Annonce
Debat

Landsstævne: Skulle vi ikke blive værts-kommune?

Fra DGI Landsstævne 2017 i Aalborg. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Læserbrev: Hvert fjerde år afvikler DGI landsstævne med deltagelse af op mod 25.000 deltagere og gæster.

Boy Boysen luftede ideen tilbage i 2017, nu løfter jeg den så igen: Jeg så gerne, at vi her i Naturens Rige bød os ind som værtskommune i 2029.

Vi bruger her i kommunen mange penge på at brande os i forhold til bosætning; der er en stor brandingværdi i at være vært for DGI-stævnet. Tænk sig, op til 25.000 deltagere og gæster - sikke en handel, det ville give her i kommunen. Da Aalborg var værtsby, havde man i perioden, hvor landsstævnet blev afviklet, et turismeforbrug på 70 millioner kroner. Det er da et kæmpe boost til vores erhvervsdrivende her i kommunen.

Annonce

Jeg synes, vi bør kigge objektivt på dette projekt og nedsætte en taskforce-gruppe, der skal arbejde for, at DGI landsstævnet bliver afviklet i Ringkøbing Skjern Kommune i 2029.


Det er ikke småpenge, det ved jeg godt, men det er alle pengene værd.


Det koster at være værtskommune, Vejle Kommune har anslået, at det koster kommunen 25 millioner kroner. Det er ikke småpenge, det ved jeg godt, men brandingværdien og et anslået turismeforbrug på op til 70 millioner kroner - så vil jeg mene, at det er alle pengene værd. Tænk sig en folkefest, vi kunne holde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

'Hvide Sande' har stadig førstepladsen i danskernes tv-hjerter - og er nu kommet med i eksklusiv klub

Annonce