Annonce
Alarm 112

Landsret idømmer 32-årig mand forvaring for voldtægt i Aulum

Arkivfoto: Henning Bagger
Via hjemmeside kom mand i kontakt med en kvinde, som han voldtog, og en pige, som han på anden vis krænkede.

Vestre Landsret har valgt at stadfæste Retten i Hernings dom, hvor en 32-årig mand er kendt skyldig i at have forgrebet sig på en 23-årig kvinde i Aulum i marts sidste år.

Manden – Thor Bjørn Nielsen – fik kontakt til den 23-årige kvinde via en hjemmeside, hvor han udgav sig for at være en 19-årig kvinde ved navn Nadia Andersen.

"Nadia Andersen" og den 23-årige kvinde aftale at mødes, men det var i virkeligheden den 32-årige mand, som var på det aftalte sted.

Kvinden blev her udsat for voldtægt og andre seksuelle krænkelser, da hun overnattede hos den dømte mand.

Aftalen var, at mandens ven ”Nadia Andersen” skulle komme på besøg hos Thor Bjørn Nielsen, samtidig med at den 23-årige kvinde var der.

Men ”Nadia Andersen” fandtes ikke i virkeligheden og kom derfor aldrig forbi lejligheden i Aulum mellem Holstebro og Herning.

Manden mente selv, at stemningen havde været god, og at kvinden frivilligt indgik i det seksuelle samkvem.

Retten i Herning valgte at tro på kvindens forklaring om voldtægt, og manden blev derfor idømt forvaring.

I et andet forhold var manden tiltalt for at have blufærdighedskrænket og truet en 14-årig pige.

Også hende havde han mødt på internettet under navnet ”Nadia Andersen”.

En dag i marts sidste år havde pigen et ønske om at blive kørt fra Midtjylland til København.

”Nadia Andersen” fortalte pigen, at hendes ven – den 32-årige mand – kunne hente hende og køre hende til København. Det gik pigen med til, og pigen kørte med den dømte.

Under køreturen standsede manden bilen på en parkeringsplads i en skov. Her satte han sig oven på pigen, tog hendes trøje og bh af, holdt hende fast og tog et billede af hendes bryster og ansigt med sin mobiltelefon.

Manden truede pigen med at lægge billederne på internettet, hvis hun fortalte nogen om hændelsen.

For dette blev Thor Bjørn Nielsen straffet for blufærdighedskrænkelse, tvang og vidnetrusler.

Retslægerådet anbefalede forud for dommen, at manden blev idømt forvaring med henvisning til hans personlighed.

Manden har flere gange tidligere været straffet for voldtægt og andre seksuelle overgreb.

Forvaring er en tidsubestemt foranstaltning.

Denne anvendes i stedet for almindelig straf i sager, hvor den tiltalte vurderes at være så farlig for andres liv, legeme og helbred, at vedkommende skal holdes væk fra det øvrige samfund på ubestemt tid.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Ørskovs mor ansat i stilling, som datteren fik trumfet igennem i byrådet

Læserbrev

Burde Danmarks Naturfredningsforening skifte navn til Danmarks NaturForureningsForening?

Læserbrev: Jeg synes, det er beskæmmende endnu en gang at se Danmarks Naturfredningsforening demonstrere sin magt, bare fordi de kan, og samtidig bruge naturbeskyttelseshensyn som undskyldning eller påskud. Sagen vedrørende 11 sommerhusområder på Holmsland Klit, hvor der af juridiske årsager skal dispenseres fra §3-restriktioner, når der skal bygges om, bygges til eller nybygges, er endnu et eksempel på DN's evige trang til at demonstrere magt uden skelen til, om det nødvendigvis gavner naturen. Jeg tror, alle med bare minimal indsigt i denne sag er enige om, at det er rent juristeri, når kommunerne ikke i tide fik lokalplanerne på plads i disse såkaldte "aftaleområder", inden den nuværende naturbeskyttelseslov trådte i kraft i starten af halvfemserne. Nu er de berørte grundejere så blevet gidsler i en sag, hvor DN åbenbart har trang til at demonstrere sin magt. Dette uagtet, at parterne i sagen er enige om, at ingen har begået denne juridiske fodfejl med forsæt. Men tilbage til naturen, som bør være DN's fokus i denne sag. Foregår der rent faktisk overgreb på uerstattelig og jomfruelig klit hede i disse områder? For overblikkets skyld skal vi huske på, at små 10 procent af Danmarks areal for nuværende er §3-område og herunder stort set al ubebygget areal på Holmsland Klit. Vi vader i bogstaveligste forstand i natur til knæene, uanset hvilken vej vi skal. Det er efterhånden almindeligt at DN er første hurdle, uanset hvad der skal laves. Om det er oprensning af en gammel grøft eller renovering af en sti eller bare udskiftning af et tørrestativ, så skal DN høres og være tilfreds. I denne sag snakker vi om 7-800 sommerhusgrunde, altså sandsynligvis knap 100 hektar. Det kan så vurderes i forhold til de cirka 25.000 hektar §3-arealer, der er alene i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er da også forkasteligt, at vi som borgere skulle formaste os til at bruge en lille smule natur. Nu er DN heldigvis blevet enig med sig selv om, at hvis bare der er hyben nok på grunden, så vil man ikke bruge sin magt ... Så kære grundejere; få nu smidt nogle hyben i jorden, så er der ikke flere problemer med DN. Hyben er i øvrigt en invasiv plante, som stat, kommuner og private, herunder grundejerforeninger, bruger en masse energi og penge på at bekæmpe i klitterne.

Kultur

Børnetegning som altertavle og ingen Jesus på korset: Lettere amputeret kirke genåbner

Annonce