensiv fungerede glimrende i det meste af kampen, men et skidt forsvar gav Jannick Green og Niklas Landin ringe betingelser i målet.

- Vi manglede at dække bedre op. I defensiven stod vi ikke distancen, siger landstræner Nikolaj Jacobsen

Han peger på, at den islandske trio Aron Palmarsson, Janus Smarason og Kári Kristjánsson fik for nemt spil.

Langt henad vejen er landstræneren tilfreds med den danske offensiv, og han så også mulighed for at tippe kampen over undervejs i anden halvleg.

- Vi skulle have holdt fast i vores føring ved 22-20 og sat Island under endnu mere pres.

- Vi havde også chancen for at komme foran, da vi fik udlignet 29-29, men vi lavede en af flere uprovokerede fejl i kampen. Det ligner os ellers ikke, siger Nikolaj Jacobsen.

Landstræneren erkender, at der nu er et voldsomt pres på Danmark før mandagens kamp mod Ungarn.

- Den kamp skal vindes, ellers er det overstået, fastslår han.

Mikkel Hansen er også indforstået med, at landsholdet skal rejse sig hurtigt efter åbningsnederlaget i Malmö Arena foran op mod 7000 danske fans.

- Det stiller os i en vind-eller-forsvind-kamp mod Ungarn.

- Der er ret mange ting, vi skal gøre bedre. Vi skal være skuffede nu, og i morgen skal vi stå op med nyt mod på livet og være klar på næste opgave, siger Mikkel Hansen.

Han peger ligesom landstræneren på, at forsvarsspillet skal forbedres.

- Hvis vi ikke dækker bedre op, end vi gør, så er Island et svært hold at spille mod. Vores eget niveau defensivt var ikke særlig højt, siger Danmarks topscorer med ni mål.

- Det var ærgerlig at skuffe de mange danske fans og sætte os under unødvendigt pres.

Danmarks næste kamp er mandag mod Ungarn, som tidligere lørdag slog Rusland med et enkelt mål.

De to bedste hold fra gruppen går videre til mellemrunden.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Kommunalforsker: Der kan være tale om inhabilitet i Ørskov-sag

Læserbrev

Kære transportudvalg: Det er tid til handling på Rute 15

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune går det godt. Vi har en lav ledighed, erhvervsmæssig vækst - og vi har lige fået bekræftet, at vi er den foretrukne feriedestination for tyske turister i Danmark. Men vi risikerer, at udviklingen stopper, hvis Christiansborg ikke tager ansvar for hele Danmarks infrastruktur. I dag holder Folketingets Transportudvalg møde, og vi har fået 15 minutter til at forklare, hvorfor det er så presserende, at Rute 15 bliver udvidet til en 2+1 vej på strækningen mellem Herning og Ringkøbing. Rute 15 er en af kommunens vigtigste livslinjer til resten af landet. Men tæt trafik, dårlig sikkerhed og tung trafik af blandt andet store vindmølletransporter, mælketankbiler og landbrugsmaskiner sænker fremkommeligheden og gør det både farligt og vanskeligt at overhale. Vi har derfor brug for en bredere, bedre og mere farbar vej. På finansloven for 2019 blev der afsat penge til en såkaldt VVM-redegørelse. Nu har vi brug for, at der også afsættes de nødvendige midler, så arbejdet med at udvide Rute 15 kan gå i gang, så snart VVM-undersøgelsen er afsluttet. I Ringkøbing-Skjern Kommune viser vi år efter år, at vi er konkurrencedygtige og omstillingsparate. Vores virksomheder har landets højeste produktivitet, og vores BNP pr. indbygger er svimlende 23 procent højere end landsgennemsnittet. Men de positive resultater kommer ikke af sig selv. På Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed ligger Ringkøbing-Skjern Kommune på en fortjent tredjeplads. Det er vi stolte over, men vi ved også godt, at det er en tredjeplads, som det bliver svært at fastholde i de kommende år. Ikke mindst fordi infrastrukturen trækker os ned i den samlede bedømmelse. I kategorien ”Infrastruktur” ligger vi på en sølle 79. plads ud af de 93 deltagende kommuner. Virksomhederne i kommunen er afhængige af fremkommeligheden på Rute 15, og derfor efterlyser de i høj grad også bedre infrastruktur for at kunne skabe flere arbejdspladser og endnu mere vækst. I fællesskab argumenterer vi for, at hele Danmark skal kobles på den nationale infrastruktur. Vi forlanger ikke motorveje eller hurtigtog, men vi er nødt til at insistere på, at de indfaldsveje, der skal sikre, at vi kan udnytte det store potentiale, der ligger i hele Danmark bliver prioriteret på Christiansborg. Det er dét, vi vil gøre, når vi mødes med Folketingets Transportudvalg i dag.

Annonce