Annonce
Ringkøbing

Landsret sætter voldtægtssigtet lærer bag tremmer i fire uger

Vestre Landsret har varetægtsfængslet læreren i fire uger. Foto: Morten Pedersen
Den 53-årige skal ikke have mulighed for at påvirke vidner og efterforskning.

RINGKØBING/HERNING: Den 53-årige lærer fra Nykøbing Mors, der er sigtet for at have voldtaget en 17-årig elev fra Ringkøbing, skal være varetægtsfængslet i fire uger.

Manden blev anholdt lørdag og sigtet for voldtægt af pigen. Søndag blev han fremstillet ved et grundlovsforhør, hvor politiets anklager ønskede manden varetægtsfængslet i fire uger, mens sagen bliver efterforsket. Men byretsdommeren valgte alene at forlænge anholdelsen i tre dage. Den kendelse valgte anklageren at få prøvet ved Vestre Landsret.

- Vestre Landsret vurderede, at der er begrundet mistanke mod manden, så vi fik medhold, fortæller chefanklager Mette Møller fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Annonce

Må ikke påvirke vidner

Varetægtsfængslingen sker på grundlag af påvirkningsrisikoen, da man frygter, at læreren kan påvirke efterforskning og vidner.

Den 53-årige lærer, der underviser på en ungdomsuddannelse i det midtjyske, hvor den 17-årige pige er elev, har nægtet sig skyldig. Han er sigtet for 23. april at have haft anden kønslig omgang end samleje med og for voldtægt af den 17-årige pige på en adresse i Ringkøbing.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce