Annonce
Alarm 112

Landsret idømmer 32-årig mand forvaring for voldtægt i Aulum

Arkivfoto: Henning Bagger
Via hjemmeside kom mand i kontakt med en kvinde, som han voldtog, og en pige, som han på anden vis krænkede.

Vestre Landsret har valgt at stadfæste Retten i Hernings dom, hvor en 32-årig mand er kendt skyldig i at have forgrebet sig på en 23-årig kvinde i Aulum i marts sidste år.

Manden – Thor Bjørn Nielsen – fik kontakt til den 23-årige kvinde via en hjemmeside, hvor han udgav sig for at være en 19-årig kvinde ved navn Nadia Andersen.

"Nadia Andersen" og den 23-årige kvinde aftale at mødes, men det var i virkeligheden den 32-årige mand, som var på det aftalte sted.

Kvinden blev her udsat for voldtægt og andre seksuelle krænkelser, da hun overnattede hos den dømte mand.

Aftalen var, at mandens ven ”Nadia Andersen” skulle komme på besøg hos Thor Bjørn Nielsen, samtidig med at den 23-årige kvinde var der.

Men ”Nadia Andersen” fandtes ikke i virkeligheden og kom derfor aldrig forbi lejligheden i Aulum mellem Holstebro og Herning.

Manden mente selv, at stemningen havde været god, og at kvinden frivilligt indgik i det seksuelle samkvem.

Retten i Herning valgte at tro på kvindens forklaring om voldtægt, og manden blev derfor idømt forvaring.

I et andet forhold var manden tiltalt for at have blufærdighedskrænket og truet en 14-årig pige.

Også hende havde han mødt på internettet under navnet ”Nadia Andersen”.

En dag i marts sidste år havde pigen et ønske om at blive kørt fra Midtjylland til København.

”Nadia Andersen” fortalte pigen, at hendes ven – den 32-årige mand – kunne hente hende og køre hende til København. Det gik pigen med til, og pigen kørte med den dømte.

Under køreturen standsede manden bilen på en parkeringsplads i en skov. Her satte han sig oven på pigen, tog hendes trøje og bh af, holdt hende fast og tog et billede af hendes bryster og ansigt med sin mobiltelefon.

Manden truede pigen med at lægge billederne på internettet, hvis hun fortalte nogen om hændelsen.

For dette blev Thor Bjørn Nielsen straffet for blufærdighedskrænkelse, tvang og vidnetrusler.

Retslægerådet anbefalede forud for dommen, at manden blev idømt forvaring med henvisning til hans personlighed.

Manden har flere gange tidligere været straffet for voldtægt og andre seksuelle overgreb.

Forvaring er en tidsubestemt foranstaltning.

Denne anvendes i stedet for almindelig straf i sager, hvor den tiltalte vurderes at være så farlig for andres liv, legeme og helbred, at vedkommende skal holdes væk fra det øvrige samfund på ubestemt tid.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skoleledere om folketingspolitikere: Et klart løftebrud!

Læserbrev: Regeringen går mod egne løfter, når den vil spare på erhvervsskoler og gymnasier. 28,9 mio. på erhvervsskolerne og 18 mio. på gymnasier: så meget vil Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Konservative, Alternativet og Liberal Alliance spare om året fra 2021-2023. Dét vil ramme skolerne hårdt. Allerede nu er både erhvervsskoler og gymnasier hårdt ramt af det berygtede 2% omprioriteringsbidrag – en pæn indpakning af en årlig besparelse, der ikke kan undgås at tage en bid af kvaliteten af uddannelserne. Så glæden var stor, da vi kunne se, at denne besparelse var fjernet med finanslovsforslaget for 2020. Nuvel, selv den største optimist forventede nok ikke, at vi fik de penge tilbage, som allerede var forsvundet (og netop allerede taget direkte fra vores unge menneskers uddannelser), men vi var alligevel lettede over at besparelserne nu var fortid! Sådan gik det ikke. Besparelserne er en direkte konsekvens af en underfinansiering af den nye uddannelse: Forberedende Grunduddannelse (FGU). Et manglende budget på intet mindre end 60 millioner! Lad os, før alt andet, slå fast: vi bakker op om den nye FGU. Men vi er uforstående over for, at man ikke har fundet ”nye” penge til dette formål. Det er en svinestreg, intet mindre – at ungdomsuddannelserne igen skal ”bøde” med besparelser for at finansiere nye tiltag. I de kommende 10 år vil vi lokalt i Ringkøbing Skjern se et drastisk fald i størrelsen af ungdomsårgange. Det presser vores ungdomsuddannelser til max. Sammenholdes denne udvikling med de mange besparelser, kan dét at bevare et attraktivt uddannelsestilbud til de unge blive svært udfordret – hvilket vil gå ud over bosætningen. Det vil være en katastrofe for en kommune, der i forvejen har svært ved at tiltrække tilstrækkelig arbejdskraft.

Videbæk

Intens eftersøgning endte lykkeligt: Hundehvalpen Nala stak af efter uheld på motorvej, men er fundet igen

Annonce